A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak

2019. augusztus 30., 12:00


Szerző: (X)


Kategória: Egészség




Komplett menük nagyban megkönnyítik a nyersetetést, hisz minden összetevőt tartalmaznak megfelelő arányban. Az összetételt szakemberek állították össze.



Adja magát a tény, hogy egy kisebb testű kutyának nincs szüksége akkora mennyiségre ugyanabból az eledelből, mint óriás termetű társainak. Igaz ez a nyersetetésre is, ám felvethet néhány kérdést, ami fejtörésre adhat okot:

  • A teljes menünk összeállításához szükséges egyes összetevők általában adott kiszerelésben kaphatók, amik esetleg jóval nagyobbak, mint amire rövid időn belül kedvencünknek szüksége lehet.
  • A fentivel nincs is semmi gond, hiszen ki tudjuk porciózni az adagokat, amiket, ha van elég nagy fagyasztónk, gond nélkül tudunk is tárolni.

Igen ám, de ha mégsincs akkora fagyasztó fiókunk, szekrényünk, ládánk? Így már kissé macerásabb a dolog. (Ide kattintva olvasható cikkünkben kitértünk arra, miért nem feltétlenül jó, ha hentesnél, húsboltban vásárolunk húst kutyánknak.)

 

 

A komplett menük teljes értékű nyers étrendet kínálnak
A komplett menük teljes értékű nyers étrendet kínálnak
Fotó: ebarf.hu

 

 

A fentiek mellett sokunk küzd azzal is, hogy megfelelően be tudja osztani azt a kevés szabadidejét, ami a munka, háztartás, egyebek mellett marad. Felgyorsult világunkban nem is csoda, hogy esetleg nincs idő több helyre rohangálni bevásárolni – holott a teljes nyers menü összeállításához sokszor több helyre lennénk kénytelenek elmenni beszerezni az összetevőket.

 

Ezeket mind el lehet felejteni a komplett Alaska és Kbraw menükkel, hisz megoldást nyújt a fent felmerülő problémák megoldására.

 

 

Léteznek olyan menük, amelyek csontot, belsőséget és húst is tartalmaznak egy fajta fehérjeforrással
Léteznek olyan menük, amelyek csontot, belsőséget és húst is tartalmaznak egy fajta fehérjeforrással
Fotó: ebarf.hu

 

 

A komplett menük megkönnyítik az egészséges nyersetetést, hisz nem kell minden összetevőt külön megvásárolni, feldarabolni, és ezzel időt, energiát takaríthatunk meg. Nyilván a komplett menük ára magasabb, mintha egyenként vásárolnánk meg az összetevőket. Ennek oka, hogy az összetétel valódi alapanyagokból, ámde szakemberek közreműködésével születik meg. Így azonban biztosak lehetünk abban, hogy kutyánk teljes értékű, egészséges eledelt fog kapni, ami természetesen megfelel a nyersetetés szabályainak. Azoknak a kutyáknak, akik a zöldséget nem szívesen fogyasztják és nem barfoznak, viszont nyersen etetnek, léteznek olyan menük, amelyek csontot, belsőséget és húst is tartalmaznak egy fajta fehérjeforrással.

 

Ez a változat kifejezetten jó az allergiás kutyáknak, hisz a vadgalamb, a nyúl, a bárány, fácán, ló, stb is megtalálható az Alaska és a Kbraw menüi között. Külön fontos tényező, hogy a csontok finomra őröltek, így nem kell félni a nagy daraboktól, amik felsérthetnék a bél falát.

 

 

Igazi különlegesség a rovarfehérjés nyúlhús, ami nagyon sok allergiás kutyának megfelelő lehet
Igazi különlegesség a rovarfehérjés nyúlhús, ami nagyon sok allergiás kutyának megfelelő lehet
Fotó: ebarf.hu

 

 

Már nem ritkaság, hogy speciális különleges, egzotikus húsokat is meg lehet találni a kínálatban, hisz hol jutalomnak, hol ajándéknak, hol a változatosság miatt kerül bele az étrendbe. Ilyen például a kenguru, a vízibölény, a jávorszarvas és a ló is.

 

Igazi újdonság a piacon a rovarfehérjés nyúlhús, ami nagyon sok allergiás kutyának megfelelő lehet, hisz az egyfehérjés (monoprotein) étrendet egy olyan fehérjeforrással keveri, ami nem allergén, teljesen egészséges és a fenntartható jövő miatt nagyon fontos.

 

 

A fagyasztóból felengedésre kikészített adag kb. 30 perc múlva etetésre alkalmassá válik
A fagyasztóból felengedésre kikészített adag kb. 30 perc múlva etetésre alkalmassá válik
Fotó: ebarf.hu

 

 

A henger formában megtalálható prémium komplett menük megvásárlás után felkarikázva, a fagyasztóban tartható és a fagyasztóból felengedésre kikészített adag kb. 30 perc múlva etetésre alkalmassá válik, így még egy probléma kipipálva, hogy elfelejtünk kivenni húst és emiatt esetleg kapkodni, forrázni kellene esetleg koplalónapnak betudni.

 

Mindezek a termékek Belgium, Hollandia, Anglia, Németország után immár Magyarországon is megtalálhatóak az ebarf.hu webáruházában.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?
A kutya egészségi állapotának felméréséhez nemcsak azzal kell tisztában lennünk, mit fogyasztott el, hanem azzal is, mi távozik „hátul”.

Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások
Azt már lehet tudni, hogy egyre népszerűbb a nyers hússal történő etetés a négylábúak gazdáinak körében. Ez nem meglepő, hiszen élettani előnyei egyre inkább megmutatkoznak. Magyarországon sem újkeletű dologról van szó, csak az utóbbi időben terjedt el látványosan. Azonban sok kiskutyás gazdi pont azért nem áll át, mert a túl nagy adagokat lehet venni csomagban és bonyolult ezáltal az adagolás. Nézzük néhány megoldást, hogyan lehet megkönnyíteni a kiskedvencünk érdekében ezt a helyzetet.

Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak
A karácsony a szeretet ünnepe, hangzik el az ismert mondat. Ez természetesen így van, de valljuk be, ki ne hagyta volna legvégére szeretett négylábúját, még akkor is, ha a mindennapokban a szívében első helyen szerepel a kiskedvenc. Nincs ezzel semmi baj, nézzünk néhány ötletet az utolsó pillanatokra a nyers étrenden élő kutyusoknak!

A nyersen etetés alapszabályai A nyersen etetés alapszabályai
Sokakban merülhet fel az a kérdés, hogy vajon, amikor nyersen adunk ételt kedvencünknek, kitesszük-e a legnagyobb jószándékunk mellett is veszélyforrásnak Őket. Nos, a válasz igen. Leginkább akkor, ha olyan fontos alapelveket nem tartunk be, amelyeket saját étkezésünk során is figyelembe veszünk. Cikkünkben sorba vesszük a leglényegesebb szabályokat.

Húst házhoz, az ünnepek előtt Húst házhoz, az ünnepek előtt
Ahogy az a híradásokból mindig hallható, bizony a webáruházból rendelők jóval korábban kell gondolkodjanak, ha bizonyosan meg akarják kapni a rendelt terméket otthonukba. De vajon mi a helyzet, amikor kényes terméket, mondjuk húsárut rendelünk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tegyek, ha a kutyám fél az autóban? Hírek - Címlapon
Mit tegyek, ha a kutyám fél az autóban?
Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt Hírek - Címlapon
Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt