A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívszorító videón a menhelyre leadott pitbull - ma már gazdis!

2017. május 31., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A négy éves pitbull-keverékről készült megindító felvétel sokunk szemébe csalt könnyeket az elmúlt napokban, története azonban csodás fordulatot vett: örökbefogadták!Előző tulajdonosai május 17-én adták le egy kaliforniai menhelyen Electrát. Abban a pillanatban, mikor megértette, hogy szeretett családja soha többé nem tér vissza érte, összetört a szíve. A lelke legmélyéből jövő fájdalom és félelem ült ki az arcára.

 

Nem ő az első és nem is az utolsó, akiről lemondtak gazdái. A szemében tükröződő fájdalom azonban olyannyira a szívünk mélyéig hatol, hogy teljesen átérezzük a sorsukra hagyott kutyákat gyötrő magány, kirekesztettség és reménytelenség érzését. 

 

Szemeiben fájdalom és félelem - tudja, hogy sorsára hagyták
Szemeiben fájdalom és félelem - tudja, hogy sorsára hagyták
Fotó: nypost.com

 

Lolys Menchaka, állatmentő hölgy videón rögzítette a megrázó pillanatokat, ahogy a szomorú négylábú fejét lehajtva bátortalanul csóválja a farkát, megnyugtatásra várva. Hiszen ő csupán egy dolgot szeretne: hazamenni.

 

„Electra a menhelyek szomorúságát és valóságát testesíti meg. Néha arra eszmélek, hogy szeretném megérteni azokat a gazdikat, akik leadják a menhelyre a kedvencüket. Bár nem szeretnék ítélkezni felettük... De amikor azt a kutyát látod, amelyiket nemrég hoztak be a menhelyre, és büszkén állt gazdája oldalán, pofiján nagy mosollyal... Érthetetlen..- írta a hölgy Electra képe alá.

 

A pitbull és új gazdája
A pitbull és új gazdája
Fotó: news.com.au

 

Hamar kiderült, hogy Electra egy csupaszív nagylány, mindenkivel barátságos és a legapróbb figyelemért is rettentően hálás. Napokon belül jelentkezett is rá egy család: az egyedülálló édesanya és 16 éves lánya ígéretet tettek, hogy élete végéig vigyázni fognak rá. Electra pedig milliószorosan hálálja meg ezt. Élő bizonyítéka annak, hogy a kutyák tisztában vannak azzal is, megmentették őket:

 

„Csodálatos kutyus! Már nem ugyanaz a kutya, akit kihoztunk a menhelyről. Nagyon bújós és kedves, csupán arra vágyik, hogy szeretgessék."

 

Forrás: news.com.au, nypost.com
Indexkép forrás: news.com.au

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ruhagyűjtő konténerbe dobott kölyköket mentettek Hírek - Címlapon
Ruhagyűjtő konténerbe dobott kölyköket mentettek
Országos ivartalanítási projekt van készülőben Hírek - Címlapon
Országos ivartalanítási projekt van készülőben