A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Van, hogy eltörik valami idebent" - Többszáz kóbor kutya kapott új életet a házaspárnak köszönhetően

2021. október 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Ki segít azokon, akiken senki? Rengeteg megpróbáltatással néznek szembe nap, mint nap, de minden fájdalom, érzelmi nehézség, „lélekszakadás” közepette is képesek segítséget nyújtani azoknak, akik másra nem számíthatnak. Az állatmentők. Igazi hősök.



„Atyaég! Ez a két kiskutya az autóm előtt rohangált! Most húzott el mellettünk egy másik kocsi, azt követhették. Istenem… Néhanapján egyszerűen nem bírom tovább…” – e szavakkal kezdi beszámolóját Elisa, a Romániában letelepedett állatmentő. De bármennyiszer is tört már össze a szíve, nem adja fel.

 

Minden nap elmegyek az állatorvoshoz és sosincs olyan, hogy ne találnék útközben kidobott kölyköket vagy egy mamakutyát. Képtelen vagyok otthagyni őket, mert visszafele jövet talán már nem lesznek ott. Megvannak azok a helyek, ahol előszeretettel teszik ki a megunt, felesleges kutyákat, én pedig felszedem őket. Első utunk mindig az állatorvoshoz vezet, ezt követően pedig a menhelyünkre kerülnek.”

 

 

Elisa és férje 2013-ban költözött Angliából Romániába, azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy farmot, amelyen kék áfonyát termesztenének. A kis birtok megvalósult, ám egyvalamivel nem számoltak: mindazzal a rengeteg bajbajutott ebbel, akiket előző gazdáik egyszerűen kidobtak:

 

„Az egész folyamatnak talán az volt a legnehezebb része, hogy nap nap után elhagyott állatokkal találkoztunk. Az ivartalanításnak még nem igazán van meg itt a kultúrája, a környékünkön pedig senki nem segít ezeken a kutyákon. Eldöntöttük, hogyha itt akarunk élni, az csak úgy fog menni, ha értük is teszünk valamit. Építettünk néhány kifutót, és valahányszor szembejött egy kóbor kutya vagy macska, megfogtam és betettem őket az autómba. Most úgy állunk, bár nem szívesen vallom be még magamnak sem, de ma már ez tölti ki az életem.”

 

 

Az sem ritka, hogy néhány korábban látott kölyköt keresnek, s eközben újabb és újabb kutyák szaladnak oda hozzájuk segítséget kérve.

 

Nézem ezeket az aprócska kölyköket, ahogy az életükért rohannak oda hozzánk… Néha egyszerűen eltörik valami idebent” – mondta el könnyek között Elisa. – „De sohasem bánom meg, hogy felveszem őket. Eleinte szörnyen lehengerlő volt az egész, ennyi kóbor állatra bukkanni, olykor még ma is az, főleg télvíz idején, hiszen melegen kell tartanunk őket, és gondoskodnunk kell az ellátásukról, hogy mindig legyen elegendő élelmük, és ne fagyjon be előttük a víz.”

 

 

Elisa és férje, valamint segítőik a Saved by the Vet szervezet keretein belül azonban minden megpróbáltatás ellenére kitartanak, és annyi kidobott állaton segítenek, amennyin csak lehet:

 

„Bármi is történjék, az első és legfontosabb az, hogy egészségesek és boldogok legyenek mindaddig, amíg végleges otthonra lelnek. Amikor készen állnak, elfoglalják helyüket a „Boldog Buszunkon", majd Romániából egyenesen az Egyesült Királyságba utaznak, ahol örökbefogadó családjuk már nagyon várja őket. Eddig több mint 400 kutyát adtunk örökbe, és ez minden nehézséget megér."

 

Forrás: Instagram/@dogood_romania, thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@dogood_romania

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú hősök: jelentős támogatást kapott a Pécsi Mentőkutyás Egyesület Hírek - Címlapon
Négylábú hősök: jelentős támogatást kapott a Pécsi Mentőkutyás Egyesület
A kutyatréner kulisszái mögött – A mi személyes terünk… Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – A mi személyes terünk…