A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál

2017. június 20., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Speciálisan képzett kutyák segítik a londoni tűzoltók munkáját a múlt héten leégett Grenfell torony romjainál.A múlt héten történt tragédia helyszínén nem állt meg a munka: Stuart Cundy rendőrparancsnok szerint a 127 lakásos épület átkutatása még hosszú ideig, várhatóan "sok-sok hétig" eltart. A hétfőn nyilvánosságra hozott adatok szerint az áldozatok száma akár a 79-et is elérheti.

 

 

Rendkívül nehéz körülményekkel kell a tűzoltóknak és a kutyáknak megküzdenie a tragédia helyszínén
Rendkívül nehéz körülményekkel kell a tűzoltóknak és a kutyáknak megküzdenie a tragédia helyszínén

 

A tűzoltók és szakemberek munkáját pedig speciálisan képzett kutyák is segítik. Elsősorban még a legfejlettebb technológiákat is leköröző rendkívül jó szaglásuk miatt tudnak hatékony munkatársai lenni a tűzoltóknak: a kutyák segítségével kutatják az eddig még meg nem talált áldozatokat. Azonban nem csak a szaglásuk miatt hatékonyak ezek a kutyák: súlyuk jelentősen könnyebb az emberénél, termetük is jóval kisebb, így olyan helyekre is könnyedén be tudnak jutni, ahova a kétlábúak nem. Olyan helyekre pedig, ahova egyáltalán nem tudnak bejuti, vagy nem tudni, biztonságos-e, drónokat küldenek be. 

 

Könnyűek, fürgék és a szaglásuk lekörözi a legmodernebb technológiát is
Könnyűek, fürgék és a szaglásuk lekörözi a legmodernebb technológiát is

 

A kutyák arra is segítenek választ találni, mi okozhatta a tüzet, milyen gyúlékony vagy épp robbanó anyagok voltak a toronyházban. Minden kutya megfelelő felszerelést is kap a bevetésre. Ennek része egy speciális kutyacipő is, mely nem csak a törmeléktől védi a tappancsukat, hanem az esetleg visszamaradt forró felületektől is.

 

Kutyacipő védi a kutató kutyák mancsát
Kutyacipő védi a kutató kutyák mancsát

 

Az épület felújítása egyébként tavaly fejeződött be, ennek keretében külső hő- és esőszigetelő burkolóelemekkel látták el.  A műszaki vizsgálat során a szakértők azt próbálják kideríteni, hogy ezek alapanyaga mennyire volt tűzálló. Nagy-Britanniában négyezer hasonló toronyház épült a múlt század 60-as és 70-es éveiben, a legtöbb közülük ma is lakott. Nick Hurd, a brit belügyminisztérium államtitkára, aki a rendőrség és a tűzoltóság munkáját is felügyeli, elrendelte az összes ilyen lakóépület teljes tűzbiztonsági felülvizsgálatát.

 

Az állatmentőknek is akadt dolguk a helyszínen
Az állatmentőknek is akadt dolguk a helyszínen

 

A lángoló Grenfell torony
A lángoló Grenfell torony

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Miért érintik össze orrukat a kutyák? Miért érintik össze orrukat a kutyák?
Üdvözlés, információgyűjtés, a kötődés növelése... Mi mindenben segítheti a kutyákat ez a barátságosnak tűnő gesztus?

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Falkavezér, barát, „ledominálás”, család… Vezetni kell a kutyát? Hírek - Címlapon
Falkavezér, barát, „ledominálás”, család… Vezetni kell a kutyát?
Szerető otthonra lelt a haldokló kutya az utolsó napjaira Hírek - Címlapon
Szerető otthonra lelt a haldokló kutya az utolsó napjaira