A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öt évre eltiltották az állattartástól a nőt, aki szenvedésnek tette ki kutyáit

2022. március 24., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Súlyosan elhanyagolta kutyáit a Nógrád megyei nő – a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés mellé most az állattartástól is eltiltotta a bíróság. 

A Balassagyarmati Törvényszék polgári szakban is döntést hozott annak a 26 éves Nógrád megyei nőnek az ügyében, aki mindkét kutyáját súlyosan elhanyagolta – írja az Ügyészség közleménye.

 

A Pásztói Járási Ügyészség 2021 augusztusában emelt vádat a nő ellen, aki 2020 decemberéig 1 éves border collie jellegű kutyáját egy kisméretű nyúlketrecben, annak három hónapos kölykét pedig fedél nélkül, a hulladékkal borított udvaron tartotta. A kutyák kötelező oltatását és chippel történő regisztráltatását elmulasztotta, étel- és vízellátásukról nem gondoskodott megfelelően. Az állatok ennek következtében igen rossz állapotba kerültek, jelentősen lesoványodtak. A gazdájuk írásbeli nyilatkozatában lemondott róluk, ezért egy állatmentő alapítvány mindkettejüket gondozásba vette.

 

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat állatkínzás bűntettében bűnösnek találta, és jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

 

A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
A két kutyát egy állatmentő alapítvány vette gondozásába még 2021-ben
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

Ezt követően 2021 novemberében a Nógrád Megyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be a Balassagyarmati Törvényszéken. Indítványozta, hogy a bíróság a nőt tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette. Az általa tartott kutyáknak különös szenvedést okozott, az anyakutyával szembeni bánásmódja alkalmas volt arra, hogy annak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozzon. A kölyökkutyánál fennállt a fertőző megbetegedés esélye, az udvaron lévő tárgyak sérüléseket is okozhattak volna az ebnek.

 

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a nőt öt évre eltiltotta az állattartástól. A bíróság döntése jogerős.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit
Az állatkínzó nőt a Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – ezután a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat tíz évre tiltsák el az ebtartástól, ezért polgári úton folytatódik az ügy.

Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
Egyszerűen kitette autójából és otthagyta az út mellett a sovány, bolhás vizslát a nő – szerencsére az állatvédők megtalálták a kutyát és befogadták. A bíróság a nőt 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte.

3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben
A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt egy ötven éves sóshartyáni férfival szemben.

Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját
A nyomozó hatóság az ügyben indított nyomozást lezárta, mivel a bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg. Az ügyészség azonban tovább vizsgálja a nő jogi felelősségét, hiszen az szükségtelen fájdalmat, szenvedést okozott a kutyának.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon Hírek - Címlapon
Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon
Miért húz a pórázon a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért húz a pórázon a kutyám?