A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!

2024. március 23., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.



 

Érkeznek a csíkos kis malacok: az apróságokat nagy gonddal vigyázzák a vaddisznó kocák, hogy mindannyiukat épségben felnevelhessék. A kocák akár az életük árán is megvédik kicsinyeiket, és keményen fellépnek az apróságokat fenyegetővel szemben.

 

 

Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek a vaddisznók: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.
Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek a vaddisznók: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.
Fotó: pinterest.com

 

 

Biztonságunk érdekében tartsuk szem előtt ebben az időszakban az alábbiakat:

 

  • A vaddisznók alapvetően félnek az embertől, elkerülik a népszerű, ezáltal forgalmasabb ösvényeket, túraútvonalakat. Éppen ezért tanácsos ezeken a kijelölt útvonalakon maradni, míg az erdőt járjuk. Ezeken az utakon sokkal kisebb eséllyel találkozunk vaddisznóval.
     
  • Abban az esetben, ha kismalacokat, vagy felnőtt vaddisznót látunk, álljunk meg, majd lassan, óvatosan kezdjünk elhátrálni.
     
  • Ne próbáljuk meg elijeszteni, hiszen ezt támadásnak veheti, és a vaddisznó bizony fel is veheti a harcot a menekülés helyett…
     
  • Ha csörtetést hallunk a közelből, álljunk meg és várjunk. Figyeljük a hangokat, várjuk meg, míg a zörejek elhalkulnak.
     
  • Kutyát csak pórázon sétáltassunk az erdőben. Ne hagyjuk kutyánknak, hogy megzavarja a vaddisznókat. A koca a kutyával szemben is megvédi a malacokat, az őket megzavaró kutyára könnyen rátámadhat. A vaddisznó elől menekülő kutya nagy eséllyel a gazdájához fog visszafutni – nyomában a vaddisznóval.
     
  • Ha kutyaséta alatt találkozunk vaddisznóval, a fent leírtak szerint viselkedjünk: álljunk meg, ne zavarjuk a disznókat. Kutyánkat ne engedjük ugatni. Lassan induljunk meg a másik irányba. Ne essünk mi se pánikba, hisz feszültségünk átragadhat kutyánkra is!
     
  • Tervezzük úgy a kirándulást, túrát, hogy sötétedés előtt el tudjuk hagyni az erdőt!

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Cam Bowers
Cikk első megjelenése: 2021. március 01.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Hírek - Címlapon
Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Hírek - Címlapon
Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók