A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál

2020. július 30., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Megható történet egy senki kutyájáról: Blacky egy gyepmesteri telepre került, elgyötörten, reménytelenül. A szerencse azonban forgandó: Blacky nem csak egyszerűen jó kezekbe került a telepről, de célt is talált, amitől mosolygós boldog kutyává válhatott. 

A gyepmesteri telepekre kerülő kutyák jövője nem kecsegtet sok jóval. Ha szerencséjük van, egy állatvédő szervezet ki tudja hozni őket, és ha még nagyobb szerencséjük van, némi idő után gazdát is találnak nekik.

 

A történet főhőse Blacky, egy fekete németjuhász keverék. A fiatal szuka egy gyepmesteri telepre került, megtörten, fáradtan a kegyetlenségtől, amin feltehetően át kellet mennie. Az agyonfialtatott kutya tekintete könyörgött a segítségért - a Német Juhászkutya Fajtamentés pedig nem tétlenkedett! Fuvart szerveztek, és Blacky már szabadult is a telepről.

 

A szerető, odafigyelő gondoskodásnak hála Blacky hatalmas átváltozáson ment keresztül: a megtört, riadt kutyából egy igazi büszke amazon vált! Hamar kiderült, hogy egy labda maga a mennyország Blacky számára, na és ha megpillant egy fogópárnát, előbújik belőle az ízig-vérig munkakutya, akit nem kevés tehetséggel áldott meg a sors! 

 

 

“Az angyalbőrbe bújt Blackynek nem kellett semmiféle rehab, semmi, csak labda és csibészkar ahhoz, hogy boldog legyen.” - írja róla a Fajtamentés.

 

 

Blacky tehetsége bizony mások figyelmét is felkeltette: szűrővizsgálatai szerencsére mind jó eredményeket hoztak, így a fekete szépség felesküdhetett a haza szolgálatára! Képességeit a továbbiakban ugyanis a katonaságnál kamatoztathatja majd!

 

Ilyen egy igazi happy end!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Kaya-t, a segítőkutyát, aki a PTSD (poszttarumás stressz szindróma) kezelésének és a veteránok egészségének szeretett nagyköveteként szolgált, tavaly rákkal diagnosztizálták. A német juhász kutyát életének nyolcadik évében sajnos el kellett altatni – nyilatkozta lesújtott gazdája és társa Cole Lyle a CNN-nek.

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát.

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra „Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra
… és megtalálta a hőst, akit keresett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
11 jel, amiből tudhatod: Te is kutyaőrült vagy! Hírek - Címlapon
11 jel, amiből tudhatod: Te is kutyaőrült vagy!
Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről Hírek - Címlapon
Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről