A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető otthonra lelt a haldokló kutya az utolsó napjaira

2017. június 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A menhelyen dolgozó önkéntes férfi minden kutyán segít, mely a telepen lakik. Értük dolgozik, és segít gazdit szerezni nekik. Ám egy nap egy nagyon öreg kutya került az utcáról a menhelyre. A férfi egyszerűen képtelen volt a menhelyen hagyni az idős, beteg, szeretetéhes kutyát…A 71 éves Bill Baker a Kentucky Kenton Megyei Állatmenhelyen dolgozott önkéntesként jó ideje, mikor Marcie, a 12 éves beteg kutya a menhelyre került. A vak és bolhákkal fertőzött kutyát egyszerűen kitették az utcára és otthagyták. Éhes volt, ijedt és teljesen átfagyva került a menhelyre.

 

A menhely dolgozói tették a dolgukat, megfelelő ellátásban részesítették. Alapos állatorvosi vizsgálatoknak is alávetették a kutyát, aminek eredményei nagyon rossz hírt hoztak: kiderült, hogy Marcie rákban haldoklott. Esélyei nagyon rosszak voltak, közelítettek a nullához, így gondozói úgy vélték, legjobb lenne elaltatni.

 

Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Fotó: Lisa Binns

 

Bill Baker azonban nem így gondolta: nem akarta, hogy Marcie élete így érjen véget.  Feleségével örökbe fogadták és megfogadták: széppé teszik Marcie utolsó napjait.

“Beleszerettünk. Ő egy nagyszerű kutya, és végül ő is nagyon sokat tett értünk: emlékeztetett minket arra, mit jelent embernek, emberségesnek lenni.”

 

A menhely vezetője, Elizabeth Cochran szerint ez volt a legcsodálatosabb és különlegesebb örökbeadásuk. “Nagyszerű életet, és sok szeretetet és gondoskodást kapott tőlük Marcie arra az időre, ami maradt neki. Nagyon hálásak vagyunk ezért Billnek. Ő a legjószívűbb ember, akit ismerek. Nagyon sok időt tölt a menhely minden egyes lakójával, különleges kapcsolatot ápol velük.”

 

Bill Baker és Marcie
Bill Baker és Marcie
Fotó: Lisa Binns


A házaspár barátja, aki a menhely fotósa is, Lisa Binns fotósorozatban dokumentálta Marcie új életének pillanatait. Képeinek köszönhetően átérezhetjük azt a bensőséges kapcsolatot, ami Bakerék és az öreg kutya között alakult ki.

 

Hála Bill Baker gondoskodásának, Marcie megtapasztalhatta, milyen az, ha van egy szerető gazdája, aki megtesz érte mindent, akiben megbízhat, aki kitart mellette és szereti egészen az utolsó pillanatig...

 

Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Fotó: Lisa Binns

Forrás: thisdogslife.co
Indexkép forrás: Lisa Binns
Cikk első megjelenése: 2016. március 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál Hírek - Címlapon
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál
Megúszták a deteki kutyagyilkosok Hírek - Címlapon
Megúszták a deteki kutyagyilkosok