A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban

2023. március 23., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Hosszú ideig tartó kezelés, kemoterápia, rengeteg gyógyszer, rosszullétek és bizonytalanság – egy felnőtt ember is nehezen viselné a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Na de egy 11 éves kislány? Szerencsére egy hatalmas szívű barát állt mellette még a legnehezebb időszakban is: egy kedves fekete labrador. 

Beauty, a fekete labrador két hónappal azelőtt vált a Bellamy család tagjává, mielőtt a család kislányát, Lilyt leukémiával diagnosztizálták. Nem is sejtették, milyen állhatatos barát és támasz rejlik a fekete kutyában, aki átsegíti majd Lilyt a gyógyulás legnehezebb időszakain is.

 

Lily az elmúlt két évben kezelések során esett át, és rengeteg gyógyszert kellett szendie, melyek sokszor szomorúvá, dühössé, ingerlékennyé tették. De Beauty ott volt, és pillanatok alatt nem csak meg tudta nyugtatni kis barátját, de még mosolyt is tudott csalni Lily arcára.

 

„Amikor beteg voltam, 12 hónapig nem találkozhattam egyetlen barátommal sem, így ő volt a legjobb barátom a kezelés alatt. Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra.” – mesélte Lily.

 

 

Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Fotó: mirror.co.uk

 

 

A kemoterápia hatására Lily haja hullani kezdett – de Beauty ebből az ijesztő helyzetből is ki tudta hozni a legjobbat: „Amikor megmostam a hajam, csomókban hullott a hajam. Ekkor arra gondoltam, hogy hiszen Beauty is vedlik. Amikor fésültem a szőrét, neki is csomókban jött ki. Ettől jobban éreztem magam.” – mondta a kislány.

 

„Amikor Beauty bement a szobába, Lily újra a régi önmaga tudott lenni” – emlékszik vissza a nehéz időszakra Wayne, Lily édesapja. Hozzátette: szerencsére Lily legutóbbi vizsgálata nem mutatott ki új leukémiás sejtek jeleit, ami pozitív jel a teljes felépülés felé.

 

Beuty egy alkalommal Waynet is megmentette: az édesapa epilepsziával küzd. Egy alkalommal, Beautyval sétálva megcsúszott és mély vízbe esett. „Arccal lefelé estem a vízbe, süllyedtem. A szemüvegem összetört, elvágta a fejem. Beauty azonnal a vízbe ugrott utánam, befurakodott alám és megpróbált négykézlábra emelni. Megmentett a fulladástól. Megmentette az életemet!” – emlékezett vissza Wayne.

 

 

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről
Három évtized után már csak a második legnépszerűbb fajtának számít a labrador az Egyesült Államokban. Nem más taszította le a „trónról”, mint a kis francia bulldog. A kistestű fajta népszerűsége rohamosan nőtt az elmúlt években – kérdés, hogy ez mennyire jó magának a fajtának és egyedeinek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Leírhatatlan a kutyus reakciója, amikor meglátja az utcán kedvenc kozmetikusát Hírek - Címlapon
Leírhatatlan a kutyus reakciója, amikor meglátja az utcán kedvenc kozmetikusát
Szteroid kutyáknak: megrövidítheti az életüket? Hírek - Címlapon
Szteroid kutyáknak: megrövidítheti az életüket?