A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ohióban már a tűzoltók is elláthatják a sérült kutyákat

2015. december 30., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Ohio - Számos házikedvenc életét menthetné meg az új törvényjavaslat. Tudj meg többet!Tűzből kimentett kutyát lélegeztetnek a tűzoltók. Az azonnali beavatkozás életet menthet
Tűzből kimentett kutyát lélegeztetnek a tűzoltók. Az azonnali beavatkozás életet menthet
Fotó: dailymail.co.uk

 

Meglepő, de Amerikában a tűzoltó és mentő-egységek mindezigáig nem voltak jogosultak segítséget nyújtani a személyi sérüléssel járó balesetek, vészhelyzetek (pl. tűz) és katasztrófák esetén megsebesült kisállatoknak. A hatóságok azért döntöttek így, hogy megvédjék az egységeket a rájuk nehezedő további feladatoktól és felmentsék őket a következmények miatti felelősségtől. Ugyanakkor az állatok azonnali ellátásának megtagadásával a kutyák és macskák életét sodorhatták veszélybe.

 

Szerencsére Ohio államban a törvényhozók elé került egy javaslat, mely megengedné a kivonuló egységeknek, hogy sürgősségi ellátást adhassanak a tűzből kimentett kisállatoknak. Az elsősegély részét képezné a lélegeztetés, a vérzés elállítása és a sebek bekötözése.

 

Még a közelmúltban is nagyfokú bizonytalanság vette körül az ügyet, hiszen a mentők és tűzoltók nem voltak tisztában azzal, beleférnek-e hatáskörükbe az említett feladatok. A tűzesetek és balesetek négylábú áldozatait minden esetben a legközelebbi állatkórházba küldik, hogy megkaphassák a szükséges sürgősségi ellátást. Az azonnali kezelés biztosítása (vagy éppen elmulasztása) gyakran kritikus pontja a sérült kisállatok életbenmaradásának. Ezzel a törvényjavaslattal azonban több ezer ohio-i kutya és macska életét menthetnék meg.

 

December 9-én Ohio államban 89-0 arányban megszavazták a törvényjavaslatot, rövidesen pedig a szenátus elé terjesztik jóváhagyásra.

 

Ezt a kutyát és öt kölykét szintén egy égő házból mentették ki a tűzoltók
Ezt a kutyát és öt kölykét szintén egy égő házból mentették ki a tűzoltók
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Szerencsére hazánkban odafigyelnek az ilyen vészhelyzetek során az állatokra is. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat  tájékoztató matricája segítheti a vészhelyzet esetén a helyszínre kiérkező mentőegységeket a házban, lakásban tartózkodó háziállatok kimentésében. Segítsd Állatmentő Projektjüket - a részleteket ide kattintva olvashatod.

Forrás: good.barkpost.com
Indexkép forrás: mashable.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Terápiás kutyák a börtönben Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák a börtönben
Segíts, hogy hazataláljon! Hírek - Címlapon
Segíts, hogy hazataláljon!