A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagy teherbírású polcok és egyéb műhelyberendezések, amelyekre szükséged lehet

2021. május 15., 08:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Az utóbbi időben az emberekben rohamosan fogalmazódik meg a gondolat, hogy milyen jó lenne a heti megszokott rutin mellett valamit alkotni, létrehozni, vagy legalább a meglévő eszközöket, bútorokat meghibásodás esetén helyrehozni. A „Do it yourself! (DIY)” azaz a “Csináld magad!” mozgalom és az interneten elérhető leírások, videók terjedésének köszönhetően ma már mi sem egyszerűbb ennél!



 

Amennyiben elköteleztük magunkat valamilyen hobbitevékenység vagy barkácsolás mellett, akkor teremtsük is meg hozzá a megfelelő helyet, hozzunk létre egy műhelyt!

 

 

Hol legyen a műhely?

Talán ez az egyik legfontosabb kérdés, tekintettel arra, hogy a munkavégzés sokszor megkívánja a csendet és a koncentrációt, ugyanakkor mi is okozhatunk hangzavart, ami pedig másokat irritál. Ideális esetben igyekezzünk műhelyünket a lakótértől távolabb kiépíteni: például fészert a kertben, használjuk fel a pincét vagy nevezzük ki a garázs egy részét ennek a funkciónak a betöltésére!

 

 

Barkácsolnál valamit kutyádnak? Alakíts ki egy műhelyt a biztonságos munkához!
Barkácsolnál valamit kutyádnak? Alakíts ki egy műhelyt a biztonságos munkához!

 

 

A műhely megtervezése

Sokféle műhelytípus létezik, és hogy hogyan öltenek végleges formát, nagyban függ az egyéni igényektől. Teljesen máshogy néz ki egy speciális (például autó)műhely, mint az otthoni, hobbitevékenységet szolgáló terület. Viszont, ami mindegyikre egységesen igaz, hogy biztonságosan, praktikusan, funkcionálisan és valamelyest esztétikusan érdemes berendezni.

 

A műhelytér megtervezésekor és kialakításakor különös figyelmet kell fordítani a biztonsági kérdésekre: jelöljük meg a kiálló tárgyakat, biztosítsuk az elektromos aljazok és eszközök (fúrógépek, elektromos csavarhúzók, forrasztópisztolyok, köszörűgépek stb.) megfelelő működését, a munkapadokat és gépeket úgy helyezzük el, hogy azok ne akadályozzák elfoglaltságunkat!

 

 

A műhely felszerelése

Első körben célszerű végiggondolni a tipikus munkafolyamatokat és azok alapján összeállítani egy listát, hogy melyek azok a szerszámok, amiket a kezdetekkor mindenképp szükséges megvásárolni. Attól függetlenül, hogy a műhely alapvetően kézi- vagy elektromos szerszámokkal lesz felszerelt inkább, ilyenek szoktak lenni: a kalapácsok, csavarhúzók, csavarok, szögek, fogók, fűrészek, satuk és szorítók, és persze olyan apró-cseprő dolgok, mint a vonalzók, mérőszalagok, ceruzák és jelölők. Végezetül pedig győződjünk meg arról, hogy rendelkezünk alapvető biztonsági felszerelésekkel is! Ez magában foglal egy védőszemüveget, fülvédőt és legalább egy pár munkavédelmi kesztyűt. Minél jobban belemerülünk a barkácsolás világába, annál jobban ki fog szélesedni műhelyünk felszerelésének tárháza.

 

 

Nagy teherbírású polcok és egyéb műhelyberendezések, amelyekre szükséged lehet
Nagy teherbírású polcok és egyéb műhelyberendezések, amelyekre szükséged lehet

 

 

A műhely berendezése

Nem árt, ha a “rend a lelke mindennek” elv a műhelyben is érvényesül. Főleg, ha nem szeretnénk az érdemi munkától elvenni az időt azzal, hogy keresgéljük a célszerszámot. Igazán praktikus megoldás, ha a gyakran használatos eszközöket egy hordozható szerszámosládában vagy egy mobil műhelykocsiban tároljuk.

 

Ha pedig alapvetően helyszűkében vagyunk, akkor a ládákon túl kiváló alternatívák lehetnek a szerszámtartó falak vagy a nagy teherbírású polcok. Ezeket tetszés szerint variálhatjuk, miközben lehetőséget kínálnak a szerszámok rendszerezésére, jobb átláthatóságára. Ráadásul további tárolóegységekkel is bővíthetjük, így fali szortimenterek, csavartartók és egyéb dobozok segítik áttekinthetővé és rendezetté tenni a műhelyt.

 

 

 

 


Indexkép forrás: unsplash

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyasüti DIY - 3 ötletes recept kedvencednek Kutyasüti DIY - 3 ötletes recept kedvencednek
Spenótos-cukkinis falatkák, áfonyás szív, almás-répás roppanós... Otthon elkészíthető, ínycsiklandó finomságok, melyektől kutyusodnak is garantáltan fülig ér majd a szája. Jó étvágyat kívánunk!

Közeleg a hideg: Készítsd fel a kutyaházat! Közeleg a hideg: Készítsd fel a kutyaházat!
A gyönyörű vénasszonyok nyara és az enyhe őszi idő alatt nagy valószínűséggel nem az jár a fejünkben, vajon mikor érnek ide a mínuszok. Nincs is ezzel semmi baj, ám az ősz végéhez közeledve már nem szabad sokáig halogatni a télre való felkészülést - kutyáink érdekében!

Kutyaportrék töklámpáson Kutyaportrék töklámpáson
Mi mással tehetnénk hangulatosabbá kertünket, mint egy sejtelmesen pislákoló töklámpással, amin ráadásul kedvencünk portréja díszeleg? Kutyabarátoknak kötelező!

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat! Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat!
Az origami nagyszerű kikapcsolódás, mely edzésben tartja a kezet és az elmét is. A kreatív, hajtogatásos alkotásnak rengeteg előnye és jótékony hatása van!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hírek - Címlapon
Hírek - Címlapon