A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Odaadta a kabátját egy didergő kóbor kutyának - kitüntetést kapott érte!

Leckét adott az emberiségnek


2017. február 02., 13:40


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy biztonsági kamera rögzítette egy férfi emberségességét, amikor is egy hideg, havas téli napon egy didergő kóbor kutyán segített. A videó kikerült az internetre, ami a török városka vezetésének figyelmét sem kerülte el.



Egy kóbor kutya kuporgott egy eresz alatt a törökországi Giresun városában - a nagy hidegben csak reszketett az állat. A felvételen látszik, hogy egy férfi közeledik a vacogó kutyushoz, majd kedvesen lehajol hozzá, ad neki egy kis eleséget - majd a megfigyelők legnagyobb ámulatára fogja magát, leveszi a kabátját és betakargatja vele a kutyát.

 

 

 

Az irgalmas idegenről szóló videó felkerült az internetre, és érthető módon futótűzként terjedt el. A férfit a videó alapján a város önkormányzatának munkatársai hamar felismerték: ő Bülent Kalpakçıoğlu, önkormányzati dolgozó. Miután fény derült a kilétére, azt mondta szerényen: ez a csekély együttérzés a legkevesebb, amit megtehetett, hogy segítsen egy másik lénynek. “Nem hagyott volna nyugodni a lelkiismeretem, ha nem teszem meg. Hiszen míg én bent melegszek a lakásomban, ő kint didereg a hidegben.”

 

A kutya megsegítőjét a város önkormányzata is elismerte, díjazta
A kutya megsegítőjét a város önkormányzata is elismerte, díjazta
Fotó: thedodo.com

 

Példás segítségnyújtásáért Giresun önkormányzata egy különleges kitüntetésben is részesítette Bülent Kalpakçıoğlut. “Mindannyiunknak példát mutatott. - mondta a polgármester, Kerim Aksu - Az állatok is a barátaink. Minden élőlényt szeretünk, hiszen szerves részei a városunknak és az életünknek.”


Törökországból egyébként több szívmelengető fotó is bejárta a világhálót, melyek bizonyítják: vannak még emberek, akik odafigyelnek az árva állatokra:

 

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal
A nyarat sem lehetett volna szebben indítani, mint egy kutyás kiruccanással Egerszalókon. Lehetőségünk nyílt kipróbálni a Thermal Park Egerszalók**** meghívásából a termálfürdő nyújtotta kikapcsolódás örömét, és a környék páratlan szépségű felfedezését.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
40 millió forint jut 2017-ben az állatvédelemre Hírek - Címlapon
40 millió forint jut 2017-ben az állatvédelemre
Szülési szabin Eger terápiás kutyája: 10 csöppségnek adott életet Zoya! Hírek - Címlapon
Szülési szabin Eger terápiás kutyája: 10 csöppségnek adott életet Zoya!