A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető otthonra lelt a haldokló kutya az utolsó napjaira

2017. június 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A menhelyen dolgozó önkéntes férfi minden kutyán segít, mely a telepen lakik. Értük dolgozik, és segít gazdit szerezni nekik. Ám egy nap egy nagyon öreg kutya került az utcáról a menhelyre. A férfi egyszerűen képtelen volt a menhelyen hagyni az idős, beteg, szeretetéhes kutyát…



A 71 éves Bill Baker a Kentucky Kenton Megyei Állatmenhelyen dolgozott önkéntesként jó ideje, mikor Marcie, a 12 éves beteg kutya a menhelyre került. A vak és bolhákkal fertőzött kutyát egyszerűen kitették az utcára és otthagyták. Éhes volt, ijedt és teljesen átfagyva került a menhelyre.

 

A menhely dolgozói tették a dolgukat, megfelelő ellátásban részesítették. Alapos állatorvosi vizsgálatoknak is alávetették a kutyát, aminek eredményei nagyon rossz hírt hoztak: kiderült, hogy Marcie rákban haldoklott. Esélyei nagyon rosszak voltak, közelítettek a nullához, így gondozói úgy vélték, legjobb lenne elaltatni.

 

Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Fotó: Lisa Binns

 

Bill Baker azonban nem így gondolta: nem akarta, hogy Marcie élete így érjen véget.  Feleségével örökbe fogadták és megfogadták: széppé teszik Marcie utolsó napjait.

“Beleszerettünk. Ő egy nagyszerű kutya, és végül ő is nagyon sokat tett értünk: emlékeztetett minket arra, mit jelent embernek, emberségesnek lenni.”

 

A menhely vezetője, Elizabeth Cochran szerint ez volt a legcsodálatosabb és különlegesebb örökbeadásuk. “Nagyszerű életet, és sok szeretetet és gondoskodást kapott tőlük Marcie arra az időre, ami maradt neki. Nagyon hálásak vagyunk ezért Billnek. Ő a legjószívűbb ember, akit ismerek. Nagyon sok időt tölt a menhely minden egyes lakójával, különleges kapcsolatot ápol velük.”

 

Bill Baker és Marcie
Bill Baker és Marcie
Fotó: Lisa Binns


A házaspár barátja, aki a menhely fotósa is, Lisa Binns fotósorozatban dokumentálta Marcie új életének pillanatait. Képeinek köszönhetően átérezhetjük azt a bensőséges kapcsolatot, ami Bakerék és az öreg kutya között alakult ki.

 

Hála Bill Baker gondoskodásának, Marcie megtapasztalhatta, milyen az, ha van egy szerető gazdája, aki megtesz érte mindent, akiben megbízhat, aki kitart mellette és szereti egészen az utolsó pillanatig...

 

Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Fotó: Lisa Binns

Forrás: thisdogslife.co
Indexkép forrás: Lisa Binns
Cikk első megjelenése: 2016. március 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál Hírek - Címlapon
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál
Megúszták a deteki kutyagyilkosok Hírek - Címlapon
Megúszták a deteki kutyagyilkosok