A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ohióban már a tűzoltók is elláthatják a sérült kutyákat

2015. december 30., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Ohio - Számos házikedvenc életét menthetné meg az új törvényjavaslat. Tudj meg többet!



Tűzből kimentett kutyát lélegeztetnek a tűzoltók. Az azonnali beavatkozás életet menthet
Tűzből kimentett kutyát lélegeztetnek a tűzoltók. Az azonnali beavatkozás életet menthet
Fotó: dailymail.co.uk

 

Meglepő, de Amerikában a tűzoltó és mentő-egységek mindezigáig nem voltak jogosultak segítséget nyújtani a személyi sérüléssel járó balesetek, vészhelyzetek (pl. tűz) és katasztrófák esetén megsebesült kisállatoknak. A hatóságok azért döntöttek így, hogy megvédjék az egységeket a rájuk nehezedő további feladatoktól és felmentsék őket a következmények miatti felelősségtől. Ugyanakkor az állatok azonnali ellátásának megtagadásával a kutyák és macskák életét sodorhatták veszélybe.

 

Szerencsére Ohio államban a törvényhozók elé került egy javaslat, mely megengedné a kivonuló egységeknek, hogy sürgősségi ellátást adhassanak a tűzből kimentett kisállatoknak. Az elsősegély részét képezné a lélegeztetés, a vérzés elállítása és a sebek bekötözése.

 

Még a közelmúltban is nagyfokú bizonytalanság vette körül az ügyet, hiszen a mentők és tűzoltók nem voltak tisztában azzal, beleférnek-e hatáskörükbe az említett feladatok. A tűzesetek és balesetek négylábú áldozatait minden esetben a legközelebbi állatkórházba küldik, hogy megkaphassák a szükséges sürgősségi ellátást. Az azonnali kezelés biztosítása (vagy éppen elmulasztása) gyakran kritikus pontja a sérült kisállatok életbenmaradásának. Ezzel a törvényjavaslattal azonban több ezer ohio-i kutya és macska életét menthetnék meg.

 

December 9-én Ohio államban 89-0 arányban megszavazták a törvényjavaslatot, rövidesen pedig a szenátus elé terjesztik jóváhagyásra.

 

Ezt a kutyát és öt kölykét szintén egy égő házból mentették ki a tűzoltók
Ezt a kutyát és öt kölykét szintén egy égő házból mentették ki a tűzoltók
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Szerencsére hazánkban odafigyelnek az ilyen vészhelyzetek során az állatokra is. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat  tájékoztató matricája segítheti a vészhelyzet esetén a helyszínre kiérkező mentőegységeket a házban, lakásban tartózkodó háziállatok kimentésében. Segítsd Állatmentő Projektjüket - a részleteket ide kattintva olvashatod.

Forrás: good.barkpost.com
Indexkép forrás: mashable.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Terápiás kutyák a börtönben Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák a börtönben
Segíts, hogy hazataláljon! Hírek - Címlapon
Segíts, hogy hazataláljon!