A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puskával lőttek meg többször is egy kutyát Ercsi közelében – az állatvédők jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek

2022. november 17., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kutya gerincét is lövés érte, ami miatt talán örökre béna marad – az állatvédők azonban nem adják fel, amíg esély van arra, hogy túléli a sérüléseit, mindent megtesznek érte! 

Felfoghatatlan kegyetlenséggel kellett szembesülnie az Eszkuláp Állatvédő Egyesület állatvédőinek: először balesetes kutyának tűnt a november 15-én talált keverék kutya, ám kiderült, hogy szándékosság áll a sérülései mögött. Az Emancs névre keresztelt kisebb termetű keverék kutyát valaki többször is meglőtte egy puskával – még a gerincén is lövés érte a kutyát.

 

A gerincet ért lövés miatt Emancs valószínűleg nem fog tudni járni, de az állatvédők és az állatorvosok mindent megtesznek érte, hogy a lehetőségekhez mérten minél jobban felépülhessen. Emancs a sérülései mellett még babéziával is küzd, meg is kezdték a kezelését.

 

Emancs orvosi és ápolási költségei várhatóan magasak lesznek – az Egyesületnek nagy szüksége lenne az anyagi támogatásra (elérhetőségeket és adatokat lásd a lenti Facebook posztban).

 

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület november 16-án hivatalos bejelentést tett az ercsi jegyző felé, valamint a rendőrségi feljelentést is megtették.

 

Annak érdekében, hogy a tettes mielőbb előkerüljön és megbűnhődhessen kegyetlenségéért, az állatvédők jutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. Amint Facebook oldalukon írják:

 

 

"Keressük azt a személyt, aki meglőtte ezt a kutyát Ercsiben. Az informátornak 150.000 Ft jutalmat tudunk adni, ha az általa közöltek segítenek megoldani az ügyet."

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Heteken át várt a kórház előtt a kutya, hogy láthassa szeretett gazdiját Hírek - Címlapon
Heteken át várt a kórház előtt a kutya, hogy láthassa szeretett gazdiját
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Hírek - Címlapon
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték