A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

7 ok, amiért inkább lennék kutya

2015. december 10., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




A szeretetben nevelkedő négylábúak tartási körülményeit gyakran mi, emberek is megirigyeljük. Ha családi kutyáról van szó, nem kivételezünk semmiben, ami az ebet illeti. Néha lepottyan a falat, sor kerül a játékra, és a has vakarásra is, az ágyban alvás luxusáról nem is beszélve.



Cikkünkben összegyűjtöttük a legalapvetőbb, és legirigylésreméltóbb cselekvéseket, melyeket mi is megtennénk, ha a norma nem kötelezne.

 

Önfeledt játék, sárban dagonyázás

 

Biztos nem nézné senki jó szemmel egy érett felnőtt hempergőzését a sárban, ugrálását a lehullott levelekben. Pedig milyen jó is lehet az! Tegye fel a kezét az a gazdi, aki mindenféle felelősségtudat nélkül, önmaga és mások testi épségét nem féltve, teljes odaadással önfeledten tudott játszani az elmúlt néhány évben. Ugye nincs ilyen? Ez a tulajdonság belőlünk eltűnik, kineveltetik az idő során, ám kutyáinkban megmarad, így valóban teljes lehet a kikapcsolódás számukra.

 

Valamiért nagyon élvezi
Valamiért nagyon élvezi
Fotó: squarespace.com

 

„Beleszáll a sült galamb a szájába”

 

Ki ne örülne neki, ha nem kellene gondoskodnia a napi többszöri étkezésről, kitalálnia, hogy mi legyen az aktuális menü, majd elkészítenie azt? Kutyaként sokkal egyszerűbb lenne, hiszen valami mindig lepottyan az asztalról, vacsoraidőben pedig kész terülj-terülj asztalkám tárul az éhező száj elé, jobbnál-jobb falatokkal. És kellett érte tenni bármit is? Hát persze, hogy nem! Csak csóválni, és nyál csorgatva, kuncsorgó tekintettel várni.

 

Nyílt érzelemkifejezés

 

Nekünk akkor is jó pofát kell vágni, ha épp letol a főnök, hiszen akár az állásunk múlhat rajta. Kutyáink ellenben a legkétségbeesettebb, bűnbánóbb, és „nem csináltam semmit” arcokat vághatják, bármilyen következmény nélkül, míg mi gondosan eltakarítjuk a szétrágott szőnyegdarabokat, vagy morgunk, hogy már megint nem jött vissza. Ez a fajta érzelmi zsarolás általában be is válik. Hasonlóa helyzet az örömmel. Mi sem kézenfekvőbb, mint a nyakába ugrani, kézzel-lábbal összetapicskolni, és agyonpuszilgatni azt, akit már régen láttunk. Biztosan megfordulna a fejében, hogy valami nincs rendben odabent. De ha ezt egy eb csinálja, akkor azonnal édessé, kedvessé és legfőképpen cukivá lesz nyilvánítva. Főleg mivel az is!

 

Ő egy kifinomult kutyus
Ő egy kifinomult kutyus
Fotó: blog.bestbullysticks.com

 

Megtalálják a legkedvezőbb evési formát

 

Kés, villa? Ugyan már! Kutyáink habzsolnak, csámcsognak, és a vacsora végeztével egy jó nagyot böfögnek, hogy kinyilvánítsák elégedettségüket, vagy könnyítsenek gyomrukon. Nem kell odafigyelniük az íratlan-, és írott szabályok, és az etikettben foglaltak hosszú soraira, elég, ha úgy fogyasztják el az ételt, ahogy az nekik a legjobban esik.

 

Öreg fejjel is mehet a móka!

 

A társadalom elvárásainak eleget téve el is felejtjük milyen egy nagyot játszani. Az idősebbre ruházódik a példamutatás, a felelősségvállalás, és a fiatalok ellátásának terhe, így nem jut sok lehetőség a mókára. Ha igen, akkor is másképp, mint gyerekkorban. A kutyák (ha van kedvük persze), idős korban is beleadnak mindent, és szétvetett lábakkal rohannak a játszótárs után, anélkül, hogy bárki rosszallóan tekintene rájuk.

 

Mindennapos, hogy az eb már visszafeküdt, mire elindulnál reggel
Mindennapos, hogy az eb már visszafeküdt, mire elindulnál reggel
Fotó: hellogiggles.com

 

Ágyban, hát hol máshol?

 

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy a munkába indulás perceiben, kutyája a leglehetetlenebb testhelyzeteket felvéve fekszik a párnán, és szándékosan nem vesz tudomást a távozóról. Ez egyszerűen arcátlanság! Amíg mi dolgozunk, ők egész nap aludhatnak, kipihenve ezzel az éjjeli szunyókálás fáradalmait. Valószínűleg az ebek ennek nem örülnek, szívesebben tartanának velünk, mint, hogy 6-8 órákat üljenek otthon egyedül.

 

A legutolsó, és legfontosabb:

A kutyák bárminek tudnak örülni

 

Hatalmas szívükbe óriási mennyiségű szeretet fér, a legnagyobb jutalom számukra, ha a gazdival lehetnek. Játék céljából büszkén tartják a félig megrágott botot a szájukban, és gyakran jobban szeretik, mint a vásárolt labdákat. Elégedettségüket igen könnyű kiváltani, nincs szükségük pénzre, és egyéb luxus javakra. Ha társaságunkat biztosítani tudjuk számukra, egy kutya csak jó döntés lehet, boldogságával minket is felvillanyoz.

 

Kutyáink tehát nyíltabbak, őszintébbek, és társaságkedvelőbbek, mint mi emberek, a dolgok, amiket megtehetnek pedig igen kecsegtetőek számunkra is. Nézzük ezt el nekik, és gyönyörködjünk továbbra is cukiságukban!


Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával? Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával?
Helikopterezik, propellerezik? Ismerős kifejezések, amik biztosan jelzik: kedvenced boldognak érzi magát!

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Módosítások az agility szabályzatában Hírek - Címlapon
Módosítások az agility szabályzatában
Támogasd Fannit, a kaposvári állatok önzetlen segítőjét! Hírek - Címlapon
Támogasd Fannit, a kaposvári állatok önzetlen segítőjét!