A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat

2020. június 24., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ukrajnából indult, és Kanadába érkezett meg az a gép, melynek csomagterében a kanadai hatóságok több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak. Sajnos sok kutya nem élte túl az utat, nagy részük pedig nagyon rossz állapotba került a repülés során.



 

Nyomozást indított a kanadai rendőrség, miután az Ukraine International Airlines (UIA) egy gépének csomagterében több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak annak landolását követő ellenőrzés során.  A kutyák nagyon rossz állapotba kerültek, nagy részük kiszáradt és szemmel láthatólag betegségekkel küzdöttek.  38 kölyköt pedig holtan találtak a csomagtérben.

 

A repülőtéren volt épp Abby Lorenzen, aki kutyakiállításokon vezet fel kutyákat - épp más ebek érkezését várta. Úgy írta le a reptéren látottakat, hogy az egész egy “horror show” volt. “Az egész egy rémálom volt.” - mondta a CBC News kérdésére. -  Kanadának is szigorítania kellene a törvényeit az állatok behozatalára vonatkozóan.”

 

 

A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki.
A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki. 
Fotó: Unsplash/Neil Cooper

 

 

Az UIA légitársaság úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy kivizsgálják, hogy történhetett meg ez a tragédia, valamint együttérzésüket fejezték ki a kiskutyák halála miatt. A nyomozás során együttműködnek a kanadai hatóságokkal. 

 

Már Kijev repterén gyanússá vált néhány más utasnak, hogy rengeteg szállítóboxot pakol néhány férfi - ezek rejthették a kölyköket. A videó a közösségi médiában is elterjedt, ám az ukrán légitársaság nem kommentálta a felvételt. 

 

Az eset sajnos nem az első volt: Kanadában is nagy a kereslet a “divatos” kutyafajtákra, sorra érkeznek a kölyök-szállítmányok Közép- és Kelet Európából. A kutyák nagy része feltehetően szaporítótelepekről érkezik, az állatvédők és a hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a háttérben szervezett bűnözés állhat.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! Forrás: Unsplash - Neil Cooper

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban kimutatták, hogy a rövid fejű kutyák egészsége több ponton is károsul, ami az agyműködésükben is tetten érhető - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – E, mint engedelmesség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – E, mint engedelmesség
Múzeumok, kiállítóhelyek figyelem! Hírek - Címlapon
Múzeumok, kiállítóhelyek figyelem!