A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szakértők lebeszélnék a leendő gazdikat a nyomott orrú fajták választásáról

2016. szeptember 23., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Brit szakértők nem azért tesznek így, mert neheztelnek ezekre a fajtákra: a kutyák érdekeit tartják szem előtt. A kutyák iránt növekvő kereslet sajnos a szaporítók munkáját is "segíti"...



Óva intenek a brit szakértők a ráncos, nyomott orrú kutyáktól, mert ezek a fajták eleve hajlamosabbak bizonyos betegségekre, és ahogy egyre nő a kereslet irántuk Nagy-Britanniában, úgy a profitorientált, felelőtlen szaporítók kezei közül is egyre betegesebb példányok kerülnek ki.

 

A Brit Állatorvosi Egyesület szerint a mopsz, az angol és a francia buldog, a si-cu és a Cavalier King Charles spániel egyre nagyobb népszerűsége csupán "növeli az állatok szenvedését".

 

A bulldogok is kedvelt fajta - sajnos a szaporítóknál is...
A bulldogok is kedvelt fajta - sajnos a szaporítóknál is...
Fotó: newscientist.com

 

"Azoknak, akik kutyát szeretnének, mérlegelniük kell, hogy ezek a fajták egy sor egészségi problémától szenvedhetnek, a szaruhártyafekélytől kezdve a súlyos légzési nehézségekig. Erősen javasoljuk tehát az embereknek, hogy válasszanak egészségesebb fajtákat, vagy keverékeket" – mondta Sean Wensley, az egyesület elnöke.

Az egyesület álláspontját támogatja az RSPCA brit állatvédő szervezet, a PDSA állatvédelmi karitatív szervezet és a brit állatorvosi egyetem is.

 

A mopszok is hajlamosak bizonyos betegségekre
A mopszok is hajlamosak bizonyos betegségekre
Fotó: wallpaperbeta.com

 

Caroline Kisko, a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállítását, a birminghami Crufts-ot szervező brit Kennel Club munkatársa szerint a francia buldoghoz és a mopszhoz hasonló fajták népszerűségének növekedése nagyban kedvez azoknak a szaporítóknak, akik mindenfajta szabályozást figyelmen kívül hagyva csak a profitra koncentrálnak, fittyet hányva az állatok egészségére és jólétére.

 

A szakértők szerint továbbá egyre több esetben fordul elő, hogy a brachycephal, vagyis nyomott orrú kutyafajtákat sorsukra hagyják a gazdáik.

A Kennel Club nemrég állatorvosokat, kutatókat és szakértőket tömörítő munkacsoportot hozott létre, amely reményei szerint hozzájárul az érintett fajták egészségének javításához.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: wallpaperbeta.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Miért szagol be a kutya a lábaink közé? Miért szagol be a kutya a lábaink közé?
Kínos, zavarba ejtő, mulatságos... Egy biztos: nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha kutyánk orra éppen érzékeny testrészeinkre téved. Mi teszi olyan érdekessé számára, és mit tehetünk, ha túlzásba viszi a szimatolást?

A cuki turcsi orr átka, avagy a brachycephal légúti obstrukciós szindróma kutyáknál A cuki turcsi orr átka, avagy a brachycephal légúti obstrukciós szindróma kutyáknál
Ami sokak szerint annyira aranyossá teszi őket, pokollá teheti a kutyák mindennapjait. Mit kell tudnunk róla?

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatok Világnapja sztárokkal és a HEROSZ Állatotthon védenceivel Hírek - Címlapon
Állatok Világnapja sztárokkal és a HEROSZ Állatotthon védenceivel
Magyar versenyzőknek is szurkolhatunk a 22. Mentőkutya Világbajnokságon! Hírek - Címlapon
Magyar versenyzőknek is szurkolhatunk a 22. Mentőkutya Világbajnokságon!