A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2017. december 06., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Idén is számíthatunk a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletre - ahhoz azonban, hogy minél több bajba jutott állaton segíteni tudjanak, minél több segítő kézre van szükségük utolsó napjaiban, és az új év elején.

Humac - huminsav

hirdetés (X)Kutyáink számára Szilveszter éjszakája halálos rettegést jelent. Folyamatos petárdázás, tűzijátékok fény- és hanghatása sok kutyánál akkora pánikot okoz, hogy kerítést, bozótot, autóutat nem tekintve menekülnek minél messzebbre. Sokuk soha nem tér haza.

 

Az év utolsó napjának forgatagában elveszett állatok hazajutásában immár negyedik éve fog segíteni a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet. A feladat azonban embert próbáló: minél több elveszett és talált állatot igyekeznek regisztrálni, és hazajuttatni. Az elmúlt két évben 1830 kutya került fel a Facebook-oldalukra, akik bajba kerültek Szilveszter éjszakáján. És ez csak töredéke a valóban elveszett állatoknak, hiszen sokan be sem jelentik és nem keresik kedvencüket. De talán még ennél is szomorúbb tény az, hogy ennek a közel kétezer állatnak kevesebb, mint a fele, csupán 48%-a jutott haza! A többi kutya vagy sosem került elő, vagy a gazdi nem lett meg…

 

Önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

 

A csapat nagy hangsúlyt fektet a tájékoztatásra, ezáltal a megelőzésre: több odafigyeléssel és előkészülettel sok kutya eltűnése megakadályozható lenne. “A tájékoztató kampányunkban készítettünk több plakátot, amiben elmondjuk, hogyan védjék meg állataikat a felelős gazdik: chip megléte, regisztráció ellenőrzése, elzárás a kritikus időszakban, de egy telefonszámmal ellátott biléta is nagy szolgálatot tehet.” - tudtuk meg Pintér Attilától, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodójától.

 

Az idei ügyelet szervezése már javában folyik: ahhoz, hogy minél több állaton segíthessenek, szükség van a gazdik és az önkéntesek jelentkezésére. “Kezdő” civilek és profik jelentkezését is várják, az ide kattintva megjelenő dokumentumon keresztül lehet regisztrálni.

 

Többek között ideiglenes befogadókra is nagy szükség van

 

 

Kinek a jelentkezését várják?

 • Állatmentők:
  • chipolvasóval rendelkezők
  • fuvarosok, autóval rendelkezők (chip olvasáshoz, orvoshoz, gazdihoz, ideiglenes befogadóhoz szállítás)
  • kiszállásra, befogásra képesek: olyan kutyánál, aki a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott kb. helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!
  • ideiglenes befogadók
 • Adminisztrátorok:
  • koordinátorok: az egyes mentéseket koordinálja és köti össze az állatmentőket, megtalálókat, gazdikat
  • petvetdata hozzáférők
  • Facebook szerkesztők: aktualizálják az Elveszett/Talált stb, albumokat
  • grafikusok: plakátkészítők (elsősorban netre)

 

Az ügyelet idén 2017.december 29. és 2018. január 7. között áll majd éjjel-nappal a segítségre szoruló állatok rendelkezésére. Az ügyeletben aktívan részt vevő csapattagok munkája mellett óriási segítséget jelentenek azok is, akik megosztják az ügyelet Facebook oldalára feltöltött elveszett és talált állatokat, hiszen így sokkal nagyobb eséllyel találhatnak rájuk a gazdik.

 

 

Témába vág

Hősként ünneplik a buszsofőrt, aki az autópályán mentett meg egy kutyát Hősként ünneplik a buszsofőrt, aki az autópályán mentett meg egy kutyát
Üdvrivalgás fogadta a brazil buszsofőrt, aki a forgalmas autópályán állt meg azért, hogy az út közepén csapdába esett kutyát megmentse.

25.000 fontot adományozott Simon Cowell a kutyahús telepek bezáratására 25.000 fontot adományozott Simon Cowell a kutyahús telepek bezáratására
Tehetségkutató mogul köztudottan nagy állatbarát. Mostani jótékonykodásával a dél-koreai kutyahús üzemek ellen szeretne lépni.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat
Noé bárkája csak kerekeken - szinte szó szerint. A korábban iskolabuszként használt jármű rögtönzött állatmenhellyé alakult. A jármű nagy terének hála több mint 60 kutyát menthetett meg a busz vezetője a Florence hurrikán okozta árvíz elől.

Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől
Amerika keleti partvidékét ma elérte a hatalmas, özönvízszerű esőzéseket okozó Florence hurrikán. Többeket már evakuáltak a környékről, de sajnos sokan hátrahagyták házi állataikat.

Hátrahagyott kutyák Csernobilban Hátrahagyott kutyák Csernobilban
A csernobili atomkatasztrófa után a közelben lakó embereket evakuálták, de sajnálatos módon házi állataikat nem vihették magukkal. A kutyák utódai a mai napig az erőmű környékén élnek.

Az évszázad árvize elől mentik az állatokat Indiában Az évszázad árvize elől mentik az állatokat Indiában
Az indiai Kerala államban pusztító árvíz már több mint 373 életet követelt és közel hatezer embert még keresnek. 200.000-en váltak hajléktalanná, sokan még kedvenceiket sem tudták magukkal vinni. Egy mentőcsoport azonban a bajba jutott állatok keresésére indult.

Így védd a kutyádat tűzijáték idején Így védd a kutyádat tűzijáték idején
Nagyon sok kutya retteg a dörgéstől, villámlástól, valamint a tűzijátéktól. Augusztus 20-án az ország legtöbb településén ezzel a programmal koronázzák meg az ünneplést - kutyáinknak ez azonban hatalmas sokkot is jelenthet.

Tomboló tűz Kaliforniában – az állatok is bajban vannak Tomboló tűz Kaliforniában – az állatok is bajban vannak
240 ezer hektáron pusztít a kalifornai erdőtűz, mely sajnos egyre több áldozatot visz magával. Ez alól az állatok sem kivételek, sokuk otthonaikban vagy az erdőkben keresnének menedéket a halálos tűzvész elől, ám ott sincsenek biztonságban. A háziállatoknak kizárólag az ember nyújthat segítséget...

Tűzvész Görögországban - az állatokat is menekítik Tűzvész Görögországban - az állatokat is menekítik
Az óriási tűzvész már rengeteg halálos áldozatot követelt emberek és állatok közt egyaránt. Folyamatosan zajlanak a mentések.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Alvászavar kutyáknál I. Hírek - Címlapon
Alvászavar kutyáknál I.
Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett Hírek - Címlapon
Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett