A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért - Írd alá Te is! - Frissítve!

2017. augusztus 14., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Polgári kezdeményezés keretében 600.000 aláírás összegyűjtését tűzték ki célul állatbarátok. A határidő 2018 áprilisáig meg lett hosszabbítva! Cikkünkből megtudhatod, hol és hogyan segítheted a nemes cél elérését, hiszen csak együtt sikerülhet!



"Kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól."

 

- hangzik a civil kezdeményezés elsődleges célja. Az alapötletet a szinte mindennapos állatbántalmazási és állatkínzási ügyek láttán tapasztalható tehetetlenség adta, hiszen az elkövetőket az esetek többségében csupán figyelmeztetéssel, esetleg felfüggesztett szabadságvesztéssel büntették az utóbbi években, holott tettükkel arányosan súlyosabb büntetés kiszabása is elvárható lenne.

 

"Ezen szerettünk volna változtatni, hogy ne ússza meg senki, ha kegyetlenül bánik egy állattal. A kezdeményezés elindítója Révai Ildikó, a mindennapi megvalósításon pedig négy lelkes, civil állatbarát dolgozik minden szabadidejében." 

 

 

Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért
Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért

 

Tevékenységüket önkéntes alapon, juttatás nélkül végzik, nem kötődnek politikai párthoz vagy intézményhez, és adományokat sem gyűjtenek. A Kutyabarathelyek.hu érdeklődésére elmondták, hogy az ország több pontján gyűlnek az aláírások az aláíróíveken, melyeket az ívek visszaérkezését követően fognak majd összesíteni:

 

"Jelenleg 21000 aláíróív lett kiküldve, de ez a szám minden nappal csak egyre nagyobb lesz. Egy aláíróívre 10 aláírás fér el, úgyhogy jelenleg 210.000 aláírás környékén járunk. Őszintén hiszünk benne, hogy sikerül elérnünk a kitűzött célt."

 

A 600 000 aláírás összegyűjtésének határideje 2017. augusztus 22. 2018 áprilisáig meg lett hosszabbítva. Az összesítés után az érvényes aláírásokat tartalmazó íveket az Igazságügyi Miniszter, Dr. Trócsányi László részére fogják benyújtani az Igazságügyi Minisztériumban. 

 

Börtönt az állatkínzóknak - gyertyagyújtás Fülöp emlékére
Börtönt az állatkínzóknak - gyertyagyújtás Fülöp emlékére
Fotó: Facebook/Szurkolók az állatkínzás ellen

 

Ha eddig még nem hallottál a kezdeményezésről vagy nem tudod, hogyan segíthetsz, a következőkben választ kaphatsz kérdéseidre: 

 

Én is aláírhatom?

Ha elmúltál 18 éves és rendelkezel magyarországi lakcímmel, akkor Te is hozzájárulhatsz aláírásoddal ahhoz, hogy a kezdeményezés elérje célját. Fontos, hogy az ív aláírásához csak kék színű toll használható.

 

Hol írhatom alá az ívet?

Ha szeretnéd segíteni a nemes cél elérését, Budapesten és az ország több fix aláírásgyűjtő pontján is megteheted. A kezdeményezés honlapján a FIX ALÁÍRÓHELYEK menüpontra kattintva megtalálhatod a hozzád legközelebb eső pontot, a RENDEZVÉNYEK alatt pedig arról is informálódhatsz, hol és mikor találkozhatsz legközelebb az aláírásgyűjtőkkel.

 

Én is gyűjthetek aláírásokat?

Természetesen bárki gyűjthet aláírásokat, aki kedvet és elszántságot érez magában erre. Gyűjthetsz önállóan a lakó- vagy munkahelyeden, vagy a csapattal együtt valamelyik közösségi programon. Ha komolyabban is szeretnéd támogatni a kezdeményezést, az alábbi csoportokba jelentkezve jelezheted segítő szándékodat:

 

Koordinációs csoport – Budapest

 

Koordinációs csoport – Vidék

 


Ők már aláírták, csatlakozz Te is a kezdeményezéshez!

Csak együtt sikerülhet! 

 

 

További információért kattintsatok a Polgári kezdeményezés honlapjára:

http://allatvedelemszigoritas.webnode.hu/

 

Facebook-oldal:

www.facebook.com/polg.kezd.azallatvedelmitorvenyszigoritasaert/

 

 

 

 


*Frissítés!
Íme, egy kis segítség az aláírólap helyes kitöltéséhez - hogy minden aláírás biztosan érvényes legyen!

 

 

 

 

 

Forrás: Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításááért
Cikk első megjelenése: 2017. július 06.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatbarát Szurkolók Baranyában is fellépnek az állatkínzás ellen Hírek - Címlapon
Az állatbarát Szurkolók Baranyában is fellépnek az állatkínzás ellen
Amerika Kapitány él-hal a kutyákért, menhelyről fogadta örökbe kedvencét Hírek - Címlapon
Amerika Kapitány él-hal a kutyákért, menhelyről fogadta örökbe kedvencét