A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Biztonságban metrózunk: a kutyusom meg én

2022. július 22., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Utazás
A BKK és a Vigyél Haza Alapítvány összefogásával készült az a videó, ami a gazdikat segíti, hogy hogyan utazhatnak kedvencükkel biztonságosan a metrón. 

Az első és talán legfontosabb figyelmeztetés: mindig vedd ölbe kedvencedet a mozgólépcső használatakor! Ugyanis becsípheti a tappancsát vagy leszakíthatja karmát, ha rosszkor lép rossz helyre.

Nagyobb testű, nehezebb kutyussal ajánlott a liftet használni. Amennyiben nincs lift, de van használatban nem lévő, álló lépcsősor, akkor azon érdemes le- illetve felsétálni négylábú barátoddal. Ilyen esetben nyugodtan kérj segítséget a metróállomás személyzetétől, a Forgalmi Ügyeleten.

 

Ügyelj rá, hogy a jármű ajtaja nehogy becsípje az állat valamely végtagját vagy farkát!

 

Egy utas csak egy kutyával utazhat. Valamint annyi kutya utazhat a járművön, ahány ajtón fel lehet szállni. Ez utóbbi – vagyis az ajtószabály – alól kivételt képeznek a segítőkutyák.

 

Póráz és szájkosár használata minden esetben kötelező a metró teljes területén!

 

 

Néhány szabály betartásával biztonságosan utazhatunk kutyánkkal a metrón
Néhány szabály betartásával biztonságosan utazhatunk kutyánkkal a metrón
Fotó: bkk.hu

 

 

Valamint ne felejtsd el azt sem, hogy kutyusodnak külön jegyet vagy bérletet kell váltanod az utazás idejére. Kivételt képez ez alól a zárt kutyaszállító boxban, ketrecben vagy táskában, kézipoggyászként utazó eb.
Továbbá díjmentesen utazhatnak a rendőrségi szolgálati kutyák és a megkülönböztető jelzéssel ellátott vakvezető, mozgáskorlátozottakat segítő, hangot jelző, rohamjelző és személyi segítő kutyák. A segítő kutyát minden esetben megkülönböztető jelzéssel kell ellátni!

 

Amit még nem mindenki tud és a videóban sem térnek ki rá, – bár a felvétel végén látható – hogy az oltási könyvet is mindig magadnál kell tartanod, ha utazásra indultok!


Valamint, hogy kutya a közösségi közlekedési járművek ülésére nem ülhet fel. Csak a padlón szállítható.

 

És - gondos gazdiként ezt talán meg sem kell említeni – mindig legyen nálad az ürülék felszedésére szolgáló zacskó!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával
Nyári hónapokban a kis mini nyaralásainkat, hétvégéinket is olyan helyekre szervezem, ahová két fekete Labradorunkat is magunkkal vihetjük és számukra is ideális a környezet. Az egyik kutyusunk idősebb, 11 éves, már érzékenyebb a hosszabb utazásokra, jobban megviseli a meleg, illetve mindketten imádják a vizet, a pancsolást, ezért a belföldi, nem túl távoli, víz közeli szálláshelyeket részesítjük előnyben.

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
Miért csinálja a kutyám? – Állandóan szimatol Hírek - Címlapon
Miért csinálja a kutyám? – Állandóan szimatol