A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket

2024. február 12., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.



A szemléletformáló előadások alkalmával, a gyermek- és ifjúsági produkciók előtt egy színművész négylábú kedvence társaságában az élménypedagógia módszereivel hívja fel a figyelmet az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára.

A közönség szombaton Gregor Bernadettel és két kutyájával találkozhatott a Boribon nyaral című bábelőadás előtt. A színművész, az alapítvány kuratóriumi tagja a felelős állattartásról beszélgetett a gyerekekkel a két kutya jelenlétében a színház stúdiójában.

 

Vetter Szilvia, az alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek elmondta: az állam által létrehozott első és eddig egyetlen állatvédelmi alapítvány folyamatosan keresi az utakat, hogyan tudna újabb társadalmi csoportokat, így a kultúrafogyasztó, színházkedvelő közönséget is megszólítani a felelős állattartás gondolataival. Különösen a gyerekeket, akiknél az állatszeretet születéstől fogva adott - emelte ki.

Elmondta: a színházzal közös mintaprojekt keretében tíz alkalommal tartanak a színészek rövid állatvédelmi bemutatót a gyerekelőadások kezdetén, és a jövőben további színházak csatlakozását is tervezik.

Kiemelte: annak, hogy gyerekek állatokkal találkoznak, nemcsak az állatvédelem szempontjából vannak előnyei, hanem számos pozitív hatása lehet a gyermekek fejlődésére, az élmény segít a kötődés és az empátia kialakításában.

A résztvevő művészek az előadásokon meghatározott szakmai tartalomból indulhatnak ki, de saját egyéniségükre szabva, így nem lesz két egyforma foglalkozás - mondta Vetter Szilvia.

 

 

Gregor Bernadett és két kutyája a színpadon: az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára hívta fel a figyelmet
Gregor Bernadett és két kutyája a színpadon: az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára hívta fel a figyelmet
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

 

Nagy Viktor, a színház művészeti vezetője az MTI-nek elmondta: a színház közvetlen terepe lehet a nevelésnek. Ezért az idei évadban gyerekelőadásokkal is készülnek, és az alapítvánnyal létrehozták a programot, amelyben színészeik bemutatják kedvenceiket és állatvédelemről beszélnek.

A következő időszakban havonta két-három alkalommal tartanak érzékenyítő foglalkozást a Boribon nyaral mellett a János vitéz, valamint a Csukás-mese - Süsü és barátai című gyerekdarab előtt - mondta.

Hozzátette: a jövő évadban újabb három előadással bővül a gyerekelőadások repertoárja.

Elmondta: Gregor Bernadett után további művészek, köztük Mózes András, Szabó Győző és ő maga is eljön kutyájával a színházba.

 

Gregor Bernadett az előadás után az MTI-nek elmondta: azt érezte, hogy a gyerekek vevők az állatos témára, eredendően megvan bennük a rajongás az állatok iránt. Ezt meg kell ragadni, hogy az állatok és a természet iránti szeretet megmaradjon - mondta.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Hírek - Címlapon
Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Hírek - Címlapon
Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?