A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Biztonságban metrózunk: a kutyusom meg én

2022. július 22., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Utazás
A BKK és a Vigyél Haza Alapítvány összefogásával készült az a videó, ami a gazdikat segíti, hogy hogyan utazhatnak kedvencükkel biztonságosan a metrón. 

Az első és talán legfontosabb figyelmeztetés: mindig vedd ölbe kedvencedet a mozgólépcső használatakor! Ugyanis becsípheti a tappancsát vagy leszakíthatja karmát, ha rosszkor lép rossz helyre.

Nagyobb testű, nehezebb kutyussal ajánlott a liftet használni. Amennyiben nincs lift, de van használatban nem lévő, álló lépcsősor, akkor azon érdemes le- illetve felsétálni négylábú barátoddal. Ilyen esetben nyugodtan kérj segítséget a metróállomás személyzetétől, a Forgalmi Ügyeleten.

 

Ügyelj rá, hogy a jármű ajtaja nehogy becsípje az állat valamely végtagját vagy farkát!

 

Egy utas csak egy kutyával utazhat. Valamint annyi kutya utazhat a járművön, ahány ajtón fel lehet szállni. Ez utóbbi – vagyis az ajtószabály – alól kivételt képeznek a segítőkutyák.

 

Póráz és szájkosár használata minden esetben kötelező a metró teljes területén!

 

 

Néhány szabály betartásával biztonságosan utazhatunk kutyánkkal a metrón
Néhány szabály betartásával biztonságosan utazhatunk kutyánkkal a metrón
Fotó: bkk.hu

 

 

Valamint ne felejtsd el azt sem, hogy kutyusodnak külön jegyet vagy bérletet kell váltanod az utazás idejére. Kivételt képez ez alól a zárt kutyaszállító boxban, ketrecben vagy táskában, kézipoggyászként utazó eb.
Továbbá díjmentesen utazhatnak a rendőrségi szolgálati kutyák és a megkülönböztető jelzéssel ellátott vakvezető, mozgáskorlátozottakat segítő, hangot jelző, rohamjelző és személyi segítő kutyák. A segítő kutyát minden esetben megkülönböztető jelzéssel kell ellátni!

 

Amit még nem mindenki tud és a videóban sem térnek ki rá, – bár a felvétel végén látható – hogy az oltási könyvet is mindig magadnál kell tartanod, ha utazásra indultok!


Valamint, hogy kutya a közösségi közlekedési járművek ülésére nem ülhet fel. Csak a padlón szállítható.

 

És - gondos gazdiként ezt talán meg sem kell említeni – mindig legyen nálad az ürülék felszedésére szolgáló zacskó!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán
Egészségük védelme és biztonságuk érdekében a törvényjavaslat illegálissá tenné e kedvelt szokást.

Az állataim nélkül soha! Az állataim nélkül soha!
Az utóbbi időben azonban ez a jelenség mintha felerősödött volna. Magam is számtalan állatos, állatvédős, állatmentős csoportnak vagyok a tagja. És bizony már naponta több ilyen posztot is látok, ahol „megváltozott életkörülményekre”, allergiára, egyéb betegségre, költözésre, stb. hivatkoznak a tulajdonosok.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Jön az év legnehezebb éjszakája -  segíthetnek a természetes stresszoldók Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
Új lehetőségek a tanításban - A kutyák vissza tudnak emlékezni arra, amit épp az előbb tettek Hírek - Címlapon
Új lehetőségek a tanításban - A kutyák vissza tudnak emlékezni arra, amit épp az előbb tettek