A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puskával lőttek meg többször is egy kutyát Ercsi közelében – az állatvédők jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek

2022. november 17., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kutya gerincét is lövés érte, ami miatt talán örökre béna marad – az állatvédők azonban nem adják fel, amíg esély van arra, hogy túléli a sérüléseit, mindent megtesznek érte! 

Felfoghatatlan kegyetlenséggel kellett szembesülnie az Eszkuláp Állatvédő Egyesület állatvédőinek: először balesetes kutyának tűnt a november 15-én talált keverék kutya, ám kiderült, hogy szándékosság áll a sérülései mögött. Az Emancs névre keresztelt kisebb termetű keverék kutyát valaki többször is meglőtte egy puskával – még a gerincén is lövés érte a kutyát.

 

A gerincet ért lövés miatt Emancs valószínűleg nem fog tudni járni, de az állatvédők és az állatorvosok mindent megtesznek érte, hogy a lehetőségekhez mérten minél jobban felépülhessen. Emancs a sérülései mellett még babéziával is küzd, meg is kezdték a kezelését.

 

Emancs orvosi és ápolási költségei várhatóan magasak lesznek – az Egyesületnek nagy szüksége lenne az anyagi támogatásra (elérhetőségeket és adatokat lásd a lenti Facebook posztban).

 

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület november 16-án hivatalos bejelentést tett az ercsi jegyző felé, valamint a rendőrségi feljelentést is megtették.

 

Annak érdekében, hogy a tettes mielőbb előkerüljön és megbűnhődhessen kegyetlenségéért, az állatvédők jutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. Amint Facebook oldalukon írják:

 

 

"Keressük azt a személyt, aki meglőtte ezt a kutyát Ercsiben. Az informátornak 150.000 Ft jutalmat tudunk adni, ha az általa közöltek segítenek megoldani az ügyet."

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él
A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor közelében lévő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából.

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban Hetekkel a pusztító földrengések után is mentik a bajba jutott állatokat Törökországban
"A romok közül még ma is hallani kétségbeesett ugatást és nyávogást" - Egy nemzetközi állatmentő szervezetnek köszönhetően újra egymásra találhatnak gazdik és kedvenceik, akiknek a katasztrófa miatt el kellett válniuk egymástól.

Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus
Csak egy kis szeretetre és gondoskodásra volt szüksége a kisöregnek, hogy újra ragyoghasson.

A gyógyulás útjára lépett a kutya, aki hónapokon át élt prérifarkasok között a sivatagban A gyógyulás útjára lépett a kutya, aki hónapokon át élt prérifarkasok között a sivatagban
A falka befogadta a fehér kölyökkutyát, ám amikor sérülést szenvedett, emberi segítségre szorult.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Heteken át várt a kórház előtt a kutya, hogy láthassa szeretett gazdiját Hírek - Címlapon
Heteken át várt a kórház előtt a kutya, hogy láthassa szeretett gazdiját
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Hírek - Címlapon
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték