A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről

2020. július 29., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Bajba került egy bernáthegyi, aki gazdáival túrázott Anglia legmagasabb hegyén. Egy 16 tagú mentőcsapat sietett azonnal a segítségére. 

“Életeket mentünk” - kezdi beszámolóját a Wasdale-i Hegyimentő Csapat. Mint írják, többen gazdik, ráadásul a csapatot egy keresőkutya, Jess is erősíti, így nem volt kérdés, mit tesznek, miután befutott egy hívás a cumbriai rendőrségtől. Azok beszámolója szerint segélykérő hívás érkezett túrázóktól a Scafell Pike hegy csúcsáról: a gazdikkal tartott az óriás termetű bernáthegyi kutyájuk, Daisy is, aki azonban egyik pillanatról a másikra összerogyott, és nem tudott felállni. A jelek arra utaltak, hogy a hátsó lábaival volt gond, fájlalta őket, nem is mozdult. 

 

A mentőcsapat hordággyal sietett a helyszínre, közben pedig a helyi állatorvostól kértek segítséget, mivel számolhatnak a fajtánál, hogy csillapíthatják fájdalmát, miként lássák el és hozzák le a hegyről. 

 

A helyszínre érve óvatosan megismerkedtek Daisyvel, felmérték állapotát, és megvizsgálták, hogy tudnák lehozni a hegyről. Daisy eleinte nem volt túl együttműködő, ám idővel rájött, hogy a hirtelen felbukkant emberek segíteni szeretnének rajta. Innentől pedig ment minden, mint a karikacsapás: Daisy kényelmesen elhelyezkedett a hordágyon és hamarosan lent is voltak. 

 

Daisy egyébként nem először került megmentésre: élete sajnos nem indult könnyen, jelenlegi gazdái mentették néhány hónapja - azóta azonban megtapasztalhatta, milyen egy igazi, biztonságos és szerető otthon. 

 

A mentőcsapat a beszámolója végén még hozzáfűzte, hogy Daisy valószínűleg kicsit kínosnak érezheti, hogy “unokatestvérei”, azaz fajtatársai az Alpok meredekeit róják kis hordóval a nyakukban, és mentik a bajba jutott embereket…

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Egyik tappancsa megsérült, de valószínűleg enélkül is úgy gondolta volna: ha gazdái szeretnék, hogy lejöjjön a hegyről, akkor bizony le kell cipelniük. Mert ő egy tapodtat sem megy innen sehova.

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken
Legyünk figyelmesek, ha kirándulni, túrázni indulunk kutyánkkal: kedvelt kirándulóhelyek környékén is találtak medve jelenlétére utaló nyomokat.

A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára
Márciustól rendszeressé válik a lovasrendőrök jelenléte a budai hegyekben. A Készenléti Rendőrség, a II. Kerületi Rendőrkapitányság és a Pilisi Parkerdő együttműködésében járőröző rendőrök elsősorban a főváros leglátogatottabb erdeiben, például a védett Hárs-hegyen segítik az erdő természetes állapotának megőrzését, illetve a természetjárókat, kutyasétáltatókat, kerékpárosokat és gyalogosokat, hogy konfliktusmentesen élvezhessék az erdei kikapcsolódást.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál Hírek - Címlapon
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre Hírek - Címlapon
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre