A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája

2022. július 26., 12:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Feco, a legvagányabb vizsla 8 év szolgálat után visszavonul a Parti Őrség kötelékeiből, hogy megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse. 

Pénteken az Alameda-i katonai bázison, San Francisco-ban búcsúztatták Feco-t kétlábú tengerésztársai, akikkel a Tengerészet Biztonsági Szolgálat (Maritime Safety and Security Team) kötelékében szolgált együtt.


A most 9 éves magyar vizsla 2014-ben csatlakozott a Szolgálat Kutyás Robbanóanyag-felderítő Egységéhez, Cory Sumner Törzszászlós oldalán. Több mint 1500 bevetésen vettek részt szolgálati idejük során közösen. Felvezetője a ceremónián kiemelte, hogy Feco karrierje során sokszázezer életet védelmezett nagy horderejű rendezvények, összejövetelek során. Biztosította több esetben államfők és a legfelsőbb bíróság tagjainak konvojait. Valamint több ízben teljesített szolgálatot kiemelt amerikai sporteseményeken, úgymint: NFL Super Bowl rendezényeken, Major League Baseball játékokon, golf versenyeken, stb.

 

 

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Fotó: Matthew WestA Parti Őrség kötelékeiben szolgáló bombakereső kutyák több hónapos kiképzésben részesülnek mielőtt állandó felvezetőjük oldalán munkába állnak. Feco 25 különböző szagot tanult meg kiszimatolni és jelezni tréningje során, amik potenciálisan fenyegetést jelenthetnek a nyilvánosság számára.

 

Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést. A Kongresszus tagjai 6 hős állatot részesítettek elismerésben a  háborúban és békében az emberekért nyújtott szolgálataikért.

 

 

Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést.
Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést. 
Fotó: Kimberly Reaves

 

 

A hős vizsla nyugdíjazási ceremóniáján a Parti Őrség Bajtársait Segítő szervezet (Coast Guard Mutual Assistance) új programot jelentett be a nyugalmazott szolgálati állatok egészségügyi költségeinek támogatására. A WAG névre keresztelt jótékonysági program Maureen Manning nagylelkű felajánlásával indulhatott útjára, aki szülei Alfred és Claire Manning, valamint szeretett vizslájuk, Sandy emlékére adakozott. A támogatás a parti őrségnél szolgált, nyugalmazott kutyusok hátralévő életére biztosítja számukra az állatorvosi ellátáshoz, biztosításhoz szükséges anyagi forrásokat.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére
Béla kutya hivatalosan is megkapta a „Város Kutyája” címet Baja városától még a 90-es években. A vizslát rengetegen ismerték és szerették a városban – halála után 25 évvel készült el szobra, melyet a Tóth Kálmán téren helyeztek el.

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés” Hírek - Címlapon
Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés”
Kutyás barangolások - Kismarosról Törökmezőre, avagy egy kellemes délutáni séta Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Kismarosról Törökmezőre, avagy egy kellemes délutáni séta