A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívszorító videón a menhelyre leadott pitbull - ma már gazdis!

2017. május 31., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A négy éves pitbull-keverékről készült megindító felvétel sokunk szemébe csalt könnyeket az elmúlt napokban, története azonban csodás fordulatot vett: örökbefogadták!Előző tulajdonosai május 17-én adták le egy kaliforniai menhelyen Electrát. Abban a pillanatban, mikor megértette, hogy szeretett családja soha többé nem tér vissza érte, összetört a szíve. A lelke legmélyéből jövő fájdalom és félelem ült ki az arcára.

 

Nem ő az első és nem is az utolsó, akiről lemondtak gazdái. A szemében tükröződő fájdalom azonban olyannyira a szívünk mélyéig hatol, hogy teljesen átérezzük a sorsukra hagyott kutyákat gyötrő magány, kirekesztettség és reménytelenség érzését. 

 

Szemeiben fájdalom és félelem - tudja, hogy sorsára hagyták
Szemeiben fájdalom és félelem - tudja, hogy sorsára hagyták
Fotó: nypost.com

 

Lolys Menchaka, állatmentő hölgy videón rögzítette a megrázó pillanatokat, ahogy a szomorú négylábú fejét lehajtva bátortalanul csóválja a farkát, megnyugtatásra várva. Hiszen ő csupán egy dolgot szeretne: hazamenni.

 

„Electra a menhelyek szomorúságát és valóságát testesíti meg. Néha arra eszmélek, hogy szeretném megérteni azokat a gazdikat, akik leadják a menhelyre a kedvencüket. Bár nem szeretnék ítélkezni felettük... De amikor azt a kutyát látod, amelyiket nemrég hoztak be a menhelyre, és büszkén állt gazdája oldalán, pofiján nagy mosollyal... Érthetetlen..- írta a hölgy Electra képe alá.

 

A pitbull és új gazdája
A pitbull és új gazdája
Fotó: news.com.au

 

Hamar kiderült, hogy Electra egy csupaszív nagylány, mindenkivel barátságos és a legapróbb figyelemért is rettentően hálás. Napokon belül jelentkezett is rá egy család: az egyedülálló édesanya és 16 éves lánya ígéretet tettek, hogy élete végéig vigyázni fognak rá. Electra pedig milliószorosan hálálja meg ezt. Élő bizonyítéka annak, hogy a kutyák tisztában vannak azzal is, megmentették őket:

 

„Csodálatos kutyus! Már nem ugyanaz a kutya, akit kihoztunk a menhelyről. Nagyon bújós és kedves, csupán arra vágyik, hogy szeretgessék."

 

Forrás: news.com.au, nypost.com
Indexkép forrás: news.com.au

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ruhagyűjtő konténerbe dobott kölyköket mentettek Hírek - Címlapon
Ruhagyűjtő konténerbe dobott kölyköket mentettek
Országos ivartalanítási projekt van készülőben Hírek - Címlapon
Országos ivartalanítási projekt van készülőben