A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ritka rendellenesség miatt örökre kölyök marad ez a kutya

2020. június 21., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Legalábbis kinézetében. Bár Ranger már két éves, még mindig egy bohókás kölyöknek néz ki.Shelby Mayo két évvel ezelőtt választotta ki leendő kutyusát egy fajtatiszta németjuhász alomból. A Ranger nevet kapott kölyök ránézésre kisebb volt a testvéreinél, ám ekkor még nem volt nagyon feltűnő az eltérés.

 

Az apró termetét részben annak tudták be, hogy a kölyök beteg volt: Coccidia fertőzéssel küzdött, amit sikerült gyógyszerekkel legyűrni, ám közben a giardia is megtámadta. A lelkiismeretes gazdiknak és az állatorvosi kezelésnek hála ezen is túljutott a kis németjuhász, ám a betegségekből felépülve egyre egyértelműbbé vált, hogy az apró termetének hátterében valami másnak kell állnia.

 

 

Ranger apró termetét egy genetikai rendellenesség okozza
Ranger apró termetét egy genetikai rendellenesség okozza
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 

További vizsgálatok adták meg végül a pontos diagnózist, a hypophysaer nanizmust. Ez a törpeség egy változata, emiatt maradt kölyöktermetű Ranger. Törpesége mellett olyan problémák is jelentkeznek nála, mint a szőrhullás és bőrproblémák.  Ennek oka a nem megfelelő hormontermelés, ezért Ranger minden nap kap egy-egy adag pajzsmirigy hormont. A kezelésnek hála bundája már szápen javul. 

 

 

A hormonkezeléseknek hála bundája is szépen javul a kis németjuhásznak
A hormonkezeléseknek hála bundája is szépen javul a kis németjuhásznak
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 

Ranger egyébként már ivaratalanítva lett, a gazdik pedig a tenyésztőjét is tájékoztatták a genetikai rendellenességről, hogy az a továbbiakban erre is figyelhessen a németjuhászai tenyésztése során. A tenyésztő kutyái, így Ranger is rendelkezik törzskönyvvel az Amerikai Kennel Klubnál. 

 

Törpesége azonban nem gátolja Rangert abban, hogy teljes életet éljen! Ugrál, szaladgál, imád labdázni és kutya-barátaival múlatni az időt!

 

 

Bár ránézésre nem úgy tűnik, de Ranger az idősebb németjuhász
Bár ránézésre nem úgy tűnik, de Ranger az idősebb németjuhász
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 

Rangert nem hátráltatja törpe termete: imád játszani a játékaival és kutyabarátaival egyaránt
Rangert nem hátráltatja törpe termete: imád játszani a játékaival és kutyabarátaival egyaránt
Fotó: instagram.com/ranger_thegshepherd

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. december 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az én kutyám nem éppen egy zseni... Biztos vagy benne? Az én kutyám nem éppen egy zseni... Biztos vagy benne?
Hajlamosak lehetünk úgy tekinteni kutyánkra, mint a világ legcsodálatosabb kis (vagy nagy) élőlényére. És hát így is van. Tündéri pofijának és kedvességének hála ő a legjobb barátunk, még ha akadnak is döcögők közös utunkon. Például amikor valami olyat tesz, ami előtt értetlenül állunk, felmerülhet bennünk a kérdés: "Hülye a kutyám?".

A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál A reménytelenségtől a hivatásig: gyepmesteri telepről mentett kutya áll szolgálatba a katonaságnál
Megható történet egy senki kutyájáról: Blacky egy gyepmesteri telepre került, elgyötörten, reménytelenül. A szerencse azonban forgandó: Blacky nem csak egyszerűen jó kezekbe került a telepről, de célt is talált, amitől mosolygós boldog kutyává válhatott.

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet
Ha a futás a lételemed, és a rendszeres kocogás mellett szívesen teljesítenél hosszabb távokat - vagy már tapasztalatod is van e téren -, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

A kutyamatuzsálemek különleges génjeit vizsgálták az ELTE kutatói A kutyamatuzsálemek különleges génjeit vizsgálták az ELTE kutatói
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban matuzsálemi, 22 és 27 éves kort megélt kutyákat vizsgálva olyan génváltozatokat azonosítottak, amelyek az eddigi ismeretek szerint nem fordulnak elő átlagos élethosszú kutyákban.

Sikerült feltérképezni a német juhászkutyák teljes genomját Sikerült feltérképezni a német juhászkutyák teljes genomját
A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájának, a németjuhásznak felfedezték a teljes genetikai térképét, amely egyrészt az evolúciójának megértésében segít, valamint a fajtára jellemző egyik betegség gyógyításához is hozzájárulhat.

Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó Ismét bíróság elé áll egy állatkínzó
Állatkínzás miatt kell bíróság elé állnia egy nagykanizsai telephely gondnokának, aki egy ajándékba kapott német juhász kutyát olyan mostoha körülmények között tartott, hogy az eb elpusztult.

Újabb információk a halálra vert németjuhászok ügyében Újabb információk a halálra vert németjuhászok ügyében
Friss információkat kaptunk a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványtól a Jászberényben történt borzalmas eset kapcsán.

Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében Bűncselekmény hiányában nem nyomoz a rendőrség a halálra vert németjuhászok ügyében
Kilenc kutyától szabadult meg tenyésztőjük ily módon Jászberényben. A kutyák testeit a gyepmesteri telep konténereibe dobták. A rendőrség azonban nem nyomoz: szerintük bűncselekmény nem történt.

Szerető családra talált az "unikorniskutya" Szerető családra talált az "unikorniskutya"
Emlékeztek még a bájos kis kölyökre, akit a fagyhalál elől mentettek az állatvédők? A csöppség különlegességét az adta, hogy egy apró farkinca nőtt a homlokára. Így alakult a sorsa a kis árvának!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Depressziós a kutyám? Hírek - Címlapon
Depressziós a kutyám?
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti! Hírek - Címlapon
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti!