A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett

2017. december 05., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Két munkakutya: egy halastót őrző keverék és egy képzett terelő puli életét vette el ismeretlen tettes december első napján.

Humac - huminsav

hirdetés (X)A megdöbbentő eset részleteit olvasva nem tudtunk szólni, könnyeinkkel küszködtünk. Nem csak igazságtalan, de rendkívül veszélyes volt akkor és úgy leadni az egymással játszó kutyákra. Az Apaj és Kiskunlacháza határán történt gyilkosságról a Kiskunlacházi Mezei Őrszolgálat írt a Facebook oldalán. Szívszorító írás a gyilkosságról Pfeifer Rikárd tollából:

 

Kedves Olvasónk !

Szomorú, megrázó, felkavaró poszt következik. Akit érzékenyen érint az állatok bántalmazása, az most erősítse meg lelkét ...

2017.12.01-én délelőtt Apaj és Kiskunlacháza határán, a Dömsödi csatorna partján eldördült két puskalövés, amely két élet végét jelentette. A két kutyát lelövő "ismeretlen" elkövető anélkül, hogy meggyőződött volna a körülményekről, azonnal és könyörtelenül agyonlőtte őket.

Igen, a törvény lehetőséget ad a vadászterületen a kutya lelövésére, ha gazdája nem beazonosítható, ha vadat űz, ha egyéb módon nem lehet leválasztani zsákmányáról és ha a lövés másokat nem veszélyeztet.

Az egyik áldozat, a fehér pulikutya egy kiskunlacházi agrár vállalkozás képzett és munkában lévő terelő kutyája volt. A másik, a közeli halastó őrkutyája volt, amely tüzelt és néhány órányi légyottra lépett meg szolgálati helyéről, hogy a daliás pásztorkutyával engedelmeskedjen a biológia hívó szavának...

A birkanyáj a gát bankházi oldal felőli részén legelt a juhász felügyelete mellett. A pásztorkutya a gát tetején kergetőzött az őrkutyával. Eszükben sem volt vadat űzni ! Ám a csatorna túloldalán Őket becserkésző sima bőrű ezt nyilván nem így látta. Ő nem volt figyelemmel arra, hogy ha a gát tetejére lő a nagy kaliberű fegyverével, azzal horizontlövést követ el, irányíthatatlanul útjára engedve a 2 db nagy energiájú lőszert. Nem volt figyelemmel arra, hogy a gát takarásában egy juhász tartózkodik a nyájával és bármikor feljöhet a töltésre ! Nem, Őt ez nem érdekelte, mert Ő ölni akart ! 2 db potenciális célpontot látott, melyeket meg kell semmisíteni. Megtörtént....

A fehér puli a nyomok alapján azonnal kimúlt, mert a lövés szíven találta. A testéből távozó lövedék a gerince mellől tépett ki egy tenyérnyi húst. A keverék őrkutya nem volt ilyen szerencsés. Lágy nyaklövést kapott. A lövedék átment a nyakán, nem ért csontot. A halálvágta után szenvedve elvérzett a csatorna partján...

A szerencsétlen juhász a gát tövéből végignézte kedvence szörnyű halálát, de érthetően nem mert felmászni a gátra csak akkor, amikor hallotta a gépkocsit távolodni.

Szolgálatunk megtette a szükséges hatósági lépéseket az elkövető előtalálása céljából, azonban erre nagyon kicsi az esély. Nincs lőszer ezért nem lehet beazonosítani az elkövető fegyverét így nem lesz elkövető sem...

Maradt csupán a gát oldalában a két szerelmes kutya teteme, melyeket lassan-lassan jótékonyan finom lepelként betakargatnak a kerengő hópelyhek.

És maradt a puszta csendje. Nem hallani már a vidám felhívó vakkantásokat. Néma csend ült a tájra. Síri csend...

A juhász szomorúan üldögél sámliján a reptéri juh istálló mellett, üresen marad barátja és társa házikója a szín alatt. A halastó őre egyedül van bódéjában és a bódé melletti kutyaházból kilógó póráz végén lévő üres nyakörvre réved könnyes tekintette... 

Témába vág

Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Sorozatunk második részében további fajtákat mutatunk be, melyekből allergiások is választhatnak, ha szeretnének kutyát tartani. Ismerjétek meg őket!

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Kóbor kutya üldözte el a támadót Kóbor kutya üldözte el a támadót
Biztonsági kamera rögzítette, hogy egy férfi ki akar rabolni egy arra járó nőt. A közelében ücsörgő kóbor kutya azonnal a nő segítségére sietett.

Rendőr lőtt a labdázó kutyára Kanadában Rendőr lőtt a labdázó kutyára Kanadában
Missty, az amerikai staffordshire terrier gazdájával és négylábú barátjával játszott a parkban, mikor egy rendőr többször is rálőtt.

Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban
Magyar pásztorkutyák terelőversenyének ad otthont augusztus 11-én a dél-baranyai Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont - közölték a szervezők az MTI-vel.

Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt
Lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a kutyát kilövő férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya
Rekord összeget fizetett valaki az ausztrál terelőkutya aukción: az ausztrál kelpie fajtájú kutyáért 22 ezer ausztrál dollárért talált új gazdát.

14 kutyafajta a család védelmére 14 kutyafajta a család védelmére
Számos fajta létezik a világon, akiket – bár kevesen tudják – azért is tenyésztettek ki, hogy a családot védelmezzék. Hatalmas, tekintélyt parancsoló külsejük mögött megértő, gyerekszerető társ bújik meg, aki a nap bármely szakaszában hajlandó egy kis játékra, vagy dögönyözésre.

Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története
Két ártatlan élet lett kioltva a múlt héten. Óriási viták övezik az esetet: ki a hibás? A ravaszt meghúzó vadász? Netán mégis maguk a marhákra kutyák? Ugyanakkor ott van a gazda, aki képtelen volt megfelelően gondoskodni kutyáiról, hozzáállása kimeríti a felelőtlen állattartás fogalmát...

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Milyen fajta kutya lennél? Ez a program megmondja! Hírek - Címlapon
Milyen fajta kutya lennél? Ez a program megmondja!
Kutyasétáltatók, kirándulók, figyelem: újra erdőlátogatási tilalom! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók, figyelem: újra erdőlátogatási tilalom!