A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett

2017. december 05., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Két munkakutya: egy halastót őrző keverék és egy képzett terelő puli életét vette el ismeretlen tettes december első napján.A megdöbbentő eset részleteit olvasva nem tudtunk szólni, könnyeinkkel küszködtünk. Nem csak igazságtalan, de rendkívül veszélyes volt akkor és úgy leadni az egymással játszó kutyákra. Az Apaj és Kiskunlacháza határán történt gyilkosságról a Kiskunlacházi Mezei Őrszolgálat írt a Facebook oldalán. Szívszorító írás a gyilkosságról Pfeifer Rikárd tollából:

 

Kedves Olvasónk !

Szomorú, megrázó, felkavaró poszt következik. Akit érzékenyen érint az állatok bántalmazása, az most erősítse meg lelkét ...

2017.12.01-én délelőtt Apaj és Kiskunlacháza határán, a Dömsödi csatorna partján eldördült két puskalövés, amely két élet végét jelentette. A két kutyát lelövő "ismeretlen" elkövető anélkül, hogy meggyőződött volna a körülményekről, azonnal és könyörtelenül agyonlőtte őket.

Igen, a törvény lehetőséget ad a vadászterületen a kutya lelövésére, ha gazdája nem beazonosítható, ha vadat űz, ha egyéb módon nem lehet leválasztani zsákmányáról és ha a lövés másokat nem veszélyeztet.

Az egyik áldozat, a fehér pulikutya egy kiskunlacházi agrár vállalkozás képzett és munkában lévő terelő kutyája volt. A másik, a közeli halastó őrkutyája volt, amely tüzelt és néhány órányi légyottra lépett meg szolgálati helyéről, hogy a daliás pásztorkutyával engedelmeskedjen a biológia hívó szavának...

A birkanyáj a gát bankházi oldal felőli részén legelt a juhász felügyelete mellett. A pásztorkutya a gát tetején kergetőzött az őrkutyával. Eszükben sem volt vadat űzni ! Ám a csatorna túloldalán Őket becserkésző sima bőrű ezt nyilván nem így látta. Ő nem volt figyelemmel arra, hogy ha a gát tetejére lő a nagy kaliberű fegyverével, azzal horizontlövést követ el, irányíthatatlanul útjára engedve a 2 db nagy energiájú lőszert. Nem volt figyelemmel arra, hogy a gát takarásában egy juhász tartózkodik a nyájával és bármikor feljöhet a töltésre ! Nem, Őt ez nem érdekelte, mert Ő ölni akart ! 2 db potenciális célpontot látott, melyeket meg kell semmisíteni. Megtörtént....

A fehér puli a nyomok alapján azonnal kimúlt, mert a lövés szíven találta. A testéből távozó lövedék a gerince mellől tépett ki egy tenyérnyi húst. A keverék őrkutya nem volt ilyen szerencsés. Lágy nyaklövést kapott. A lövedék átment a nyakán, nem ért csontot. A halálvágta után szenvedve elvérzett a csatorna partján...

A szerencsétlen juhász a gát tövéből végignézte kedvence szörnyű halálát, de érthetően nem mert felmászni a gátra csak akkor, amikor hallotta a gépkocsit távolodni.

Szolgálatunk megtette a szükséges hatósági lépéseket az elkövető előtalálása céljából, azonban erre nagyon kicsi az esély. Nincs lőszer ezért nem lehet beazonosítani az elkövető fegyverét így nem lesz elkövető sem...

Maradt csupán a gát oldalában a két szerelmes kutya teteme, melyeket lassan-lassan jótékonyan finom lepelként betakargatnak a kerengő hópelyhek.

És maradt a puszta csendje. Nem hallani már a vidám felhívó vakkantásokat. Néma csend ült a tájra. Síri csend...

A juhász szomorúan üldögél sámliján a reptéri juh istálló mellett, üresen marad barátja és társa házikója a szín alatt. A halastó őre egyedül van bódéjában és a bódé melletti kutyaházból kilógó póráz végén lévő üres nyakörvre réved könnyes tekintette... 

Témába vág

Frissítve - Kutyabarátnak mondott szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon Frissítve - Kutyabarátnak mondott szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon
Nyaralásból rémálom: a kiválasztott kutyabarát szállás mégsem volt annyira kutyabarát. A szállásadó nem hogy nem fogadta szeretettel a vendégeivel érkező kis négylábút, vitába keveredett a vendégeivel, amiből később tettlegesség lett és tragédiába torkollott.

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Kis kutya az óriások védelmében - spániel védi az orrszarvúkat az orvvadászoktól Kis kutya az óriások védelmében - spániel védi az orrszarvúkat az orvvadászoktól
Már csak két északi szélesszájú orrszarvú él a világon - a két nőstény az utolsó, akik az alfajt képviselik, így különösen fontos a felügyeletük. Sajnos az orvvadászok komoly fenyegetést jelentenek rájuk, ám a védelem is felkészült: legújabb segítőjük Drum, a kis springer spániel!

Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk
Munkakutyák és magas teljesítmény. Ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni a magyar fajtákat. A magyar nép már ősidőktől kezdve olyan kutyafajtákat preferált, melyekkel jól lehet dolgozni, és az együttélés is gondtalan lehet. Nemzeti ünnepünk alkalmából ezekről a fajtákról ejtünk pár szót.

Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét? Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét?
A modern technika betolakodik az élet minden területére - kérdés, jó-e ez nekünk? Új-Zélandon a gazdák új technikával kísérleteznek a gazdaságokban: juhászkutyáik mellett drónokat is bevetnek a nyájak terelésére.

Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket? Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket?
A gyerekeknek különleges kapcsolata van a kutyákkal. Meghúzhatják farkukat, visszafelé simogathatják szőrüket vagy ráhasalhatnak pocakjukra, ha a kutyák fáradtan elhevernek a szőnyegen. De vajon mi teszi az ember legjobb barátját ennyire toleránssá a gyerekekkel szemben?

14 kutyafajta a család védelmére 14 kutyafajta a család védelmére
Számos fajta létezik a világon, akiket – bár kevesen tudják – azért is tenyésztettek ki, hogy a családot védelmezzék. Hatalmas, tekintélyt parancsoló külsejük mögött megértő, gyerekszerető társ bújik meg, aki a nap bármely szakaszában hajlandó egy kis játékra, vagy dögönyözésre.

Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Sorozatunk második részében további fajtákat mutatunk be, melyekből allergiások is választhatnak, ha szeretnének kutyát tartani. Ismerjétek meg őket!

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Kóbor kutya üldözte el a támadót Kóbor kutya üldözte el a támadót
Biztonsági kamera rögzítette, hogy egy férfi ki akar rabolni egy arra járó nőt. A közelében ücsörgő kóbor kutya azonnal a nő segítségére sietett.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Hírek - Címlapon
Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között Hírek - Címlapon
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között