A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Módosítások az agility szabályzatában

2015. december 11., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Közérdekű
A legújabb módosítás szerint 2016 januárjától csak az nevezhet hivatalos agility versenyre, aki MEOESZ Szövetségi kártyával rendelkezik. De miért is fontos ez, és mi a valódi oka?Az agility legfőbb összefogó szerve világszerte az FCI. Ez annak tudható be, hogy az FCI Világbajnokság a legnagyobb és legismertebb agility verseny – 2015-ben 34 ország versenyzői mérettettek meg rajta csapat és egyéni futamokban.

 

Az FCI hazai képviselője a MEOESZ, tehát kizárólag rajta keresztül vehetőek igénybe az FCI szolgáltatások. Ami annyit tesz, hogy hatásköre alá tartozik a hivatalos versenyek megszervezése, és az itt elnyerhető címek kiadása, ahogy biztosítja a bírói vizsgával rendelkező bírókat is.  FCI címnek tekinthetők az agilityben használatos A1 és A2 címek, melyek eléréséhez hivatalos versenyen megszerzett, az előírtnak megfelelő eredmények szükségesek (pl.: három hibátlan futam, és ezzel megszerzett dobogós hely).

 

FCI Agility Világbajnokság
FCI Agility Világbajnokság
Fotó: idogz.nl

 

A kötelezővé tett MEOESZ Szövetségi kártya igazolja, hogy a versenyző egy MEOESZ szervezet tagja, és igénybe veheti a szolgáltatásait. Ezt bármely sportoló kiválthatja, a kutya fajtatisztaságától, származásától függetlenül, ha belép egy ilyen lehetőséget nyújtó szervezetbe. Menete viszonylag egyszerű. A megadott fajtaklubnál, sportegyesületnél, stb. igényelhető, összege 3000 Ft + a klub által meghatározott tagsági díj, ami általában 3000 és 6000 Ft kötött van. Mindössze egy igénylőlapot kell kitölteni, beküldeni a kiválasztott szervezetnek, majd a visszajelzés után elutalni a megjelölt összeget. A szövetségi kártyát a MEOESZ szervezet intézi innentől. Bármelyegyesület, vagy szervezet választható, szimpatizálástól függően, eltekintve a kutya fajtájától, vagy tevékenységétől. A kártya egyes esetekben kedvezményt jelent a nevezési díjakból.

 

Figyelem! Csak a december 15-ig leadott rendelések biztosítják a januári kártyához jutást.

 

Forrás: Szabó István
Indexkép forrás: africantreasurerr.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Történelmi magyar siker az agility világbajnokságon Történelmi magyar siker az agility világbajnokságon
A szeptember 22-25-ig Ausztriában megrendezett FCI Agility Világbajnokságon a magyar válogatott mini csapata világbajnoki címet szerzett, míg a medium kategóriájú csapat világbajnoki második helyen állt a dobogóra. Magyarország ezzel kétségtelenül és kitörölhetetlenül beleírta magát az agility történelmébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától? Hírek - Címlapon
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától?
7 ok, amiért inkább lennék kutya Hírek - Címlapon
7 ok, amiért inkább lennék kutya