Petissimo - Karácsonyi ajánlatok 2018
Fotópályázat 2018

hirdetés (X)

A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Nagy bajban vannak a szánhúzók

2018. július 30., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Segítségre van szüksége a huskyknak, malamutoknak és szamojédeknek: szinte hihetetlen, hogy ezeket a különleges kutyákat is menteni kell. Márpedig folyamatosan kell dolgoznia az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak értük - most az állatbarátok támogatását kérik.

Petissimo - Karácsony 2018

hirdetés (X)Gyönyörű, jeges kék szempárok, ezüst bunda, elegáns megjelenés - alig találni olyan embert, aki ne lenne oda a huskykért, malamutokért, szamojédokért. Különleges megjelenésük miatt hamar beleszeretnek a fajtákba, szereznek is maguknak egy kölyköt, ám annak már nem járnak utána, mivel jár egy ilyen fajta tartása… Óriási energiaszint, nincs az a kerítés, amit ne tudnának kijátszani… Egy szánhúzóhoz bizony érteni kell. Esetükben is virágzik a szaporító-ipar. Egyszóval: sajnos bőven van munkája az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak. A mentett kutyák ellátása azonban nem kevés pénzbe kerül, főleg, ha azoknak hosszabb orvosi kezelésre is szüksége van.

 

Támogatók nélkül azonban nem megy, így most videós üzenetben kér segítséget az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány a kutyabarátoktól. Az Alapítvány lassan az utolsó tartalékait is teljesen feléli, az adó 1%-ból származó bevételt pedig csak októberben kapják majd meg - még azt sem tudni, milyen összegre számíthatnak, amiből a jövő évben gazdálkodhatnak.

 

 

 

Hogyan segíthetsz?

Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, akiknél el tudják helyezni a mentett szánhúzókat. Sok kutya jelenleg napidíjas panzióban van, ha ők ideiglenes befogadót találnának, míg gazdisodnak, az jelentős anyagi könnyebbséget jelentene.

Kutyaeledeleket is szívesen fogad az Alapítvány, valamint olyan felszereléseket, kiegészítőket is, amik a mindennapos életben maradást segítik. Emellett természetesen hálásak az anyagi támogatásért is.

 

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány elérhetőségei és adatai ide kattintva találhatók.

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaszemmel: idén 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak Kutyaszemmel: idén 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak
Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek.

Egy magyar lány is pályázik az egyik legextrémebb kutyás kalandra Egy magyar lány is pályázik az egyik legextrémebb kutyás kalandra
Ráadásul elkötelezte magát az árva állatok támogatása mellett. A kutyás expedícióra való kijutás mellett most ebben is segíthetünk neki!

Finom kávéval támogathatod az árva állatokat Finom kávéval támogathatod az árva állatokat
Karácsony közeledtével kicsit jobban a fókuszba kerülnek a nélkülözők, így az árva állatok is. Most ismét egy kreatív ötlet buzdít jótékonykodásra.

A Black Friday után itt az Adakozó Kedd A Black Friday után itt az Adakozó Kedd
November 27-én, Adakozó Kedden az adományozás és a jótékonykodás kerül a fókuszba, rögtön a Balck Friday-t követően. Az adakozás ünnepén most a menhelyi kutyákat is lehet segíteni az #adjegyötöst kihívás teljesítésével vagy pénzadományozással.

Különleges ajándék a menhelynek: esküvőn adakozott a násznép Különleges ajándék a menhelynek: esküvőn adakozott a násznép
Minden napra jut egy, vagy több szörnyű, elszomorító hír állatbántalmazásokról, elhagyott, kidobott kutyákról, az állatvédelem nehézségeiről. A fekete fellegek között azonban néha kikukucskál a napsugár, hogy felmelegítse szívünket. Így érkezett a hír a nem mindennapi nászajándékról is...

Magyarország kutyaszemmel Magyarország kutyaszemmel
Hiánypótló kutatás készült a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetéről, ami a Cofidis Kutyaszemmel programjának első lépése, amely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket.

Jótékonysági futás az árva kutyákért Jótékonysági futás az árva kutyákért
Egy könnyed futóverseny teszi igazán sportossá a jövő hétvégét - amellett, hogy egy gyönyörű erdőben kocoghatunk, vagy mindent beleadva futhatunk az első helyért, még az árva kutyákat és macskákat is támogathatjuk a részvételünkkel!

Ki a legengedelmesebb házikedvenc? Ki a legengedelmesebb házikedvenc?
Kiderült, melyik négylábú a legügyesebb az engedelmességi feladatok teljesítésében a szolnoki házikedvencek körében. Különleges versenyt tartott ennek kiderítésére a TopDogs csapata. A rendhagyó verseny ráadásul jótékony célt szolgált: a befolyt összeggel a Szolnoki Állatotthon árváit támogatták.

Menhelyi kennelben él egy hétig Szundi Regináld Menhelyi kennelben él egy hétig Szundi Regináld
Rendhagyó akcióval szeretné felhívni a figyelmet Szundi Regináld az örökbefogadásra és a menhelyi állatok segítésére.

Új fesztivál Budapesten - Segíts kutyákon, miközben szórakozol! Új fesztivál Budapesten - Segíts kutyákon, miközben szórakozol!
Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek július 21-én a budapesti Bókay-kertben, ahol az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra Beagle Club Online

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene Hírek - Címlapon
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing” Hírek - Címlapon
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing”