A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon

2022. július 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A négylábú hősnek volt annyi lélekjelenléte, hogy az ijedtség ellenére átszelje az erdőt, és segítséget hozzon gazdájának.



 

Kellemes kikapcsolódásnak indult a hétvégi kempingezés, de majdnem tragédia lett belőle. Saul, a border collie és gazdája a Tahoe National Forest hegyi ösvényeit fedezték fel éppen, amikor az 53 éves férfi véletlenül megcsúszott, és jó 20 métert zuhant a fenyőfákkal borított meredélyen.

 

Óriási fájdalmai közepette még eszméleténél volt, így telefonján értesíteni tudta az erdészetet, akik a helyi mentőalakulat segítségét kérték. Egy 25 főből álló önkéntes kutató-mentő csapatot irányítottak a területre, hogy megtalálják a bajba jutott férfit.

 

 

Kutyájának köszönhetően találták meg a balesetet szenvedett férfit a hegyoldalon
Kutyájának köszönhetően találták meg a balesetet szenvedett férfit a hegyoldalon
Fotó: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

 

 

Nehezen belátható terepen haladtak, ám a bátor és leleményes kutyának köszönhetően szerencsére már a keresés első napján sikerült a nyomukra bukkanniuk:

 

„Az igazi érdem a border colliet illeti, aki 180 métert szelt át az erdőn gyors tempóban, mire eljutott két önkénteshez, majd 'Lassie-módjára' elvezette őket gazdájához” - írták Facebook-bejegyzésükben.

 

 

Saul, az okos border collie vezette el sérült gazdájához a hegyimentőket
Saul, az okos border collie vezette el sérült gazdájához a hegyimentőket
Fotó: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

 

 

Ekkor már úton volt a segítség, pillanatokon belül megérkezett a mentőhelikopter. Ahogy elértek a sérült férfihoz a fenyőkkel tarkított hegyoldalon, óvatosan felemelték a hordágyra, rögzítették és együttes erővel elcipelték a helikopterhez, mely ezt követően elszállította a legközelebbi kórházba.

 

Mindeközben Saul rettentően aggódott gazdájáért, de várnia kellett, hogy újra láthassa. A helyi állatmenhelyen kapott szállást éjszakára, ahol bőséges vacsorával jutalmazták hősies tettét. Természetesen, amint lehetett, bevitték gazdájához a kórházba, így másnap meg is bizonyosodhatott afelől, hogy jól van, és fel fog épülni. Nélküle valószínűleg sokkal tovább tartott volna a mentőakció. Nemcsak a keresőcsapat, de az egész egység is nagyon büszke rá, gazdája pedig nem győzi dicsérni, hiszen neki köszönheti életét. 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szalmonellafertőzés kutyáknál Hírek - Címlapon
Szalmonellafertőzés kutyáknál
Egy hónapon belül a harmadik kutyaeledelt hívják vissza - ismét szalmonellát találtak egy termékben Hírek - Címlapon
Egy hónapon belül a harmadik kutyaeledelt hívják vissza - ismét szalmonellát találtak egy termékben