A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről

2020. július 29., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Bajba került egy bernáthegyi, aki gazdáival túrázott Anglia legmagasabb hegyén. Egy 16 tagú mentőcsapat sietett azonnal a segítségére. 

“Életeket mentünk” - kezdi beszámolóját a Wasdale-i Hegyimentő Csapat. Mint írják, többen gazdik, ráadásul a csapatot egy keresőkutya, Jess is erősíti, így nem volt kérdés, mit tesznek, miután befutott egy hívás a cumbriai rendőrségtől. Azok beszámolója szerint segélykérő hívás érkezett túrázóktól a Scafell Pike hegy csúcsáról: a gazdikkal tartott az óriás termetű bernáthegyi kutyájuk, Daisy is, aki azonban egyik pillanatról a másikra összerogyott, és nem tudott felállni. A jelek arra utaltak, hogy a hátsó lábaival volt gond, fájlalta őket, nem is mozdult. 

 

A mentőcsapat hordággyal sietett a helyszínre, közben pedig a helyi állatorvostól kértek segítséget, mivel számolhatnak a fajtánál, hogy csillapíthatják fájdalmát, miként lássák el és hozzák le a hegyről. 

 

A helyszínre érve óvatosan megismerkedtek Daisyvel, felmérték állapotát, és megvizsgálták, hogy tudnák lehozni a hegyről. Daisy eleinte nem volt túl együttműködő, ám idővel rájött, hogy a hirtelen felbukkant emberek segíteni szeretnének rajta. Innentől pedig ment minden, mint a karikacsapás: Daisy kényelmesen elhelyezkedett a hordágyon és hamarosan lent is voltak. 

 

Daisy egyébként nem először került megmentésre: élete sajnos nem indult könnyen, jelenlegi gazdái mentették néhány hónapja - azóta azonban megtapasztalhatta, milyen egy igazi, biztonságos és szerető otthon. 

 

A mentőcsapat a beszámolója végén még hozzáfűzte, hogy Daisy valószínűleg kicsit kínosnak érezheti, hogy “unokatestvérei”, azaz fajtatársai az Alpok meredekeit róják kis hordóval a nyakukban, és mentik a bajba jutott embereket…

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja
Hagyományosan október második szombatján tartják a Kéktúrázás napját - idén több mint 3300 kéktúrázó együtt, egy időben, szervezetten túrázott a hazai három kéktúrán.

2022 őszén is ebzárlatot rendelnek el – az összes tudnivaló és érintett település egy helyen! 2022 őszén is ebzárlatot rendelnek el – az összes tudnivaló és érintett település egy helyen!
2022 őszén sem marad el a rókák veszettség elleni vakcinázása: október 1-től kell számítani korlátozásokra az ország több területén is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál Hírek - Címlapon
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre Hírek - Címlapon
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre