A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit

2022. március 24., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Súlyosan elhanyagolta kutyáit a Nógrád megyei nő – a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés mellé most az állattartástól is eltiltotta a bíróság.



 

A Balassagyarmati Törvényszék polgári szakban is döntést hozott annak a 26 éves Nógrád megyei nőnek az ügyében, aki mindkét kutyáját súlyosan elhanyagolta – írja az Ügyészség közleménye.

 

A Pásztói Járási Ügyészség 2021 augusztusában emelt vádat a nő ellen, aki 2020 decemberéig 1 éves border collie jellegű kutyáját egy kisméretű nyúlketrecben, annak három hónapos kölykét pedig fedél nélkül, a hulladékkal borított udvaron tartotta. A kutyák kötelező oltatását és chippel történő regisztráltatását elmulasztotta, étel- és vízellátásukról nem gondoskodott megfelelően. Az állatok ennek következtében igen rossz állapotba kerültek, jelentősen lesoványodtak. A gazdájuk írásbeli nyilatkozatában lemondott róluk, ezért egy állatmentő alapítvány mindkettejüket gondozásba vette.

 

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat állatkínzás bűntettében bűnösnek találta, és jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

 

A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

Ezt követően 2021 novemberében a Nógrád Megyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be a Balassagyarmati Törvényszéken. Indítványozta, hogy a bíróság a nőt tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette. Az általa tartott kutyáknak különös szenvedést okozott, az anyakutyával szembeni bánásmódja alkalmas volt arra, hogy annak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozzon. A kölyökkutyánál fennállt a fertőző megbetegedés esélye, az udvaron lévő tárgyak sérüléseket is okozhattak volna az ebnek.

 

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a nőt öt évre eltiltotta az állattartástól. A bíróság döntése jogerős.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon Hírek - Címlapon
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon
Jobban hiányoznak kedvenceink, amikor elmegyünk otthonról, mint családtagjaink Hírek - Címlapon
Jobban hiányoznak kedvenceink, amikor elmegyünk otthonról, mint családtagjaink