A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit

2022. március 24., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Súlyosan elhanyagolta kutyáit a Nógrád megyei nő – a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés mellé most az állattartástól is eltiltotta a bíróság. 

A Balassagyarmati Törvényszék polgári szakban is döntést hozott annak a 26 éves Nógrád megyei nőnek az ügyében, aki mindkét kutyáját súlyosan elhanyagolta – írja az Ügyészség közleménye.

 

A Pásztói Járási Ügyészség 2021 augusztusában emelt vádat a nő ellen, aki 2020 decemberéig 1 éves border collie jellegű kutyáját egy kisméretű nyúlketrecben, annak három hónapos kölykét pedig fedél nélkül, a hulladékkal borított udvaron tartotta. A kutyák kötelező oltatását és chippel történő regisztráltatását elmulasztotta, étel- és vízellátásukról nem gondoskodott megfelelően. Az állatok ennek következtében igen rossz állapotba kerültek, jelentősen lesoványodtak. A gazdájuk írásbeli nyilatkozatában lemondott róluk, ezért egy állatmentő alapítvány mindkettejüket gondozásba vette.

 

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat állatkínzás bűntettében bűnösnek találta, és jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

 

A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

Ezt követően 2021 novemberében a Nógrád Megyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be a Balassagyarmati Törvényszéken. Indítványozta, hogy a bíróság a nőt tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette. Az általa tartott kutyáknak különös szenvedést okozott, az anyakutyával szembeni bánásmódja alkalmas volt arra, hogy annak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozzon. A kölyökkutyánál fennállt a fertőző megbetegedés esélye, az udvaron lévő tárgyak sérüléseket is okozhattak volna az ebnek.

 

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a nőt öt évre eltiltotta az állattartástól. A bíróság döntése jogerős.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Börtönbe mehet a karcagi szaporító Börtönbe mehet a karcagi szaporító
148 kutyát menekítettek ki 2020-ban a karcagi szaporítótelepről. A kutyák közel felének el volt vágva a hangszála, hogy ugatásukkal ne buktassák le a szaporítót.

Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el
A Bicskei Járásbíróság az ügyészség mértékes indítványa szerint hat hónap börtönre ítélte a férfit, aki kutyái négy hetes kölykeit pusztította el.

Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek
Hamarosan kiírásra kerül a pályázat, melyben civil állatvédő szervezetek pályázhatnak támogatásra 500.000 és 10.000.000 forint között.

Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren Három hónap elzárásra ítélték a nőt, aki 4 hónapos kutyáját bántalmazta a Jászai Mari téren
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a nőt, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás bűntettével vádolt az ügyészség, a bíróság egyúttal elrendelte a kutya elkobzását is.

Kiskutyák elhanyagolása miatt vádat emeltek egy pécsi nő ellen Kiskutyák elhanyagolása miatt vádat emeltek egy pécsi nő ellen
Élelem nélkül zárta a kölyköket egy melléképületbe a nő - vádat emeltek ellene.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon Hírek - Címlapon
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon
Hogyan járul hozzá a szimatolás kutyád egészségéhez? Hírek - Címlapon
Hogyan járul hozzá a szimatolás kutyád egészségéhez?