A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amikor a mentőkutyát kell menteni - egy bernáthegyit mentettek Anglia legmagasabb hegyéről

2020. július 29., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Bajba került egy bernáthegyi, aki gazdáival túrázott Anglia legmagasabb hegyén. Egy 16 tagú mentőcsapat sietett azonnal a segítségére.



 

“Életeket mentünk” - kezdi beszámolóját a Wasdale-i Hegyimentő Csapat. Mint írják, többen gazdik, ráadásul a csapatot egy keresőkutya, Jess is erősíti, így nem volt kérdés, mit tesznek, miután befutott egy hívás a cumbriai rendőrségtől. Azok beszámolója szerint segélykérő hívás érkezett túrázóktól a Scafell Pike hegy csúcsáról: a gazdikkal tartott az óriás termetű bernáthegyi kutyájuk, Daisy is, aki azonban egyik pillanatról a másikra összerogyott, és nem tudott felállni. A jelek arra utaltak, hogy a hátsó lábaival volt gond, fájlalta őket, nem is mozdult. 

 

A mentőcsapat hordággyal sietett a helyszínre, közben pedig a helyi állatorvostól kértek segítséget, mivel számolhatnak a fajtánál, hogy csillapíthatják fájdalmát, miként lássák el és hozzák le a hegyről. 

 

A helyszínre érve óvatosan megismerkedtek Daisyvel, felmérték állapotát, és megvizsgálták, hogy tudnák lehozni a hegyről. Daisy eleinte nem volt túl együttműködő, ám idővel rájött, hogy a hirtelen felbukkant emberek segíteni szeretnének rajta. Innentől pedig ment minden, mint a karikacsapás: Daisy kényelmesen elhelyezkedett a hordágyon és hamarosan lent is voltak. 

 

Daisy egyébként nem először került megmentésre: élete sajnos nem indult könnyen, jelenlegi gazdái mentették néhány hónapja - azóta azonban megtapasztalhatta, milyen egy igazi, biztonságos és szerető otthon. 

 

A mentőcsapat a beszámolója végén még hozzáfűzte, hogy Daisy valószínűleg kicsit kínosnak érezheti, hogy “unokatestvérei”, azaz fajtatársai az Alpok meredekeit róják kis hordóval a nyakukban, és mentik a bajba jutott embereket…

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor MTI AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál Hírek - Címlapon
A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre Hírek - Címlapon
Zsákokba zárt kutyákat mentett meg az AsiaCenter biztonsági őre