A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2017. december 06., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Idén is számíthatunk a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletre - ahhoz azonban, hogy minél több bajba jutott állaton segíteni tudjanak, minél több segítő kézre van szükségük utolsó napjaiban, és az új év elején.



 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

Kutyáink számára Szilveszter éjszakája halálos rettegést jelent. Folyamatos petárdázás, tűzijátékok fény- és hanghatása sok kutyánál akkora pánikot okoz, hogy kerítést, bozótot, autóutat nem tekintve menekülnek minél messzebbre. Sokuk soha nem tér haza.

 

Az év utolsó napjának forgatagában elveszett állatok hazajutásában immár negyedik éve fog segíteni a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet. A feladat azonban embert próbáló: minél több elveszett és talált állatot igyekeznek regisztrálni, és hazajuttatni. Az elmúlt két évben 1830 kutya került fel a Facebook-oldalukra, akik bajba kerültek Szilveszter éjszakáján. És ez csak töredéke a valóban elveszett állatoknak, hiszen sokan be sem jelentik és nem keresik kedvencüket. De talán még ennél is szomorúbb tény az, hogy ennek a közel kétezer állatnak kevesebb, mint a fele, csupán 48%-a jutott haza! A többi kutya vagy sosem került elő, vagy a gazdi nem lett meg…

 

Önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

 

A csapat nagy hangsúlyt fektet a tájékoztatásra, ezáltal a megelőzésre: több odafigyeléssel és előkészülettel sok kutya eltűnése megakadályozható lenne. “A tájékoztató kampányunkban készítettünk több plakátot, amiben elmondjuk, hogyan védjék meg állataikat a felelős gazdik: chip megléte, regisztráció ellenőrzése, elzárás a kritikus időszakban, de egy telefonszámmal ellátott biléta is nagy szolgálatot tehet.” - tudtuk meg Pintér Attilától, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodójától.

 

Az idei ügyelet szervezése már javában folyik: ahhoz, hogy minél több állaton segíthessenek, szükség van a gazdik és az önkéntesek jelentkezésére. “Kezdő” civilek és profik jelentkezését is várják, az ide kattintva megjelenő dokumentumon keresztül lehet regisztrálni.

 

Többek között ideiglenes befogadókra is nagy szükség van

 

 

Kinek a jelentkezését várják?

  • Állatmentők:
    • chipolvasóval rendelkezők
    • fuvarosok, autóval rendelkezők (chip olvasáshoz, orvoshoz, gazdihoz, ideiglenes befogadóhoz szállítás)
    • kiszállásra, befogásra képesek: olyan kutyánál, aki a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott kb. helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!
    • ideiglenes befogadók
  • Adminisztrátorok:
    • koordinátorok: az egyes mentéseket koordinálja és köti össze az állatmentőket, megtalálókat, gazdikat
    • petvetdata hozzáférők
    • Facebook szerkesztők: aktualizálják az Elveszett/Talált stb, albumokat
    • grafikusok: plakátkészítők (elsősorban netre)

 

Az ügyelet idén 2017.december 29. és 2018. január 7. között áll majd éjjel-nappal a segítségre szoruló állatok rendelkezésére. Az ügyeletben aktívan részt vevő csapattagok munkája mellett óriási segítséget jelentenek azok is, akik megosztják az ügyelet Facebook oldalára feltöltött elveszett és talált állatokat, hiszen így sokkal nagyobb eséllyel találhatnak rájuk a gazdik.

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alvászavar kutyáknál I. Hírek - Címlapon
Alvászavar kutyáknál I.
Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett Hírek - Címlapon
Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett