A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mozgássérült kutyák: új esélyt kaphatnak az életre kerekeskocsi segítségével

Most Te is segíthetsz egy mozgássérült kutyának, vagy cicának!


2020. szeptember 14., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy sérülés, vagy betegség miatt mozgáskorlátozott kutyára nagy eséllyel altatás vár, holott helyzete nem feltétlenül lenne reménytelen. Hasonlóan az emberi kerekesszékhez, ők is kaphatnak kerekeskocsit, mely újra megadhatja számukra a mozgás örömét - és egy esélyt a hosszú, boldog életre. 

Csodálkozó pillantások, majd meghatódott mosolyok követik az utcákon a kerekeskocsival közlekedő kedvenceket. Talán kevesen tudják, hogy ilyen eszközök egyáltalán léteznek kutyák és macskák számára is, arra pedig talán még kevesebben gondolnak, hogy egy ilyen kis kocsi akár életet is menthet. 

 

 

“Az a tapasztalatunk, hogy a járási nehézségekkel illetve bénulással együtt élő állatokat még napjainkban is 80%-ban elaltatják” - meséli Zaubek Beatrix, a TÜTÜ kutya-kerekeskocsi megálmodója. - “Ennek több oka is lehet, de az egyik legfőbb, hogy még mindig rengetegen nem tudnak arról, hogy már van lehetőség az állatok részére is segédeszközök beszerzésére.“

 

 

Egy kerekeskocsi visszaadhatja a mozgás szabadságát a kutyának
Egy kerekeskocsi visszaadhatja a mozgás szabadságát a kutyának
Fotó: TÜTÜ 

 

 

 A TÜTÜ csapata bénult kutyák és macskák számára készít kerekeskocsikat, amivel új esélyt adhatnak a valamilyen okból mozgássérültté vált állatoknak a hosszú életre. “A kutyák, macskák nem fogyatékosságnak élik meg a kialakult helyzetet. Tulajdonképpen fel sem veszik azt.” - folytatja Beatrix. A kerekeskocsi azonban újra vissza tudja adni az állatoknak a mozgás okozta szabadságot, örömet, így teljessé teheti a kedvenc életét még a megváltozott körülmények ellenére is. 

 

 

“Sajnos a mai kialakult bizonytalan anyagi világban szempont lehet egy kiszolgáltatott élet döntése felett az is, hogy nem mindenki engedheti meg magának anyagilag egy ilyen segédeszköz termék megvásárlását. Főleg, mivel egy ilyen sérülés nem várt hirtelenséggel csapódik az életünkbe sajnos. Ezért elindítottunk egy kezdeményezést, hogy egy rászoruló kedvencnek és gazdijának 50%-os kedvezménnyel ajándékozunk egy TÜTÜ kerekeskocsit.” - meséli Beatrix legújabb felhívásukról.

 

 

Cicák számára is készül TÜTÜ kerekeskocsi
Cicák számára is készül TÜTÜ kerekeskocsi
Fotó: TÜTÜ

 

 

Az akcióban olyan rászoruló állatot és gazdiját keresik, akinek anyagi körülményei nem feltétlenül engedik meg egy ilyen eszköz beszerzését mozgássérült kedvence számára. 
A TÜTÜ Facebook oldalán található poszt alatt kommentben lehet javasolni ilyen rászoruló állatot és gazdáját. Az állatbarátok, ha javasolni nem is tudnak senkit, szavazni tudnak a számukra legszimpatikusabb ajánlottra: ezt egy “lájk”-kal tehetik meg, melyet az adott kommentre nyomnak. A felhívás október 2-ig tart.

 

 

A TÜTÜ csapata egyébként több alapítványt is támogat: a rászoruló mentett állatok számára  jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak kerekeskocsit. Ha azonban a fenti kezdeményezés is sikeres lesz, a jövőben ezt a vonalat is továbbviszik, hogy minél több rászoruló állatnak segíthessenek. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész
Cikkünk első részében ötfajta sérülésről írtunk, mely a kutyákat érintheti. Most folytatjuk ismertetőnket, hogy felismerhessük a problémát és segíthessünk kedvencünknek.

Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene? Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene?
Az elhízás veszélyei kedvenceinket sem kímélik - jól tudjuk, de vajon képesek vagyunk felismerni a túlsúlyra utaló jeleket? Hogyan szabadulhatunk meg a feleslegtől?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál
Az ősztől kora tavaszig tartó időszak a felfázások tipikus ideje, mely kedvenceinket is érintheti. A vizeletcsepegésnek azonban számos kiváltó oka lehet. Tudj meg többet arról is, hogyan segíthetsz kutyádnak inkontinencia esetén!

"Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú "Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Ezek a legaktívabb kutyafajták Ezek a legaktívabb kutyafajták
Lételemük a mozgás, a munka, a feladat, a kalandozás. Ezek a kutyák az aktív életmódot folytató gazdiknak valók igazán, akkor érzik jól magukat, ha szeretett gazdijukkal együtt túrázhatnak, sportolhatnak, vagy több órás sétákat tehetnek velük.

Mancsok nélkül született, mégis ő az egyik legboldogabb Husky a világon! Mancsok nélkül született, mégis ő az egyik legboldogabb Husky a világon!
Első ránézésre Maya egy átlagos szibériai husky - azonban a szemünk csal: társaihoz képest ő nagyon más. Egy rendellenesség miatt nem fejlődtek megfelelően lábai - hogy lehet mégis ő az egyik legboldogabb kutya a világon?

Karácsonyi csoda: gerincsérült kiskutya kapott új esélyt az életre Karácsonyi csoda: gerincsérült kiskutya kapott új esélyt az életre
Nem telhet el a karácsony Kevin nélkül - idén azonban nem csak a népszerű film Kevinjéért szurkolhattuk. Minden drukkra szüksége volt, és van továbbra is Kukac Kevinnek, a súlyosan sérült kölyöknek.

Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok
A kutya alvását megzavaró dolgok listáján gyakori szereplő a lefárasztás és lemozgatás hiánya. Ez lehet szellemi és fizikai szintű probléma egyaránt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Vizslatúra Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani Hírek - Címlapon
A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani
Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hírek - Címlapon
Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz