A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2017. december 06., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Idén is számíthatunk a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletre - ahhoz azonban, hogy minél több bajba jutott állaton segíteni tudjanak, minél több segítő kézre van szükségük utolsó napjaiban, és az új év elején. 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

Kutyáink számára Szilveszter éjszakája halálos rettegést jelent. Folyamatos petárdázás, tűzijátékok fény- és hanghatása sok kutyánál akkora pánikot okoz, hogy kerítést, bozótot, autóutat nem tekintve menekülnek minél messzebbre. Sokuk soha nem tér haza.

 

Az év utolsó napjának forgatagában elveszett állatok hazajutásában immár negyedik éve fog segíteni a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet. A feladat azonban embert próbáló: minél több elveszett és talált állatot igyekeznek regisztrálni, és hazajuttatni. Az elmúlt két évben 1830 kutya került fel a Facebook-oldalukra, akik bajba kerültek Szilveszter éjszakáján. És ez csak töredéke a valóban elveszett állatoknak, hiszen sokan be sem jelentik és nem keresik kedvencüket. De talán még ennél is szomorúbb tény az, hogy ennek a közel kétezer állatnak kevesebb, mint a fele, csupán 48%-a jutott haza! A többi kutya vagy sosem került elő, vagy a gazdi nem lett meg…

 

Önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

 

A csapat nagy hangsúlyt fektet a tájékoztatásra, ezáltal a megelőzésre: több odafigyeléssel és előkészülettel sok kutya eltűnése megakadályozható lenne. “A tájékoztató kampányunkban készítettünk több plakátot, amiben elmondjuk, hogyan védjék meg állataikat a felelős gazdik: chip megléte, regisztráció ellenőrzése, elzárás a kritikus időszakban, de egy telefonszámmal ellátott biléta is nagy szolgálatot tehet.” - tudtuk meg Pintér Attilától, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodójától.

 

Az idei ügyelet szervezése már javában folyik: ahhoz, hogy minél több állaton segíthessenek, szükség van a gazdik és az önkéntesek jelentkezésére. “Kezdő” civilek és profik jelentkezését is várják, az ide kattintva megjelenő dokumentumon keresztül lehet regisztrálni.

 

Többek között ideiglenes befogadókra is nagy szükség van

 

 

Kinek a jelentkezését várják?

 • Állatmentők:
  • chipolvasóval rendelkezők
  • fuvarosok, autóval rendelkezők (chip olvasáshoz, orvoshoz, gazdihoz, ideiglenes befogadóhoz szállítás)
  • kiszállásra, befogásra képesek: olyan kutyánál, aki a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott kb. helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!
  • ideiglenes befogadók
 • Adminisztrátorok:
  • koordinátorok: az egyes mentéseket koordinálja és köti össze az állatmentőket, megtalálókat, gazdikat
  • petvetdata hozzáférők
  • Facebook szerkesztők: aktualizálják az Elveszett/Talált stb, albumokat
  • grafikusok: plakátkészítők (elsősorban netre)

 

Az ügyelet idén 2017.december 29. és 2018. január 7. között áll majd éjjel-nappal a segítségre szoruló állatok rendelkezésére. Az ügyeletben aktívan részt vevő csapattagok munkája mellett óriási segítséget jelentenek azok is, akik megosztják az ügyelet Facebook oldalára feltöltött elveszett és talált állatokat, hiszen így sokkal nagyobb eséllyel találhatnak rájuk a gazdik.

 

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Idén már tizedik alkalommal indul a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segítsen hazatalálni azoknak az állatoknak, akik a szilveszteri tűzijátékoktól megrettenve menekültek el otthonukból. Nem tudnának azonban ilyen hatékonyan dolgozni az Ügyelet gerincét adó önkéntesek nélkül.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alvászavar kutyáknál I. Hírek - Címlapon
Alvászavar kutyáknál I.
Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett Hírek - Címlapon
Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett