A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Nagy bajban vannak a szánhúzók

2018. július 30., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Segítségre van szüksége a huskyknak, malamutoknak és szamojédeknek: szinte hihetetlen, hogy ezeket a különleges kutyákat is menteni kell. Márpedig folyamatosan kell dolgoznia az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak értük - most az állatbarátok támogatását kérik.

Gyönyörű, jeges kék szempárok, ezüst bunda, elegáns megjelenés - alig találni olyan embert, aki ne lenne oda a huskykért, malamutokért, szamojédokért. Különleges megjelenésük miatt hamar beleszeretnek a fajtákba, szereznek is maguknak egy kölyköt, ám annak már nem járnak utána, mivel jár egy ilyen fajta tartása… Óriási energiaszint, nincs az a kerítés, amit ne tudnának kijátszani… Egy szánhúzóhoz bizony érteni kell. Esetükben is virágzik a szaporító-ipar. Egyszóval: sajnos bőven van munkája az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak. A mentett kutyák ellátása azonban nem kevés pénzbe kerül, főleg, ha azoknak hosszabb orvosi kezelésre is szüksége van.

 

Támogatók nélkül azonban nem megy, így most videós üzenetben kér segítséget az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány a kutyabarátoktól. Az Alapítvány lassan az utolsó tartalékait is teljesen feléli, az adó 1%-ból származó bevételt pedig csak októberben kapják majd meg - még azt sem tudni, milyen összegre számíthatnak, amiből a jövő évben gazdálkodhatnak.

 

 

 

Hogyan segíthetsz?

Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, akiknél el tudják helyezni a mentett szánhúzókat. Sok kutya jelenleg napidíjas panzióban van, ha ők ideiglenes befogadót találnának, míg gazdisodnak, az jelentős anyagi könnyebbséget jelentene.

Kutyaeledeleket is szívesen fogad az Alapítvány, valamint olyan felszereléseket, kiegészítőket is, amik a mindennapos életben maradást segítik. Emellett természetesen hálásak az anyagi támogatásért is.

 

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány elérhetőségei és adatai ide kattintva találhatók.

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magyarország kutyaszemmel Magyarország kutyaszemmel
Hiánypótló kutatás készült a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetéről, ami a Cofidis Kutyaszemmel programjának első lépése, amely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket.

Jótékonysági futás az árva kutyákért Jótékonysági futás az árva kutyákért
Egy könnyed futóverseny teszi igazán sportossá a jövő hétvégét - amellett, hogy egy gyönyörű erdőben kocoghatunk, vagy mindent beleadva futhatunk az első helyért, még az árva kutyákat és macskákat is támogathatjuk a részvételünkkel!

Ki a legengedelmesebb házikedvenc? Ki a legengedelmesebb házikedvenc?
Kiderült, melyik négylábú a legügyesebb az engedelmességi feladatok teljesítésében a szolnoki házikedvencek körében. Különleges versenyt tartott ennek kiderítésére a TopDogs csapata. A rendhagyó verseny ráadásul jótékony célt szolgált: a befolyt összeggel a Szolnoki Állatotthon árváit támogatták.

Menhelyi kennelben él egy hétig Szundi Regináld Menhelyi kennelben él egy hétig Szundi Regináld
Rendhagyó akcióval szeretné felhívni a figyelmet Szundi Regináld az örökbefogadásra és a menhelyi állatok segítésére.

Új fesztivál Budapesten - Segíts kutyákon, miközben szórakozol! Új fesztivál Budapesten - Segíts kutyákon, miközben szórakozol!
Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek július 21-én a budapesti Bókay-kertben, ahol az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Nagyszabású jótékonysági kutyafesztivál vár hétvégén Budapesten Nagyszabású jótékonysági kutyafesztivál vár hétvégén Budapesten
Kutyás fesztivál várja a kutyabarátokat a nyár derekán Budapesten. A bulit a jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében rendezik. A szakmai előadások, bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon.

Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története
Két ártatlan élet lett kioltva a múlt héten. Óriási viták övezik az esetet: ki a hibás? A ravaszt meghúzó vadász? Netán mégis maguk a marhákra kutyák? Ugyanakkor ott van a gazda, aki képtelen volt megfelelően gondoskodni kutyáiról, hozzáállása kimeríti a felelőtlen állattartás fogalmát...

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Nehéz helyzetben az állatvédelem: több száz állat várja fedél nélkül a telet Nehéz helyzetben az állatvédelem: több száz állat várja fedél nélkül a telet
Több mint 100 000 kutya kóborol ma Magyarországon, és körülbelül 15 000 él állatvédők gondozásában, ráadásul több száz kutyának nincs háza a menhelyeken.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hard Dog Race MTI MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene Hírek - Címlapon
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing” Hírek - Címlapon
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing”