A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rangos díjjal ismerték el a Julius-K9 alapítójának munkáját

2019. március 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, a kiemelkedő színvonalú, hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerésére átadták a 2019. évi Jedlik Ányos-díj elismeréseket szerdán, Budapesten március 15-e alkalmából. A díjazottak között van Sebő Gyula, a Julius-K9 alapítója is.



Átadták Budapesten a Jedlik Ányos-díjat, melyet a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, a kiemelkedő színvonalú, hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerésére alapítottak 1996-ban. A díjat évente adják át, a március 15-ei ünnephez kapcsolódóan.

 

A díjat az idén Frankné Machytka Daisy szabadalmi ügyvivő, a Gödölle, Kékes, Mészáros & Szabó Szabadalmi és Védjegy Iroda partnere, Huszthy Péter, a kémiai tudományok kandidátusa, az MTA köztestületének tagja, Sasvári Gabriella ügyvéd, az SBGK Szabadalmi és Ügyvivői Iroda szenior partnere, Sebő Gyula feltaláló, a Julius-K9 kutyafelszerelési márka alapítója, Záray Gyula, az MTA kémiai tudomány doktora, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára kapta.

 

 

A Jedlik Ányos-díj idei díjazottjai
A Jedlik Ányos-díj idei díjazottjai

 

 

Az átadási ünnepségen Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára kiemelte, a tárca készíti az új innovációs és tudománypolitikai stratégiát. Magyarország az elért eredmények mellett néhány területen lemaradásban van az európai uniós innovációs ökoszisztémához képest, például az innovátorok számában, a szellemi menedzsmentben és az iparjogvédelemben.


Az új stratégia célja a kis- és középvállalkozások fejlesztése, hogy magas hozzáadott értékű munkahelyek jöjjenek létre Magyarországon - mondta a helyettes államtitkár.
Szigeti Ádám felhívta a figyelmet arra, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalnak a hatósági funkcióból egyre inkább az ügynökségi típusú működésre kell áttérnie, hogy proaktívan támogassa a magyar gazdaságot. Példaként említette, az egyetemeken elérhető lesz majd a hivatal szolgáltatása, illetve bevezetnék az angol nyelvű ügyintézést is.


Németh Gábor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának jogi elnök-helyettese rámutatott, a szellemi tulajdon a gazdasági élet szinte minden területét érinti, és fontos, hogy a szellemi munka eredménye megfelelő oltalomban részesüljön.

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: sebogyula.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
A Guinness Világ Rekordok vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal felfüggesztette a Világ Legidősebb Kutyája cím kiadását. Mi történhetett?

Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban
Stache, a selymes bundájú szakállas eb büszkén pózolt a kamerák előtt hálaadás napján.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét Hírek - Címlapon
Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét
Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk Hírek - Címlapon
Magyar fajták, amelyekre büszkék lehetünk