A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ritka rendellenesség miatt örökre kölyök marad ez a kutya

2020. június 21., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Legalábbis kinézetében. Bár Ranger már két éves, még mindig egy bohókás kölyöknek néz ki.Shelby Mayo két évvel ezelőtt választotta ki leendő kutyusát egy fajtatiszta németjuhász alomból. A Ranger nevet kapott kölyök ránézésre kisebb volt a testvéreinél, ám ekkor még nem volt nagyon feltűnő az eltérés.

 

Az apró termetét részben annak tudták be, hogy a kölyök beteg volt: Coccidia fertőzéssel küzdött, amit sikerült gyógyszerekkel legyűrni, ám közben a giardia is megtámadta. A lelkiismeretes gazdiknak és az állatorvosi kezelésnek hála ezen is túljutott a kis németjuhász, ám a betegségekből felépülve egyre egyértelműbbé vált, hogy az apró termetének hátterében valami másnak kell állnia.

 

 

Ranger apró termetét egy genetikai rendellenesség okozza
Ranger apró termetét egy genetikai rendellenesség okozza
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 

További vizsgálatok adták meg végül a pontos diagnózist, a hypophysaer nanizmust. Ez a törpeség egy változata, emiatt maradt kölyöktermetű Ranger. Törpesége mellett olyan problémák is jelentkeznek nála, mint a szőrhullás és bőrproblémák.  Ennek oka a nem megfelelő hormontermelés, ezért Ranger minden nap kap egy-egy adag pajzsmirigy hormont. A kezelésnek hála bundája már szápen javul. 

 

 

A hormonkezeléseknek hála bundája is szépen javul a kis németjuhásznak
A hormonkezeléseknek hála bundája is szépen javul a kis németjuhásznak
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 

Ranger egyébként már ivaratalanítva lett, a gazdik pedig a tenyésztőjét is tájékoztatták a genetikai rendellenességről, hogy az a továbbiakban erre is figyelhessen a németjuhászai tenyésztése során. A tenyésztő kutyái, így Ranger is rendelkezik törzskönyvvel az Amerikai Kennel Klubnál. 

 

Törpesége azonban nem gátolja Rangert abban, hogy teljes életet éljen! Ugrál, szaladgál, imád labdázni és kutya-barátaival múlatni az időt!

 

 

Bár ránézésre nem úgy tűnik, de Ranger az idősebb németjuhász
Bár ránézésre nem úgy tűnik, de Ranger az idősebb németjuhász
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 

Rangert nem hátráltatja törpe termete: imád játszani a játékaival és kutyabarátaival egyaránt
Rangert nem hátráltatja törpe termete: imád játszani a játékaival és kutyabarátaival egyaránt
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja. A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézete (NBGK HGI), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Genetika és Biotechnológia Intézete és Állattenyésztési Tudományok Intézete (MATE-GBI/ÁTI) kutatásának köszönhetően lehetségessé vált az egyes egyedek genetikai fajtatisztaságának bizonyítása vagy kizárása.

A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete? A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete?
Egy faj, megannyi fajta. Hihetetlen méretkülönbségekkel. Gondoljunk csak egy csivavára és egy német dogra. Míg az egyik elfér egy válltáskában, a másiknak otthon is tágas tér kell, hogy kényelmesen tudjon mozogni, pihenni. Miért alakulhatott ez így?

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Ősi rejtély - A kutya szőrének színe és mintája évmilliókkal ezelőttről ered Ősi rejtély - A kutya szőrének színe és mintája évmilliókkal ezelőttről ered
Egy kutatás nemcsak új megvilágításba helyezi mindazt, amit bundás pajtásunk szőréről eddig tudtunk, de a kutyák evolúciójáról is új kérdéseket vet fel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyamedence készül Budapesten! Hírek - Címlapon
Kutyamedence készül Budapesten!
Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó Hírek - Címlapon
Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó