A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon

2022. július 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A négylábú hősnek volt annyi lélekjelenléte, hogy az ijedtség ellenére átszelje az erdőt, és segítséget hozzon gazdájának.



 

Kellemes kikapcsolódásnak indult a hétvégi kempingezés, de majdnem tragédia lett belőle. Saul, a border collie és gazdája a Tahoe National Forest hegyi ösvényeit fedezték fel éppen, amikor az 53 éves férfi véletlenül megcsúszott, és jó 20 métert zuhant a fenyőfákkal borított meredélyen.

 

Óriási fájdalmai közepette még eszméleténél volt, így telefonján értesíteni tudta az erdészetet, akik a helyi mentőalakulat segítségét kérték. Egy 25 főből álló önkéntes kutató-mentő csapatot irányítottak a területre, hogy megtalálják a bajba jutott férfit.

 

 

Kutyájának köszönhetően találták meg a balesetet szenvedett férfit a hegyoldalon
Kutyájának köszönhetően találták meg a balesetet szenvedett férfit a hegyoldalon
Fotó: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

 

 

Nehezen belátható terepen haladtak, ám a bátor és leleményes kutyának köszönhetően szerencsére már a keresés első napján sikerült a nyomukra bukkanniuk:

 

„Az igazi érdem a border colliet illeti, aki 180 métert szelt át az erdőn gyors tempóban, mire eljutott két önkénteshez, majd 'Lassie-módjára' elvezette őket gazdájához” - írták Facebook-bejegyzésükben.

 

 

Saul, az okos border collie vezette el sérült gazdájához a hegyimentőket
Saul, az okos border collie vezette el sérült gazdájához a hegyimentőket
Fotó: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

 

 

Ekkor már úton volt a segítség, pillanatokon belül megérkezett a mentőhelikopter. Ahogy elértek a sérült férfihoz a fenyőkkel tarkított hegyoldalon, óvatosan felemelték a hordágyra, rögzítették és együttes erővel elcipelték a helikopterhez, mely ezt követően elszállította a legközelebbi kórházba.

 

Mindeközben Saul rettentően aggódott gazdájáért, de várnia kellett, hogy újra láthassa. A helyi állatmenhelyen kapott szállást éjszakára, ahol bőséges vacsorával jutalmazták hősies tettét. Természetesen, amint lehetett, bevitték gazdájához a kórházba, így másnap meg is bizonyosodhatott afelől, hogy jól van, és fel fog épülni. Nélküle valószínűleg sokkal tovább tartott volna a mentőakció. Nemcsak a keresőcsapat, de az egész egység is nagyon büszke rá, gazdája pedig nem győzi dicsérni, hiszen neki köszönheti életét. 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe? Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe?
Négylábú barátaink teljesértékű családtagjaink. Természetes, ha mindent megtennénk jóllétük érdekében. De vajon tudjuk- e, mik azok a tünetek, esetek, amikor azonnal, késlekedés nélkül állatorvoshoz kell fordulnunk? És az egyéb, nem sürgősségi esetek? Kihez fordulhatunk, ha kérdésünk van, vagy segítségre van szükségünk, de nincs elérhető állatorvos a közelben? Dr. Piller Pálma állatorvos segít nekünk eligazodni a témában!

Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?
Hatalmas szív dobog e békés óriásokban - mi pedig azt kívánjuk, bár még több időt tölthetnénk el társaságukban. Van remény?

Miért csóválja a kutya a farkát? Miért csóválja a kutya a farkát?
Boldog, kíváncsi, vagy éppen békítő szándékkal jár a farkincája? Rengeteg oka lehet a csóválásnak, de hogyan is alakult ki ez a viselkedés?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája Hírek - Címlapon
Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Biztonságban metrózunk: a kutyusom meg én Hírek - Címlapon
Biztonságban metrózunk: a kutyusom meg én