A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriás szaporítótelepet zárattak be Spanyolországban

2020. január 24., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem csak az agarakkal bánnak mostohán Spanyolországban: hatóságok razziáztak Madrid külvárosi részén egy szaporítótelepen. Közel 300 kutyát mentettek ki a “kölyökgyárból”.



Kétszázhetven kis termetű kutyát, többségében csivavákat és törpespicceket mentett ki a spanyol rendőrség csütörtökön két szaporítótelepről Madrid külvárosi részén.

A razzia során a hatóságok öt embert letartóztattak. Ketten közülük állatorvosok, akik lepecsételt okmányok kiállításával és a kutyák mikrochipelésével járultak hozzá az illegális tevékenységhez.

 

Az állatok nagy részét ketrecekbe zsúfolva, rossz egészségi állapotban találták a rendőrök. A hatóságok két újságpapírba csomagolt, lefagyasztott kutyatetemet is találtak.

A szaporítók elvágták néhány állat hangszálait is, valószínűleg azért, hogy az ugatásukkal ne hívják fel magukra a szomszédok figyelmét.

 

 

 

 

 

Az illegális telepek üzemeltetői Európa egyik legnagyobb csivava- és törpespicc-értékesítői voltak. A kutyákat a közösségi oldalakon kínálták eladásra, és Spanyolország-szerte értékesítették őket.

A rendőrség szerint a csoport több mint 2 millió euró (673 millió forint) profitra tett szert nagyjából egy évtized alatt.

 

A kutyákról most különböző állatvédelmi szervezetek gondoskodnak, amíg a bíróság dönt a sorsukról.

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
A fekete-fehér bundájú kutyából egy csapásra feketetét csináltak a tolvajok – szerencsére a történet jól végződött, és a kutyus visszakerült gazdijaihoz.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért vonyít a kutya, ha szirénát hall? Hírek - Címlapon
Miért vonyít a kutya, ha szirénát hall?
Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz! Hírek - Címlapon
Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz!