A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mozgássérült kutyák: új esélyt kaphatnak az életre kerekeskocsi segítségével

Most Te is segíthetsz egy mozgássérült kutyának, vagy cicának!


2020. szeptember 14., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy sérülés, vagy betegség miatt mozgáskorlátozott kutyára nagy eséllyel altatás vár, holott helyzete nem feltétlenül lenne reménytelen. Hasonlóan az emberi kerekesszékhez, ők is kaphatnak kerekeskocsit, mely újra megadhatja számukra a mozgás örömét - és egy esélyt a hosszú, boldog életre.



 

Csodálkozó pillantások, majd meghatódott mosolyok követik az utcákon a kerekeskocsival közlekedő kedvenceket. Talán kevesen tudják, hogy ilyen eszközök egyáltalán léteznek kutyák és macskák számára is, arra pedig talán még kevesebben gondolnak, hogy egy ilyen kis kocsi akár életet is menthet. 

 

 

“Az a tapasztalatunk, hogy a járási nehézségekkel illetve bénulással együtt élő állatokat még napjainkban is 80%-ban elaltatják” - meséli Zaubek Beatrix, a TÜTÜ kutya-kerekeskocsi megálmodója. - “Ennek több oka is lehet, de az egyik legfőbb, hogy még mindig rengetegen nem tudnak arról, hogy már van lehetőség az állatok részére is segédeszközök beszerzésére.“

 

 

Egy kerekeskocsi visszaadhatja a mozgás szabadságát a kutyának
Egy kerekeskocsi visszaadhatja a mozgás szabadságát a kutyának
Fotó: TÜTÜ 

 

 

 A TÜTÜ csapata bénult kutyák és macskák számára készít kerekeskocsikat, amivel új esélyt adhatnak a valamilyen okból mozgássérültté vált állatoknak a hosszú életre. “A kutyák, macskák nem fogyatékosságnak élik meg a kialakult helyzetet. Tulajdonképpen fel sem veszik azt.” - folytatja Beatrix. A kerekeskocsi azonban újra vissza tudja adni az állatoknak a mozgás okozta szabadságot, örömet, így teljessé teheti a kedvenc életét még a megváltozott körülmények ellenére is. 

 

 

“Sajnos a mai kialakult bizonytalan anyagi világban szempont lehet egy kiszolgáltatott élet döntése felett az is, hogy nem mindenki engedheti meg magának anyagilag egy ilyen segédeszköz termék megvásárlását. Főleg, mivel egy ilyen sérülés nem várt hirtelenséggel csapódik az életünkbe sajnos. Ezért elindítottunk egy kezdeményezést, hogy egy rászoruló kedvencnek és gazdijának 50%-os kedvezménnyel ajándékozunk egy TÜTÜ kerekeskocsit.” - meséli Beatrix legújabb felhívásukról.

 

 

Cicák számára is készül TÜTÜ kerekeskocsi
Cicák számára is készül TÜTÜ kerekeskocsi
Fotó: TÜTÜ

 

 

Az akcióban olyan rászoruló állatot és gazdiját keresik, akinek anyagi körülményei nem feltétlenül engedik meg egy ilyen eszköz beszerzését mozgássérült kedvence számára. 
A TÜTÜ Facebook oldalán található poszt alatt kommentben lehet javasolni ilyen rászoruló állatot és gazdáját. Az állatbarátok, ha javasolni nem is tudnak senkit, szavazni tudnak a számukra legszimpatikusabb ajánlottra: ezt egy “lájk”-kal tehetik meg, melyet az adott kommentre nyomnak. A felhívás október 2-ig tart.

 

 

A TÜTÜ csapata egyébként több alapítványt is támogat: a rászoruló mentett állatok számára  jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak kerekeskocsit. Ha azonban a fenti kezdeményezés is sikeres lesz, a jövőben ezt a vonalat is továbbviszik, hogy minél több rászoruló állatnak segíthessenek. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani Hírek - Címlapon
A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani
Sokkal boldogabbak azok a gyerekek, akik kutya mellett nőnek fel Hírek - Címlapon
Sokkal boldogabbak azok a gyerekek, akik kutya mellett nőnek fel