A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 500 kölyökkutyát találtak a hatóságok egy repülőgép csomagterében - közel 40 kölyök nem élte túl az utat

2020. június 24., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ukrajnából indult, és Kanadába érkezett meg az a gép, melynek csomagterében a kanadai hatóságok több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak. Sajnos sok kutya nem élte túl az utat, nagy részük pedig nagyon rossz állapotba került a repülés során. 

Nyomozást indított a kanadai rendőrség, miután az Ukraine International Airlines (UIA) egy gépének csomagterében több mint 500 kölyök francia bulldogot találtak annak landolását követő ellenőrzés során.  A kutyák nagyon rossz állapotba kerültek, nagy részük kiszáradt és szemmel láthatólag betegségekkel küzdöttek.  38 kölyköt pedig holtan találtak a csomagtérben.

 

A repülőtéren volt épp Abby Lorenzen, aki kutyakiállításokon vezet fel kutyákat - épp más ebek érkezését várta. Úgy írta le a reptéren látottakat, hogy az egész egy “horror show” volt. “Az egész egy rémálom volt.” - mondta a CBC News kérdésére. -  Kanadának is szigorítania kellene a törvényeit az állatok behozatalára vonatkozóan.”

 

 

A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki.
A szaporítás melegágya: a divatos fajtákra nagy a kereslet - de reális árat nem akar fizetni értük senki. 
Fotó: Unsplash/Neil Cooper

 

 

Az UIA légitársaság úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy kivizsgálják, hogy történhetett meg ez a tragédia, valamint együttérzésüket fejezték ki a kiskutyák halála miatt. A nyomozás során együttműködnek a kanadai hatóságokkal. 

 

Már Kijev repterén gyanússá vált néhány más utasnak, hogy rengeteg szállítóboxot pakol néhány férfi - ezek rejthették a kölyköket. A videó a közösségi médiában is elterjedt, ám az ukrán légitársaság nem kommentálta a felvételt. 

 

Az eset sajnos nem az első volt: Kanadában is nagy a kereslet a “divatos” kutyafajtákra, sorra érkeznek a kölyök-szállítmányok Közép- és Kelet Európából. A kutyák nagy része feltehetően szaporítótelepekről érkezik, az állatvédők és a hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a háttérben szervezett bűnözés állhat.

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! Forrás: Unsplash - Neil Cooper

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai
Alig szellőző szerszámosládában utaztattak két kölyökkutyát. Egy másik esetben 5 kölyök került elő egy autóból. Mind túl fiatal még, nem rendelkeztek oltásokkal, se chippel. Hála a pénzügyőrök ellenőrzéseinek, mindegyik kiskutya már jó kezekben lehet!

Korrupció miatt indult eljárás egy hatósági állatorvos és társai ellen Korrupció miatt indult eljárás egy hatósági állatorvos és társai ellen
A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért, a hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást hat személy ellen.

Kutyákat mentettek a pénzügyőrök Kutyákat mentettek a pénzügyőrök
Útlevél és chip nélkül szállították a nyolc kölyökkutyát, akikre a pénzügyőrök bukkantak az autó átvizsgálásakor. Egy másik autóban két kis bichont találtak ellenőrzéskor. Egy harmadik ellenőrzésen pedig három kutyát találtak: őket embertelen körülmények között szállították.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták Amerikában 2020-ban - veszélybe kerülthet a labradorok első helye Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták Amerikában 2020-ban - veszélybe kerülthet a labradorok első helye
Az American Kennel Club (AKC) idén is közzétette a listát, melyben összesítik Amerika kedvenc kutyafajtáit.

Letöltendő börtönbüntetést kért az Ügyészség a nyírbogáti szaporítókra Letöltendő börtönbüntetést kért az Ügyészség a nyírbogáti szaporítókra
Megtörtént a vádemelés a nyírbogáti szaporítók ellen: az ügyészség letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt.

Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát
Egy teherautóban, káposzták között zötykölődött a két apró kölyök - szerencsére a járművet megállították ellenőrzésre, így megtalálták a piciket, és már jó kezekben vannak.

Egy felmérés szerint a papírok és oltások helyett fontosabbnak tartják a kutya személyiségét a leendő gazdik Egy felmérés szerint a papírok és oltások helyett fontosabbnak tartják a kutya személyiségét a leendő gazdik
Az állatszaporítók ellen és a felelős kutya-örökbefogadás mellett tavasz óta kampányt folytató Jófogás most a Szeretlek Magyarországgal közösen mérte fel a kutyatulajdonosok tudatosságát. Kiderült, hogy mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy kedvencünk honnan származik és milyen körülmények között tartották. Az online felmérésben összesen 1744-en vettek részt.

Tűzoltók segítettek hazatalálni az elkóborolt kutyának Tűzoltók segítettek hazatalálni az elkóborolt kutyának
Mintha tudta volna, hova, kikhez kell segítségért fordulni: egy eltévedt francia bulldog szaladt be a kecskeméti tűzoltóságra. A tűzoltók természetesen azonnal az összezavarodott kutyus segítségére siettek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel! Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel!
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett Hírek - Címlapon
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Pécsett
fb-text