A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon

2022. július 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A négylábú hősnek volt annyi lélekjelenléte, hogy az ijedtség ellenére átszelje az erdőt, és segítséget hozzon gazdájának. 

Kellemes kikapcsolódásnak indult a hétvégi kempingezés, de majdnem tragédia lett belőle. Saul, a border collie és gazdája a Tahoe National Forest hegyi ösvényeit fedezték fel éppen, amikor az 53 éves férfi véletlenül megcsúszott, és jó 20 métert zuhant a fenyőfákkal borított meredélyen.

 

Óriási fájdalmai közepette még eszméleténél volt, így telefonján értesíteni tudta az erdészetet, akik a helyi mentőalakulat segítségét kérték. Egy 25 főből álló önkéntes kutató-mentő csapatot irányítottak a területre, hogy megtalálják a bajba jutott férfit.

 

 

Kutyájának köszönhetően találták meg a balesetet szenvedett férfit a hegyoldalon
Kutyájának köszönhetően találták meg a balesetet szenvedett férfit a hegyoldalon
Fotó: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

 

 

Nehezen belátható terepen haladtak, ám a bátor és leleményes kutyának köszönhetően szerencsére már a keresés első napján sikerült a nyomukra bukkanniuk:

 

„Az igazi érdem a border colliet illeti, aki 180 métert szelt át az erdőn gyors tempóban, mire eljutott két önkénteshez, majd 'Lassie-módjára' elvezette őket gazdájához” - írták Facebook-bejegyzésükben.

 

 

Saul, az okos border collie vezette el sérült gazdájához a hegyimentőket
Saul, az okos border collie vezette el sérült gazdájához a hegyimentőket
Fotó: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

 

 

Ekkor már úton volt a segítség, pillanatokon belül megérkezett a mentőhelikopter. Ahogy elértek a sérült férfihoz a fenyőkkel tarkított hegyoldalon, óvatosan felemelték a hordágyra, rögzítették és együttes erővel elcipelték a helikopterhez, mely ezt követően elszállította a legközelebbi kórházba.

 

Mindeközben Saul rettentően aggódott gazdájáért, de várnia kellett, hogy újra láthassa. A helyi állatmenhelyen kapott szállást éjszakára, ahol bőséges vacsorával jutalmazták hősies tettét. Természetesen, amint lehetett, bevitték gazdájához a kórházba, így másnap meg is bizonyosodhatott afelől, hogy jól van, és fel fog épülni. Nélküle valószínűleg sokkal tovább tartott volna a mentőakció. Nemcsak a keresőcsapat, de az egész egység is nagyon büszke rá, gazdája pedig nem győzi dicsérni, hiszen neki köszönheti életét. 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Nevada County Sheriff's Search & Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák meg tudják mutatni az embernek, amit akarnak, a malacok nem A kutyák meg tudják mutatni az embernek, amit akarnak, a malacok nem
A családi kedvencként tartott kutyák és törpemalacok viselkedését összehasonlítva arra jutottak az ELTE etológusai, hogy az ember figyelmének egy számukra kívánatos dologra irányítása nem egy általános képesség a háziasított állatok körében: míg a kutyák igen, a malacok nem rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek ehhez a képességhez szükségesek.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak
A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!

Veszélyes a túrázás a havas hegyekben: Lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában Veszélyes a túrázás a havas hegyekben: Lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában
A közlekedők biztonsága érdekében a hétvégére lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel.

Szimata segítségével is érzi a kutyád, ha stresszes vagy Szimata segítségével is érzi a kutyád, ha stresszes vagy
Egy tanulmány szerint kedvenceink azt is képesek kiszagolni, ha stresszes hangulatban vagyunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát! Hírek - Címlapon
Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát!
Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon! Hírek - Címlapon
Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon!