A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett

2020. június 23., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Fellélegezhetnek a gazdik idén Pécsett: a város nem tervez tűzijátékot, ennél sokkal csendesebb megoldásokat talált az ünneplésre.



 

Pécsett több rendezvény is lesz augusztus 20-án és környékén, ezek közül emelkedik majd ki az államalapítás ünnepe. E jeles napon ezúttal azonban nem lesz hangos tűzijáték - az ünneplés csendesebb, de nem kevésbé látványos és különleges lesz. A Dóm téren komolyzenei koncertet, más belvárosi helyszíneken fényfestést tervez a város. 

 

A döntést emellett egy igen állatbarát szemlélet is indokolta:

 

“A városháza kijelentette, tűzijátékban már csak a házi kedvencekre való tekintettel sem gondolkoznak.”

 

- tudta meg a pecsistop.hu.

 

 

A legtöbb állatból félelmet, akár pánikot is kiválthat a tűzijáték
A legtöbb állatból félelmet, akár pánikot is kiválthat a tűzijáték
Fotó: beautifythebeast.com

 

 

A tűzijáték nem csak rendkívül költséges, de veszélyes szórakozási forma is: a balesetveszély mellett komoly fenyegetést jelent nem csak a házi, de a vadonélő állatok számára is. A fény és az erős hanghatások, amelyek a tűzijátékot kísérik, a legtöbb állatból félelmet, akár pánikot is kiválthat.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat Hírek - Címlapon
Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat
Kutatás: Tudatosak, de tájékozatlanok a magyar gazdik Hírek - Címlapon
Kutatás: Tudatosak, de tájékozatlanok a magyar gazdik