A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagy bajban vannak a szánhúzók

2018. július 30., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Segítségre van szüksége a huskyknak, malamutoknak és szamojédeknek: szinte hihetetlen, hogy ezeket a különleges kutyákat is menteni kell. Márpedig folyamatosan kell dolgoznia az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak értük - most az állatbarátok támogatását kérik.Gyönyörű, jeges kék szempárok, ezüst bunda, elegáns megjelenés - alig találni olyan embert, aki ne lenne oda a huskykért, malamutokért, szamojédokért. Különleges megjelenésük miatt hamar beleszeretnek a fajtákba, szereznek is maguknak egy kölyköt, ám annak már nem járnak utána, mivel jár egy ilyen fajta tartása… Óriási energiaszint, nincs az a kerítés, amit ne tudnának kijátszani… Egy szánhúzóhoz bizony érteni kell. Esetükben is virágzik a szaporító-ipar. Egyszóval: sajnos bőven van munkája az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak. A mentett kutyák ellátása azonban nem kevés pénzbe kerül, főleg, ha azoknak hosszabb orvosi kezelésre is szüksége van.

 

Támogatók nélkül azonban nem megy, így most videós üzenetben kér segítséget az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány a kutyabarátoktól. Az Alapítvány lassan az utolsó tartalékait is teljesen feléli, az adó 1%-ból származó bevételt pedig csak októberben kapják majd meg - még azt sem tudni, milyen összegre számíthatnak, amiből a jövő évben gazdálkodhatnak.

 

 

 

Hogyan segíthetsz?

Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, akiknél el tudják helyezni a mentett szánhúzókat. Sok kutya jelenleg napidíjas panzióban van, ha ők ideiglenes befogadót találnának, míg gazdisodnak, az jelentős anyagi könnyebbséget jelentene.

Kutyaeledeleket is szívesen fogad az Alapítvány, valamint olyan felszereléseket, kiegészítőket is, amik a mindennapos életben maradást segítik. Emellett természetesen hálásak az anyagi támogatásért is.

 

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány elérhetőségei és adatai ide kattintva találhatók.

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene Hírek - Címlapon
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene
Vaddisznótámadások a Balatonnál: legyünk figyelemmel a kutyasétán Hírek - Címlapon
Vaddisznótámadások a Balatonnál: legyünk figyelemmel a kutyasétán