A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hatlábú kiskutya lett a fiú legjobb barátja, akit az iskolában csúfoltak betegsége miatt

2019. augusztus 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Roo, az imádnivaló kölyök hat lábbal született, története azonban csodálatosan példázza, hogy mindenki megérdemel egy esélyt, és az élet még a fizikai korlátok mellett is lehet szép.



A kacskalábú fekete labrador keverék kölyök igazi áldásként érkezett otthonába, jelenléte nélkülözhetetlen segítséget nyújt kisgazdájának, akit bőrbetegsége miatt gyakran piszkálnak* a suliban. Luke mindig is úgy érezte, hogy kilóg a sorból, a pikkelysömöre miatti szorongás állandó nyomásként nehezedett rá. Egy nap azonban váratlan fordulatot vett élete.

 

Veleszületett rendellenessége ellenére boldogan játszik a kis kölyök
Veleszületett rendellenessége ellenére boldogan játszik a kis kölyök
Fotó: SWNS

 

Az interneten böngészve megakadt a szeme a bicebóca kiskutyán. Rögtön megesett rajta a szíve, és Édesanyjával egyet értettek abban, hogy el kell hozniuk, nem hagyhatják magára. Mikor meglátogatták, a kölyök fel-alá szökdécselt örömében, megérezhette, hogy érte jöttek és megmentették kicsiny életét. A rendellenességgel születő kölyköket ugyanis nem szívesen reklámozzák a szaporítók, rendszerint senki sem szerez róluk tudomást, így halálra vannak ítélve...

 

A kis fekete kölyöknek azonban szerencséje volt, családja első látásra beleszeretett, és bármit megtennének a boldogságáért. Furcsa járása egy kenguruéra emlékeztette őket, ezért Roo-ra keresztelték, ami az angol kangaroo szó rövidítése.  

 

 

 

 

Családja szemében Roo ugyanolyan normális kiskutya, mint fajtársai, némi extra felszereltséggel. Életrevaló, vidám kölyök, telis-tele energiával, naphosszat bolondozik kisgazdájával és otthonának négylábú lakóival, mintha nem lenne tudatában korlátainak. Plusz lábai nem okoznak neki fájdalmat, viszont jelentősen akadályozzák mozgásában. 

 

Annak érdekében, hogy teljes életet élhessen, családja felvette a kapcsolatot a Szuperállatorvossal. Dr. Noel Fitzpatrick neve ismerősen csenghet egy hazai televíziócsatornán is futó sorozatból, a világ egyik legjobb állatklinikájának vezetője, csapatával olyan különleges esetekkel is foglalkozik, ahol már minimális a remény az állatok gyógyulására.

 

A kölyök ugrándozása egy kenguruéra emlékeztette családját, innen a Roo név
A kölyök ugrándozása egy kenguruéra emlékeztette családját, innen a Roo név
Fotó: SWNS

 

Roo családja sem adja fel, bizalommal tekintenek a jövőbe, hiszik, hogy kedvencük egy nap majd megtapasztalhatja, milyen önállóan, akadálymentesen sétálni, szaladgálni, játszani. Addig is vigyáznak minden lépésére, a széltől is óvják. Az iskolán kívül minden percet együtt tölt kisgazdájával és természetesen együtt is szundítanak el esténként.

 

A kacskalábú apróság pedig meghálálja a törődést, szeretettel és vidámsággal aranyozza be életüket, mely jótékony hatással bír gazdija, Luke állapotára is: a mindennapos stressz helyett már ő is könnyebben tud lazítani Roo-nak hála.

 

Roo, a labrador keverék kölyök hat lábbal jött a világra
Roo, a labrador keverék kölyök hat lábbal jött a világra
Fotó: SWNS

 

*Közismert tény, hogy az iskolai csúfolás életre szóló lelki sebeket okozhat az érintettekben. A gyermek- és kamaszkor éveiben elszenvedett támadások különösen fájdalmasak, mikor próbáljuk megérteni, kik vagyunk, miről is szól az élet, és mihez is kezdjünk vele, mindamellett, hogy igyekszünk megfelelni a minden irányból érkező elvárásoknak… Nem segít, ha még amiatt is szorongunk, hogy iskolatársaink csúnyán bánnak velünk. Az érzés, hogy kilógunk a sorból, mások vagyunk, mint a többiek, komoly teherként nehezedhet ránk, s azt érezhetjük, hogy saját kis szigetünkön tengődünk nap, mint nap, társak, barátok, segítők nélkül. Egy négylábú pajtás azonban olyan élményekkel ajándékozhat meg a mindennapokban, mely felülírja a fájdalmakat, és rengeteg erőt ad utunkon.

Forrás: dailymail.co.uk, people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak Hírek - Címlapon
Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka? Hírek - Címlapon
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka?