A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat

2020. június 24., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ukrajnából indult, és Kanadába érkezett meg az a gép, melynek csomagterében a kanadai hatóságok több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak. Sajnos sok kutya nem élte túl az utat, nagy részük pedig nagyon rossz állapotba került a repülés során.



 

Nyomozást indított a kanadai rendőrség, miután az Ukraine International Airlines (UIA) egy gépének csomagterében több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak annak landolását követő ellenőrzés során.  A kutyák nagyon rossz állapotba kerültek, nagy részük kiszáradt és szemmel láthatólag betegségekkel küzdöttek.  38 kölyköt pedig holtan találtak a csomagtérben.

 

A repülőtéren volt épp Abby Lorenzen, aki kutyakiállításokon vezet fel kutyákat - épp más ebek érkezését várta. Úgy írta le a reptéren látottakat, hogy az egész egy “horror show” volt. “Az egész egy rémálom volt.” - mondta a CBC News kérdésére. -  Kanadának is szigorítania kellene a törvényeit az állatok behozatalára vonatkozóan.”

 

 

A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki.
A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki. 
Fotó: Unsplash/Neil Cooper

 

 

Az UIA légitársaság úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy kivizsgálják, hogy történhetett meg ez a tragédia, valamint együttérzésüket fejezték ki a kiskutyák halála miatt. A nyomozás során együttműködnek a kanadai hatóságokkal. 

 

Már Kijev repterén gyanússá vált néhány más utasnak, hogy rengeteg szállítóboxot pakol néhány férfi - ezek rejthették a kölyköket. A videó a közösségi médiában is elterjedt, ám az ukrán légitársaság nem kommentálta a felvételt. 

 

Az eset sajnos nem az első volt: Kanadában is nagy a kereslet a “divatos” kutyafajtákra, sorra érkeznek a kölyök-szállítmányok Közép- és Kelet Európából. A kutyák nagy része feltehetően szaporítótelepekről érkezik, az állatvédők és a hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a háttérben szervezett bűnözés állhat.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! Forrás: Unsplash - Neil Cooper

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban kimutatták, hogy a rövid fejű kutyák egészsége több ponton is károsul, ami az agyműködésükben is tetten érhető - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel! Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel!
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett Hírek - Címlapon
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett