A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puskával lőttek meg többször is egy kutyát Ercsi közelében – az állatvédők jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek

2022. november 17., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kutya gerincét is lövés érte, ami miatt talán örökre béna marad – az állatvédők azonban nem adják fel, amíg esély van arra, hogy túléli a sérüléseit, mindent megtesznek érte! 

Felfoghatatlan kegyetlenséggel kellett szembesülnie az Eszkuláp Állatvédő Egyesület állatvédőinek: először balesetes kutyának tűnt a november 15-én talált keverék kutya, ám kiderült, hogy szándékosság áll a sérülései mögött. Az Emancs névre keresztelt kisebb termetű keverék kutyát valaki többször is meglőtte egy puskával – még a gerincén is lövés érte a kutyát.

 

A gerincet ért lövés miatt Emancs valószínűleg nem fog tudni járni, de az állatvédők és az állatorvosok mindent megtesznek érte, hogy a lehetőségekhez mérten minél jobban felépülhessen. Emancs a sérülései mellett még babéziával is küzd, meg is kezdték a kezelését.

 

Emancs orvosi és ápolási költségei várhatóan magasak lesznek – az Egyesületnek nagy szüksége lenne az anyagi támogatásra (elérhetőségeket és adatokat lásd a lenti Facebook posztban).

 

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület november 16-án hivatalos bejelentést tett az ercsi jegyző felé, valamint a rendőrségi feljelentést is megtették.

 

Annak érdekében, hogy a tettes mielőbb előkerüljön és megbűnhődhessen kegyetlenségéért, az állatvédők jutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. Amint Facebook oldalukon írják:

 

 

"Keressük azt a személyt, aki meglőtte ezt a kutyát Ercsiben. Az informátornak 150.000 Ft jutalmat tudunk adni, ha az általa közöltek segítenek megoldani az ügyet."

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Áldás a kutyákra! Hírek - Címlapon
Áldás a kutyákra!
5500 kutyaportré azokról, akiket elveszítettünk Hírek - Címlapon
5500 kutyaportré azokról, akiket elveszítettünk