A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ruhagyűjtő konténerbe dobott kölyköket mentettek

2017. május 31., 12:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Demecser - Önkéntes tűzoltók segítségével szabadították ki az állatmentők az újszülött kölyköket a konténer fogságából.Május 28-án reggel érkezett a segítségkérés a nyíregyházi Állatbarát Alapítványhoz talált kiskutyák ügyében. A bejelentő keserves sírásra lett figyelmes egy kihelyezett ruhagyűjtő konténer közelében. Mint kiderült, valaki ezt találta a legmegfelelőbb módnak arra, hogy megszabaduljon egy nem kívánt alomtól:

 

"Ma reggel kaptuk a bejelentést, miszerint Demecserben egy ruhagyűjtő konténerben egy kiscica vagy kiskutya visít, és kiszedni nem tudják, mert le van lakatolva a konténer, és ahhoz túl mélyen van, hogy benyúljanak érte. 

 

Csupán néhány naposak lehetnek a kölykök
Csupán néhány naposak lehetnek a kölykök
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Természetesen megkezdődött a telefonálgatás, intézkedés, ki tudna nekünk segíteni. Így találtuk meg a Demecseri Önkéntes Tűzoltókat, akik roppant segítőkészek voltak, és annak ellenére, hogy vasárnap reggel volt, azonnal indultak is a helyszínre.

Végül sikerült levágni a lakatot, és nagy meglepetésre nem egy, hanem 5 újszülött kiskutya került ki a konténerből. Szerencsénkre a tegnapi nap folyamán jelentkezett egy úr, hogy van egy mamakutyája, akinek rengeteg teje van, így a babák egyből ideiglenes mamihoz kerültek.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Demecseri Önkéntes Tűzoltóknak a segítségükért, és hogy kiérkezésünkig vigyáztak a babákra. Nélkülük nem sikerült volna!" - olvashatjuk az Alapítvány bejegyzésében

 

Ebbe a konténerbe dobták be a pici kölyköket
Ebbe a konténerbe dobták be a pici kölyköket
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Óriási szerencse, hogy sikerült pótmamát találni az apróságoknak, gondoskodásának köszönhetően remélhetőleg hamar elfelejtik a velük történteket, idővel pedig szerető gazdikhoz költözhetnek. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek, s egyre többen választják az ivartalanítást a felesleges szaporulatok megelőzése érdekében.

Forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook
Indexkép forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiemelt feladatként kezelik a nemzeti kutyafajták génmegőrzését Hírek - Címlapon
Kiemelt feladatként kezelik a nemzeti kutyafajták génmegőrzését
Szívszorító videón a menhelyre leadott pitbull - ma már gazdis! Hírek - Címlapon
Szívszorító videón a menhelyre leadott pitbull - ma már gazdis!