A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája

2022. július 26., 12:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Feco, a legvagányabb vizsla 8 év szolgálat után visszavonul a Parti Őrség kötelékeiből, hogy megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse. 

Pénteken az Alameda-i katonai bázison, San Francisco-ban búcsúztatták Feco-t kétlábú tengerésztársai, akikkel a Tengerészet Biztonsági Szolgálat (Maritime Safety and Security Team) kötelékében szolgált együtt.


A most 9 éves magyar vizsla 2014-ben csatlakozott a Szolgálat Kutyás Robbanóanyag-felderítő Egységéhez, Cory Sumner Törzszászlós oldalán. Több mint 1500 bevetésen vettek részt szolgálati idejük során közösen. Felvezetője a ceremónián kiemelte, hogy Feco karrierje során sokszázezer életet védelmezett nagy horderejű rendezvények, összejövetelek során. Biztosította több esetben államfők és a legfelsőbb bíróság tagjainak konvojait. Valamint több ízben teljesített szolgálatot kiemelt amerikai sporteseményeken, úgymint: NFL Super Bowl rendezényeken, Major League Baseball játékokon, golf versenyeken, stb.

 

 

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Fotó: Matthew WestA Parti Őrség kötelékeiben szolgáló bombakereső kutyák több hónapos kiképzésben részesülnek mielőtt állandó felvezetőjük oldalán munkába állnak. Feco 25 különböző szagot tanult meg kiszimatolni és jelezni tréningje során, amik potenciálisan fenyegetést jelenthetnek a nyilvánosság számára.

 

Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést. A Kongresszus tagjai 6 hős állatot részesítettek elismerésben a  háborúban és békében az emberekért nyújtott szolgálataikért.

 

 

Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést.
Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést. 
Fotó: Kimberly Reaves

 

 

A hős vizsla nyugdíjazási ceremóniáján a Parti Őrség Bajtársait Segítő szervezet (Coast Guard Mutual Assistance) új programot jelentett be a nyugalmazott szolgálati állatok egészségügyi költségeinek támogatására. A WAG névre keresztelt jótékonysági program Maureen Manning nagylelkű felajánlásával indulhatott útjára, aki szülei Alfred és Claire Manning, valamint szeretett vizslájuk, Sandy emlékére adakozott. A támogatás a parti őrségnél szolgált, nyugalmazott kutyusok hátralévő életére biztosítja számukra az állatorvosi ellátáshoz, biztosításhoz szükséges anyagi forrásokat.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi
Döbbenetes tragédia történt hétvégén Kunszentmártonban: egy kiszökött kutya rátámadt egy pórázon sétáltatott kutyára, mire az előbbi gazdája megfojtotta az ártatlan állatot. A rendőrség nyomoz.

Újabb magyar kutyafajtát vett nyilvántartásba az AKC: már a mudi is ringbe léphet az amerikai kiállításokon Újabb magyar kutyafajtát vett nyilvántartásba az AKC: már a mudi is ringbe léphet az amerikai kiállításokon
Két új kutyafajtával bővült az American Kennel Club (AKC) nyilvántartása: az orosz toy terrier mellett magyar terelőkutyánk, a mudi is elismert fajtává vált. Az AKC által nyilvántartott kutyafajták száma így 199-re nőtt.

Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett
Magabiztosan pózolt a győztesek pódiuma előtt, miközben gazdája meghatottan mosolygott rá, hiszen a bozontos nyakigláb másodjára is elnyerte a rangos kiállítás legszebb kutyájának járó kupát.

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Feledhetetlen élmények kutyával Tokaj környékén Hírek - Címlapon
Feledhetetlen élmények kutyával Tokaj környékén
Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon Hírek - Címlapon
Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon