A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban

2023. március 23., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hosszú ideig tartó kezelés, kemoterápia, rengeteg gyógyszer, rosszullétek és bizonytalanság – egy felnőtt ember is nehezen viselné a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Na de egy 11 éves kislány? Szerencsére egy hatalmas szívű barát állt mellette még a legnehezebb időszakban is: egy kedves fekete labrador.



 

Beauty, a fekete labrador két hónappal azelőtt vált a Bellamy család tagjává, mielőtt a család kislányát, Lilyt leukémiával diagnosztizálták. Nem is sejtették, milyen állhatatos barát és támasz rejlik a fekete kutyában, aki átsegíti majd Lilyt a gyógyulás legnehezebb időszakain is.

 

Lily az elmúlt két évben kezelések során esett át, és rengeteg gyógyszert kellett szendie, melyek sokszor szomorúvá, dühössé, ingerlékennyé tették. De Beauty ott volt, és pillanatok alatt nem csak meg tudta nyugtatni kis barátját, de még mosolyt is tudott csalni Lily arcára.

 

„Amikor beteg voltam, 12 hónapig nem találkozhattam egyetlen barátommal sem, így ő volt a legjobb barátom a kezelés alatt. Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra.” – mesélte Lily.

 

 

Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Fotó: mirror.co.uk

 

 

A kemoterápia hatására Lily haja hullani kezdett – de Beauty ebből az ijesztő helyzetből is ki tudta hozni a legjobbat: „Amikor megmostam a hajam, csomókban hullott a hajam. Ekkor arra gondoltam, hogy hiszen Beauty is vedlik. Amikor fésültem a szőrét, neki is csomókban jött ki. Ettől jobban éreztem magam.” – mondta a kislány.

 

„Amikor Beauty bement a szobába, Lily újra a régi önmaga tudott lenni” – emlékszik vissza a nehéz időszakra Wayne, Lily édesapja. Hozzátette: szerencsére Lily legutóbbi vizsgálata nem mutatott ki új leukémiás sejtek jeleit, ami pozitív jel a teljes felépülés felé.

 

Beuty egy alkalommal Waynet is megmentette: az édesapa epilepsziával küzd. Egy alkalommal, Beautyval sétálva megcsúszott és mély vízbe esett. „Arccal lefelé estem a vízbe, süllyedtem. A szemüvegem összetört, elvágta a fejem. Beauty azonnal a vízbe ugrott utánam, befurakodott alám és megpróbált négykézlábra emelni. Megmentett a fulladástól. Megmentette az életemet!” – emlékezett vissza Wayne.

 

 

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámat nem lövik le, ugye? Hírek - Címlapon
A kutyámat nem lövik le, ugye?
Hóbortosék kutyáznak Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak