A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája

2022. július 26., 12:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Feco, a legvagányabb vizsla 8 év szolgálat után visszavonul a Parti Őrség kötelékeiből, hogy megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse. 

Pénteken az Alameda-i katonai bázison, San Francisco-ban búcsúztatták Feco-t kétlábú tengerésztársai, akikkel a Tengerészet Biztonsági Szolgálat (Maritime Safety and Security Team) kötelékében szolgált együtt.


A most 9 éves magyar vizsla 2014-ben csatlakozott a Szolgálat Kutyás Robbanóanyag-felderítő Egységéhez, Cory Sumner Törzszászlós oldalán. Több mint 1500 bevetésen vettek részt szolgálati idejük során közösen. Felvezetője a ceremónián kiemelte, hogy Feco karrierje során sokszázezer életet védelmezett nagy horderejű rendezvények, összejövetelek során. Biztosította több esetben államfők és a legfelsőbb bíróság tagjainak konvojait. Valamint több ízben teljesített szolgálatot kiemelt amerikai sporteseményeken, úgymint: NFL Super Bowl rendezényeken, Major League Baseball játékokon, golf versenyeken, stb.

 

 

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Fotó: Matthew WestA Parti Őrség kötelékeiben szolgáló bombakereső kutyák több hónapos kiképzésben részesülnek mielőtt állandó felvezetőjük oldalán munkába állnak. Feco 25 különböző szagot tanult meg kiszimatolni és jelezni tréningje során, amik potenciálisan fenyegetést jelenthetnek a nyilvánosság számára.

 

Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést. A Kongresszus tagjai 6 hős állatot részesítettek elismerésben a  háborúban és békében az emberekért nyújtott szolgálataikért.

 

 

Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést.
Feco idén év elején Washingtonban szolgálata elismeréseként megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést. 
Fotó: Kimberly Reaves

 

 

A hős vizsla nyugdíjazási ceremóniáján a Parti Őrség Bajtársait Segítő szervezet (Coast Guard Mutual Assistance) új programot jelentett be a nyugalmazott szolgálati állatok egészségügyi költségeinek támogatására. A WAG névre keresztelt jótékonysági program Maureen Manning nagylelkű felajánlásával indulhatott útjára, aki szülei Alfred és Claire Manning, valamint szeretett vizslájuk, Sandy emlékére adakozott. A támogatás a parti őrségnél szolgált, nyugalmazott kutyusok hátralévő életére biztosítja számukra az állatorvosi ellátáshoz, biztosításhoz szükséges anyagi forrásokat.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja. A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézete (NBGK HGI), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Genetika és Biotechnológia Intézete és Állattenyésztési Tudományok Intézete (MATE-GBI/ÁTI) kutatásának köszönhetően lehetségessé vált az egyes egyedek genetikai fajtatisztaságának bizonyítása vagy kizárása.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát
A rendőrség lezárta a nyomozást a kunszentmártoni tragédia ügyében: a vizslát megfojtó férfi ellen vádemelést javasolnak.

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Feledhetetlen élmények kutyával Tokaj környékén Hírek - Címlapon
Feledhetetlen élmények kutyával Tokaj környékén
Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon Hírek - Címlapon
Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon