A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére

Digitális kutyasuli indul az otthonülő gazdiknak


2020. május 05., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.



 

Játszani és tanulni a lakásban, és az udvaron is lehet!

Ha a járvány miatt most nem szívesen hagyjuk el az otthonunkat, a kutyánknak akkor is szüksége van arra, hogy biztosítsuk számára a megfelelő mozgásmennyiséget. Ha a szokásos sétát szeretnénk lerövidíteni, játszunk velük az udvaron, vagy a lakásban. Ráadásul, ha most a szokásosnál több időt töltünk otthon és kedvencünkkel, van rá lehetőségünk, hogy ne csak fizikailag fárasszuk le, hanem szellemileg is kihívások elé állítsuk a tanulással. Az új trükkök elsajátítása a kutyának és a gazdinak is sikerélmény lesz. Ha tanácstalanok vagyunk a tanításban, keressünk digitális kutyasuli videókat!

 

 

Ne menjünk a kutyánk agyára!

A kutyák még a macskáknál is lustábbak tudnak lenni, és akár 12-16 órát is képesek átaludni egy nap. A mozgás mellett biztosítsuk nekik a megfelelő időt a pihenésre is, és próbáljuk tartani magunkat a járványhelyzet előtt kialakult rutinhoz. Az unatkozó gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó társaság lehet a család kedvence, de ügyeljünk arra is, hogy legyenek a kutyánknak hosszú, alvással töltött órái. 

 

 

Játszani és tanulni a lakásban is lehet!
Játszani és tanulni a lakásban is lehet!

 

 

Ne fertőtlenítsük, és ne fürdessük gyakrabban a kutyát!

Azért, mert otthon vagyunk, és ráérünk, ne fürdessük meg gyakrabban a kutyánkat, mint a járványhelyzet előtt. A túl gyakori fürdetés és a nem megfelelő kutyasampon használata károkat okozhat a bőrének, és megágyazhatnak a különböző betegségeknek. Nekünk ugyan most fokozottan figyelnünk kell a higiéniára, de a kutyánk tappancsait vagy más testrészét semmilyen körülmények között nem szabad embereknek szánt fertőtlenítővel kezelni!

 

 

Ne feledkezzünk meg az egészségéről!

A jó idő miatt kedvenceink fokozott veszélybe kerülnek az élősködők miatt, amelyek a kertünkben, a lakásban és az utcákon is jelen lehetnek. A kullancsok és szúnyogok komoly betegségeket terjeszthetnek, amit csak megelőzéssel és védekezéssel tudunk elkerülni, így érdemes olyan, repellens hatású készítményt választani a kedvencünknek, amelyek már akkor elpusztítják az élősködőket, amikor az a szőrükhöz ér. A legtöbb ilyen készítmény egy hónapig fejti ki hatását, ezért ügyeljünk rá, hogy a kutyánk folyamatosan csípés nélkül maradjon.

 

 

Ne feledkezzünk meg kedvencünk egészségéről se!
Ne feledkezzünk meg kedvencünk egészségéről se!

 

 

Ne legyünk engedékenyebbek!

A kijárási korlátozás és az otthon ülés mindenkire más hatással van, de az biztos, hogy a legtöbben nehezen viselik ezt az időszakot. A kutyusaink szeretete és hűsége könnyebbé teheti ezeket a heteket, de az eddig felállított szabályokhoz ilyenkor is ragaszkodjunk! Ne engedjünk meg nekik olyasmiket, amiket azelőtt tiltottunk, és legyünk következetesek ebben az időszakban is!

 

 

 


 

A csípésnélkül.hu oldalon az élősködők elleni védekezésről is tájékozódhatunk, és találunk digitális kutyasuli videókat is, amelyekben a Gödöllői Kutyasport Központ segítségével taníthatunk hétről hétre új trükköket a kedvencünknek. Az oldalon kitölthető egy kérdőív is, ami a jövőben arra ad választ, hogy hogyan viselik a gazdik a kijárási korlátozásokat.

 

Bővebb információ: https://csipesnelkul.hu/repellens-hatas

 

 

 

Forrás: csípésnélkül.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Munkába állt az első magyar gluténjelző kutya – egy kislányra vigyáz Gofree Hírek - Címlapon
Munkába állt az első magyar gluténjelző kutya – egy kislányra vigyáz Gofree
Megnyílik a Kőszegi Kutyastrand Hírek - Címlapon
Megnyílik a Kőszegi Kutyastrand