A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban

2023. március 23., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hosszú ideig tartó kezelés, kemoterápia, rengeteg gyógyszer, rosszullétek és bizonytalanság – egy felnőtt ember is nehezen viselné a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Na de egy 11 éves kislány? Szerencsére egy hatalmas szívű barát állt mellette még a legnehezebb időszakban is: egy kedves fekete labrador.



 

Beauty, a fekete labrador két hónappal azelőtt vált a Bellamy család tagjává, mielőtt a család kislányát, Lilyt leukémiával diagnosztizálták. Nem is sejtették, milyen állhatatos barát és támasz rejlik a fekete kutyában, aki átsegíti majd Lilyt a gyógyulás legnehezebb időszakain is.

 

Lily az elmúlt két évben kezelések során esett át, és rengeteg gyógyszert kellett szendie, melyek sokszor szomorúvá, dühössé, ingerlékennyé tették. De Beauty ott volt, és pillanatok alatt nem csak meg tudta nyugtatni kis barátját, de még mosolyt is tudott csalni Lily arcára.

 

„Amikor beteg voltam, 12 hónapig nem találkozhattam egyetlen barátommal sem, így ő volt a legjobb barátom a kezelés alatt. Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra.” – mesélte Lily.

 

 

Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Fotó: mirror.co.uk

 

 

A kemoterápia hatására Lily haja hullani kezdett – de Beauty ebből az ijesztő helyzetből is ki tudta hozni a legjobbat: „Amikor megmostam a hajam, csomókban hullott a hajam. Ekkor arra gondoltam, hogy hiszen Beauty is vedlik. Amikor fésültem a szőrét, neki is csomókban jött ki. Ettől jobban éreztem magam.” – mondta a kislány.

 

„Amikor Beauty bement a szobába, Lily újra a régi önmaga tudott lenni” – emlékszik vissza a nehéz időszakra Wayne, Lily édesapja. Hozzátette: szerencsére Lily legutóbbi vizsgálata nem mutatott ki új leukémiás sejtek jeleit, ami pozitív jel a teljes felépülés felé.

 

Beuty egy alkalommal Waynet is megmentette: az édesapa epilepsziával küzd. Egy alkalommal, Beautyval sétálva megcsúszott és mély vízbe esett. „Arccal lefelé estem a vízbe, süllyedtem. A szemüvegem összetört, elvágta a fejem. Beauty azonnal a vízbe ugrott utánam, befurakodott alám és megpróbált négykézlábra emelni. Megmentett a fulladástól. Megmentette az életemet!” – emlékezett vissza Wayne.

 

 

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Leírhatatlan a kutyus reakciója, amikor meglátja az utcán kedvenc kozmetikusát Hírek - Címlapon
Leírhatatlan a kutyus reakciója, amikor meglátja az utcán kedvenc kozmetikusát
Szteroid kutyáknak: megrövidítheti az életüket? Hírek - Címlapon
Szteroid kutyáknak: megrövidítheti az életüket?