A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat

2020. június 24., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ukrajnából indult, és Kanadába érkezett meg az a gép, melynek csomagterében a kanadai hatóságok több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak. Sajnos sok kutya nem élte túl az utat, nagy részük pedig nagyon rossz állapotba került a repülés során. 

Nyomozást indított a kanadai rendőrség, miután az Ukraine International Airlines (UIA) egy gépének csomagterében több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak annak landolását követő ellenőrzés során.  A kutyák nagyon rossz állapotba kerültek, nagy részük kiszáradt és szemmel láthatólag betegségekkel küzdöttek.  38 kölyköt pedig holtan találtak a csomagtérben.

 

A repülőtéren volt épp Abby Lorenzen, aki kutyakiállításokon vezet fel kutyákat - épp más ebek érkezését várta. Úgy írta le a reptéren látottakat, hogy az egész egy “horror show” volt. “Az egész egy rémálom volt.” - mondta a CBC News kérdésére. -  Kanadának is szigorítania kellene a törvényeit az állatok behozatalára vonatkozóan.”

 

 

A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki.
A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki. 
Fotó: Unsplash/Neil Cooper

 

 

Az UIA légitársaság úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy kivizsgálják, hogy történhetett meg ez a tragédia, valamint együttérzésüket fejezték ki a kiskutyák halála miatt. A nyomozás során együttműködnek a kanadai hatóságokkal. 

 

Már Kijev repterén gyanússá vált néhány más utasnak, hogy rengeteg szállítóboxot pakol néhány férfi - ezek rejthették a kölyköket. A videó a közösségi médiában is elterjedt, ám az ukrán légitársaság nem kommentálta a felvételt. 

 

Az eset sajnos nem az első volt: Kanadában is nagy a kereslet a “divatos” kutyafajtákra, sorra érkeznek a kölyök-szállítmányok Közép- és Kelet Európából. A kutyák nagy része feltehetően szaporítótelepekről érkezik, az állatvédők és a hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a háttérben szervezett bűnözés állhat.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! Forrás: Unsplash - Neil Cooper

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja
A 17 éves Rocco nevű francia bulldog lehet fajtájának legidősebb példánya. És Rocco köszöni szépen, jól van!

Ezek a magyarok kedvenc kutyafajtái és kutyanevei Ezek a magyarok kedvenc kutyafajtái és kutyanevei
Hazánkban körülbelül hárommillió kutya él – de vajon melyik a gazdik között a legnépszerűbb fajta? És melyik nevet választják legtöbbször a magyar gazdik kedvencüknek?

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről
Három évtized után már csak a második legnépszerűbb fajtának számít a labrador az Egyesült Államokban. Nem más taszította le a „trónról”, mint a kis francia bulldog. A kistestű fajta népszerűsége rohamosan nőtt az elmúlt években – kérdés, hogy ez mennyire jó magának a fajtának és egyedeinek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel! Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel!
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett Hírek - Címlapon
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett