A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető otthonra lelt a haldokló kutya az utolsó napjaira

2017. június 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A menhelyen dolgozó önkéntes férfi minden kutyán segít, mely a telepen lakik. Értük dolgozik, és segít gazdit szerezni nekik. Ám egy nap egy nagyon öreg kutya került az utcáról a menhelyre. A férfi egyszerűen képtelen volt a menhelyen hagyni az idős, beteg, szeretetéhes kutyát…A 71 éves Bill Baker a Kentucky Kenton Megyei Állatmenhelyen dolgozott önkéntesként jó ideje, mikor Marcie, a 12 éves beteg kutya a menhelyre került. A vak és bolhákkal fertőzött kutyát egyszerűen kitették az utcára és otthagyták. Éhes volt, ijedt és teljesen átfagyva került a menhelyre.

 

A menhely dolgozói tették a dolgukat, megfelelő ellátásban részesítették. Alapos állatorvosi vizsgálatoknak is alávetették a kutyát, aminek eredményei nagyon rossz hírt hoztak: kiderült, hogy Marcie rákban haldoklott. Esélyei nagyon rosszak voltak, közelítettek a nullához, így gondozói úgy vélték, legjobb lenne elaltatni.

 

Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Marcie, a rákos kutya végre szerető, gondoskodó otthonra lelt
Fotó: Lisa Binns

 

Bill Baker azonban nem így gondolta: nem akarta, hogy Marcie élete így érjen véget.  Feleségével örökbe fogadták és megfogadták: széppé teszik Marcie utolsó napjait.

“Beleszerettünk. Ő egy nagyszerű kutya, és végül ő is nagyon sokat tett értünk: emlékeztetett minket arra, mit jelent embernek, emberségesnek lenni.”

 

A menhely vezetője, Elizabeth Cochran szerint ez volt a legcsodálatosabb és különlegesebb örökbeadásuk. “Nagyszerű életet, és sok szeretetet és gondoskodást kapott tőlük Marcie arra az időre, ami maradt neki. Nagyon hálásak vagyunk ezért Billnek. Ő a legjószívűbb ember, akit ismerek. Nagyon sok időt tölt a menhely minden egyes lakójával, különleges kapcsolatot ápol velük.”

 

Bill Baker és Marcie
Bill Baker és Marcie
Fotó: Lisa Binns


A házaspár barátja, aki a menhely fotósa is, Lisa Binns fotósorozatban dokumentálta Marcie új életének pillanatait. Képeinek köszönhetően átérezhetjük azt a bensőséges kapcsolatot, ami Bakerék és az öreg kutya között alakult ki.

 

Hála Bill Baker gondoskodásának, Marcie megtapasztalhatta, milyen az, ha van egy szerető gazdája, aki megtesz érte mindent, akiben megbízhat, aki kitart mellette és szereti egészen az utolsó pillanatig...

 

Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Marcie és örökbefogadója között bensőséges kapcsolat alakult ki
Fotó: Lisa Binns

Forrás: thisdogslife.co
Indexkép forrás: Lisa Binns
Cikk első megjelenése: 2016. március 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál Hírek - Címlapon
Négylábú hősök: kutyák segítik a tűzoltókat a leégett londoni toronyház romjainál
Megúszták a deteki kutyagyilkosok Hírek - Címlapon
Megúszták a deteki kutyagyilkosok