A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető otthonra lelt a haldokló kutya az utolsó napjaira

2017. június 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A menhelyen dolgozó önkéntes férfi minden kutyán segít, mely a telepen lakik. Értük dolgozik, és segít gazdit szerezni nekik. Ám egy nap egy nagyon öreg kutya került az utcáról a menhelyre. A férfi egyszerűen képtelen volt a menhelyen hagyni az idős, beteg, szeretetéhes kutyát…



A 71 éves Bill Baker a Kentucky Kenton Megyei Állatmenhelyen dolgozott önkéntesként jó ideje, mikor Marcie, a 12 éves beteg kutya a menhelyre került. A vak és bolhákkal fertőzött kutyát egyszerűen kitették az utcára és otthagyták. Éhes volt, ijedt és teljesen átfagyva került a menhelyre.

 

A menhely dolgozói tették a dolgukat, megfelelő ellátásban részesítették. Alapos állatorvosi vizsgálatoknak is alávetették a kutyát, aminek eredményei nagyon rossz hírt hoztak: kiderült, hogy Marcie rákban haldoklott. Esélyei nagyon rosszak voltak, közelítettek a nullához, így gondozói úgy vélték, legjobb lenne elaltatni.

 

Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Fotó: Lisa Binns

 

Bill Baker azonban nem így gondolta: nem akarta, hogy Marcie élete így érjen véget.  Feleségével örökbe fogadták és megfogadták: széppé teszik Marcie utolsó napjait.

“Beleszerettünk. Ő egy nagyszerű kutya, és végül ő is nagyon sokat tett értünk: emlékeztetett minket arra, mit jelent embernek, emberségesnek lenni.”

 

A menhely vezetője, Elizabeth Cochran szerint ez volt a legcsodálatosabb és különlegesebb örökbeadásuk. “Nagyszerű életet, és sok szeretetet és gondoskodást kapott tőlük Marcie arra az időre, ami maradt neki. Nagyon hálásak vagyunk ezért Billnek. Ő a legjószívűbb ember, akit ismerek. Nagyon sok időt tölt a menhely minden egyes lakójával, különleges kapcsolatot ápol velük.”

 

Bill Baker és Marcie
Bill Baker és Marcie
Fotó: Lisa Binns


A házaspár barátja, aki a menhely fotósa is, Lisa Binns fotósorozatban dokumentálta Marcie új életének pillanatait. Képeinek köszönhetően átérezhetjük azt a bensőséges kapcsolatot, ami Bakerék és az öreg kutya között alakult ki.

 

Hála Bill Baker gondoskodásának, Marcie megtapasztalhatta, milyen az, ha van egy szerető gazdája, aki megtesz érte mindent, akiben megbízhat, aki kitart mellette és szereti egészen az utolsó pillanatig...

 

Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Fotó: Lisa Binns

Forrás: thisdogslife.co
Indexkép forrás: Lisa Binns
Cikk első megjelenése: 2016. március 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Brimo partysátor Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál Hírek - Címlapon
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál
Megúszták a deteki kutyagyilkosok Hírek - Címlapon
Megúszták a deteki kutyagyilkosok