A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ruhagyűjtő konténerbe dobott kölyköket mentettek

2017. május 31., 12:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Demecser - Önkéntes tűzoltók segítségével szabadították ki az állatmentők az újszülött kölyköket a konténer fogságából.



Május 28-án reggel érkezett a segítségkérés a nyíregyházi Állatbarát Alapítványhoz talált kiskutyák ügyében. A bejelentő keserves sírásra lett figyelmes egy kihelyezett ruhagyűjtő konténer közelében. Mint kiderült, valaki ezt találta a legmegfelelőbb módnak arra, hogy megszabaduljon egy nem kívánt alomtól:

 

"Ma reggel kaptuk a bejelentést, miszerint Demecserben egy ruhagyűjtő konténerben egy kiscica vagy kiskutya visít, és kiszedni nem tudják, mert le van lakatolva a konténer, és ahhoz túl mélyen van, hogy benyúljanak érte. 

 

Csupán néhány naposak lehetnek a kölykök
Csupán néhány naposak lehetnek a kölykök
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Természetesen megkezdődött a telefonálgatás, intézkedés, ki tudna nekünk segíteni. Így találtuk meg a Demecseri Önkéntes Tűzoltókat, akik roppant segítőkészek voltak, és annak ellenére, hogy vasárnap reggel volt, azonnal indultak is a helyszínre.

Végül sikerült levágni a lakatot, és nagy meglepetésre nem egy, hanem 5 újszülött kiskutya került ki a konténerből. Szerencsénkre a tegnapi nap folyamán jelentkezett egy úr, hogy van egy mamakutyája, akinek rengeteg teje van, így a babák egyből ideiglenes mamihoz kerültek.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Demecseri Önkéntes Tűzoltóknak a segítségükért, és hogy kiérkezésünkig vigyáztak a babákra. Nélkülük nem sikerült volna!" - olvashatjuk az Alapítvány bejegyzésében

 

Ebbe a konténerbe dobták be a pici kölyköket
Ebbe a konténerbe dobták be a pici kölyköket
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook

 

Óriási szerencse, hogy sikerült pótmamát találni az apróságoknak, gondoskodásának köszönhetően remélhetőleg hamar elfelejtik a velük történteket, idővel pedig szerető gazdikhoz költözhetnek. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek, s egyre többen választják az ivartalanítást a felesleges szaporulatok megelőzése érdekében.

Forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook
Indexkép forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt Hírek - Címlapon
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt
Az Air Force kutyáinak valódi élete Hírek - Címlapon
Az Air Force kutyáinak valódi élete