A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről

2020. július 29., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Bajba került egy bernáthegyi, aki gazdáival túrázott Anglia legmagasabb hegyén. Egy 16 tagú mentőcsapat sietett azonnal a segítségére. 

“Életeket mentünk” - kezdi beszámolóját a Wasdale-i Hegyimentő Csapat. Mint írják, többen gazdik, ráadásul a csapatot egy keresőkutya, Jess is erősíti, így nem volt kérdés, mit tesznek, miután befutott egy hívás a cumbriai rendőrségtől. Azok beszámolója szerint segélykérő hívás érkezett túrázóktól a Scafell Pike hegy csúcsáról: a gazdikkal tartott az óriás termetű bernáthegyi kutyájuk, Daisy is, aki azonban egyik pillanatról a másikra összerogyott, és nem tudott felállni. A jelek arra utaltak, hogy a hátsó lábaival volt gond, fájlalta őket, nem is mozdult. 

 

A mentőcsapat hordággyal sietett a helyszínre, közben pedig a helyi állatorvostól kértek segítséget, mivel számolhatnak a fajtánál, hogy csillapíthatják fájdalmát, miként lássák el és hozzák le a hegyről. 

 

A helyszínre érve óvatosan megismerkedtek Daisyvel, felmérték állapotát, és megvizsgálták, hogy tudnák lehozni a hegyről. Daisy eleinte nem volt túl együttműködő, ám idővel rájött, hogy a hirtelen felbukkant emberek segíteni szeretnének rajta. Innentől pedig ment minden, mint a karikacsapás: Daisy kényelmesen elhelyezkedett a hordágyon és hamarosan lent is voltak. 

 

Daisy egyébként nem először került megmentésre: élete sajnos nem indult könnyen, jelenlegi gazdái mentették néhány hónapja - azóta azonban megtapasztalhatta, milyen egy igazi, biztonságos és szerető otthon. 

 

A mentőcsapat a beszámolója végén még hozzáfűzte, hogy Daisy valószínűleg kicsit kínosnak érezheti, hogy “unokatestvérei”, azaz fajtatársai az Alpok meredekeit róják kis hordóval a nyakukban, és mentik a bajba jutott embereket…

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Jelentősen korlátozzák a kutyásokat a Magas-Tátrában az új látogatási rend szerint Jelentősen korlátozzák a kutyásokat a Magas-Tátrában az új látogatási rend szerint
A Magas-Tátra legtöbb útvonalán megtiltják a kutyával való kirándulást túrázást – az új látogatási rend 2023. december 15-én lép életbe, célja a természet és a védett állatfajok kiemelt óvása.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál Hírek - Címlapon
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre Hírek - Címlapon
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre