A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről

2020. július 29., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Bajba került egy bernáthegyi, aki gazdáival túrázott Anglia legmagasabb hegyén. Egy 16 tagú mentőcsapat sietett azonnal a segítségére.



 

“Életeket mentünk” - kezdi beszámolóját a Wasdale-i Hegyimentő Csapat. Mint írják, többen gazdik, ráadásul a csapatot egy keresőkutya, Jess is erősíti, így nem volt kérdés, mit tesznek, miután befutott egy hívás a cumbriai rendőrségtől. Azok beszámolója szerint segélykérő hívás érkezett túrázóktól a Scafell Pike hegy csúcsáról: a gazdikkal tartott az óriás termetű bernáthegyi kutyájuk, Daisy is, aki azonban egyik pillanatról a másikra összerogyott, és nem tudott felállni. A jelek arra utaltak, hogy a hátsó lábaival volt gond, fájlalta őket, nem is mozdult. 

 

A mentőcsapat hordággyal sietett a helyszínre, közben pedig a helyi állatorvostól kértek segítséget, mivel számolhatnak a fajtánál, hogy csillapíthatják fájdalmát, miként lássák el és hozzák le a hegyről. 

 

A helyszínre érve óvatosan megismerkedtek Daisyvel, felmérték állapotát, és megvizsgálták, hogy tudnák lehozni a hegyről. Daisy eleinte nem volt túl együttműködő, ám idővel rájött, hogy a hirtelen felbukkant emberek segíteni szeretnének rajta. Innentől pedig ment minden, mint a karikacsapás: Daisy kényelmesen elhelyezkedett a hordágyon és hamarosan lent is voltak. 

 

Daisy egyébként nem először került megmentésre: élete sajnos nem indult könnyen, jelenlegi gazdái mentették néhány hónapja - azóta azonban megtapasztalhatta, milyen egy igazi, biztonságos és szerető otthon. 

 

A mentőcsapat a beszámolója végén még hozzáfűzte, hogy Daisy valószínűleg kicsit kínosnak érezheti, hogy “unokatestvérei”, azaz fajtatársai az Alpok meredekeit róják kis hordóval a nyakukban, és mentik a bajba jutott embereket…

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál Hírek - Címlapon
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre Hírek - Címlapon
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre