A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú hősök: jelentős támogatást kapott a Pécsi Mentőkutyás Egyesület

2021. október 29., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A Pécsi Mentőkutyás Egyesület ötéves támogatói megállapodást írt alá a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-vel, amit egy kutyás bemutatóval egybekötött sajtóeseményen osztottak meg a nyilvánossággal a BAT pécsi nikotinpárna-gyártó üzemében. A támogatás részeként a vállalat évente egymillió forinttal támogatja az egyesületet, amelyből egy új jármű beszerzése valósul meg annak érdekében, hogy a segítség még gyorsabban jusson el a bajbajutottakhoz. 

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. elkötelezett a helyi közösségek és társadalmilag kiemelkedő hasznosságú kezdeményezések és egyesületek támogatása mellett, aminek részeként most a Pécsi Mentőkutyás Egyesület munkájának hatékonyságához járul hozzá. A 2015-ben alakult mentőkutyás egyesület tagjai olyan önkéntesek, akik a hét minden napján és a nap bármely időpontjában rendelkezésre állnak, ha embertársainkon szükséges segíteni. Az egyesület több négylábú életmentője rendelkezik Nemzetközi Mentőkutya vizsgával, az önkéntes gazdáik pedig szabadidejükben is tréningezik a kutyákat, hogy a lehető legfelkészültebbek legyenek a négylábú életmentők. A rendőrség és a katasztrófavédelem felkérésére évente átlagosan 22 esetben vesznek részt eltűnt személyek felkutatásában.

 

 

A kutyák óriási segítséget jelentenek az eltűnt személyek felkutatásában
A kutyák óriási segítséget jelentenek az eltűnt személyek felkutatásában

 

 

A megfelelő felkészültséghez azonban elengedhetetlen azoknak a modern eszközöknek a használata, amik segítik a koordinálást és a bajbajutottak megtalálását, mint például az éjjellátó készülékek, GPS eszközök, vagy egy megfelelő felszereltségű és üzembiztos autó, mellyel biztosított, hogy időben odaérjenek a riasztás helyszínére. A mentőkutyás egyesület a most aláírt megállapodás egy jelentős részét ennek a gépjárműnek a beszerzésére fordítja majd.

 

 

Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója és Heil Ádám, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület egyesületi titkára
Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója és Heil Ádám, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület egyesületi titkára

 

 

Heil Ádám, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület egyesületi titkára hozzátette:

„Egy szigorúan közhasznúan és nonprofit módon működő egyesület számára minden támogatás óriási segítséget tud nyújtani. Sajnos a technikai eszközök folyamatos karbantartása és pótlása felemészti a legnagyobb részt a költségvetésünkben, így a 20 éves csapatszállító kisbusz cseréje elérhetetlen távolságban volt. Azonban mikor már feladtuk volna, jött a BAT felajánlása, amelynek segítségével meg tudtuk valósítani a gépjármű cseréjét.”

 

Az egyesület önkénteseinek és a négylábú mentőknek olyan esetekben is komoly szerep jutott a mentésben, amelyek híre országossá vált. Ott voltunk a szekszárdi gázrobbanásnál, ahol egy több családnak otthont adó társasház semmisült meg, de a Pécsi Mentőkutyás Egyesület talált meg olyan idős embert a hidegben, akit már hosszú órák óta kerestek a hatóságok.

 

 

A Pécsi Mentőkutyás Egyesület kutyás bemutatója
A Pécsi Mentőkutyás Egyesület kutyás bemutatója

 

 

A támogatást jelképesen Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója adta át.

„Őszintén örülök, hogy támogathatjuk ennek az elkötelezett szervezetnek a munkáját, bízunk benne, hogy hosszú távú és Pécs számára hasznos együttműködés kezdete a mostani megállapodás. Mindannyiunk, így a BAT Pécsi Dohánygyár dolgozóinak biztonságérzetéhez hozzájárulnak ezek a nagyszerű emberek és négylábú barátaik. Megtisztelő, hogy összhangban a társaságunk nemzetközi ESG-stratégiájával, támogathatjuk munkájukat” - mondta az igazgató.

 

 

Négylábú hősök: a Pécsi Mentőkutyás Egyesület kutyái
Négylábú hősök: a Pécsi Mentőkutyás Egyesület kutyái

 

 

dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő e szavakkal köszöntötte az együttműködés résztvevőit: „A közösség érdekében végzett elkötelezett munka megsüvegelendő és példamutató. Különös tisztelet jár azoknak a barátainknak, akik gondolkodás nélkül a bajba jutottak segítségére sietnek, akár a saját testi épségük kockáztatása árán is. A Pécsi Mentőkutyás Egyesülettel már régóta kapcsolatban állok, ezért tudom, hogy ők ilyen nagyszerű emberek, akik azzal a különleges képességgel is rendelkeznek, hogy az ember négylábú barátait is kiképzik és irányítják vészhelyzetben. Minden közösség hajtóereje ez az összetartás. Természetesnek és követendő példának tartom, hogy az üzleti élet szereplői támogatják ezeket az elkötelezett embereket, hiszen az üzleti felelősség a nemzetgazdaságok alappillére - a térség országgyűlési képviselőjeként köszönöm, hogy a BAT Pécsi Dohánygyár nemcsak felelős munkáltatóként, de felelős befektetőként van jelen Pécsett. Örülök, hogy a mentőkutyás barátaink mellé álltak támogatásukkal.” 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Az állatokat is mentik Bejrútban Az állatokat is mentik Bejrútban
A robbanás a házi kedvenceket is érintette: romos lakásokban rekedt állatokat, a pánikban megszökött kedvenceket és a sérült négylábúakat is mentik az állatvédők. Szerencsére már több állatot vissza tudtak adni gazdájuknak: a megható újraegyesülésekről videó is készült.

Tarol a neten Karma, az ország egyik legjobb romkutató kutyájának videója Tarol a neten Karma, az ország egyik legjobb romkutató kutyájának videója
A világbajnokságon ezüstérmes belga juhásszal készült vidám videó robbantotta fel a netet: a szorgalmas keresőkutyát nem lehet nem imádni!

Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája! Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája!
Zen, a magyar mentőkutya bizonyult a legjobbnak a 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon. Remek teljesítményével bizonyította, a magyar mentőkutyák bizony a világ élvonalába tartoznak!

Segítséget kérnek a mentőkutyások Segítséget kérnek a mentőkutyások
Életmentő munkájához kér segítséget a Mantrailing Akadémia Alapítvány. Önkénteseik és mentőkutyáik segítségével már sok eltűnt személyt sikeresen felkutattak - megfelelő eszközök nélkül azonban dolguk sokkal nehezebb, értékes perceket veszíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így készíts kutyás mintájú halloween tököt Hírek - Címlapon
Így készíts kutyás mintájú halloween tököt
"Van, hogy eltörik valami idebent" - Többszáz kóbor kutya kapott új életet a házaspárnak köszönhetően Hírek - Címlapon
"Van, hogy eltörik valami idebent" - Többszáz kóbor kutya kapott új életet a házaspárnak köszönhetően