A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit

2022. március 24., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Súlyosan elhanyagolta kutyáit a Nógrád megyei nő – a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés mellé most az állattartástól is eltiltotta a bíróság. 

A Balassagyarmati Törvényszék polgári szakban is döntést hozott annak a 26 éves Nógrád megyei nőnek az ügyében, aki mindkét kutyáját súlyosan elhanyagolta – írja az Ügyészség közleménye.

 

A Pásztói Járási Ügyészség 2021 augusztusában emelt vádat a nő ellen, aki 2020 decemberéig 1 éves border collie jellegű kutyáját egy kisméretű nyúlketrecben, annak három hónapos kölykét pedig fedél nélkül, a hulladékkal borított udvaron tartotta. A kutyák kötelező oltatását és chippel történő regisztráltatását elmulasztotta, étel- és vízellátásukról nem gondoskodott megfelelően. Az állatok ennek következtében igen rossz állapotba kerültek, jelentősen lesoványodtak. A gazdájuk írásbeli nyilatkozatában lemondott róluk, ezért egy állatmentő alapítvány mindkettejüket gondozásba vette.

 

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat állatkínzás bűntettében bűnösnek találta, és jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

 

A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

Ezt követően 2021 novemberében a Nógrád Megyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be a Balassagyarmati Törvényszéken. Indítványozta, hogy a bíróság a nőt tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette. Az általa tartott kutyáknak különös szenvedést okozott, az anyakutyával szembeni bánásmódja alkalmas volt arra, hogy annak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozzon. A kölyökkutyánál fennállt a fertőző megbetegedés esélye, az udvaron lévő tárgyak sérüléseket is okozhattak volna az ebnek.

 

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a nőt öt évre eltiltotta az állattartástól. A bíróság döntése jogerős.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre
Fagyállóval mérgeztek meg ismeretlenek kutyákat és macskákat a Fejér vármegyei Polgárdiban. Az elkövetőre a település lakossága nyomravezetői díjat is felajánlott.

Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen
A felelős állattartás, az állatok ellen elkövetett bűncselekmények és a megelőzés fontossága is témája volt annak a szakmai konferenciának, amelyet a rendőrség Teve utcai székházában tartottak 2023. április 5-én.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető kutyák világnapja 2015 Hírek - Címlapon
Vakvezető kutyák világnapja 2015
1%-ot a Futrinka Egyesületnek Hírek - Címlapon
1%-ot a Futrinka Egyesületnek