A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutyája minden nap megmenti a cukorbeteg fiú életét - az érettségire is elkísérte

2017. május 10., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Sinatra, a speciálisan képzett segítőkutya gondosan vigyázza cukorbeteg gazdija minden lépését. Az érettségi ünnepségen is együtt jelentek meg, ahova a négylábú is illendően kiöltözött. Egy életmentő barátság története.



Tyler 1-es típusú cukorbetegségben szenved. Gyakran kell mérnie vércukorszintjét, de még így is fel van készülve arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen változás állhat be szervezetében. Néhány évvel ezelőtt több alkalommal is olyan súlyos mértékben lecsökkent a vércukorszintje, hogy kómába esett. Sajnos már nem volt elegendő családja segítsége, hiszen ők sem felügyelhették a fiút minden egyes pillanatban. Olyan segítőre volt szüksége, aki mindig mellette áll, és hatékonyan tudja jelezni, ha probléma adódik.

 

Sinatra az edzésekre is elkíséri gazdáját
Sinatra az edzésekre is elkíséri gazdáját
Fotó: facebook.com/TylerandSinatra/

 

Ekkor érkezett meg a fiú életébe Sinatra, a segítőkutya. A felemás szemű keverék speciális kiképzést kapott, melynek köszönhetően képes felismerni és már előre jelezni, ha gazdája vércukorszintjében hirtelen változás következik be.

 

„Sinatra jelzi, ha a cukrom túl magasra szökik vagy túlságosan lecsökken. Számtalan alkalommal mentette már meg az életemet.”

 

Négylábú segítője azonban még ennél is csodálatosabb változást hozott az életébe. Akkoriban ugyanis Tyler súlyos depresszióval küzdött. Betegsége miatt az iskolában is nehezen találta a helyét, kirekesztve érezte magát társai között. Legelkeseredettebb pillanataiban az öngyilkosság is megfordult a tizenéves fiú fejében.

 

Az évkönyvben is helyett kapott a segítőkutya
Az évkönyvben is helyett kapott a segítőkutya
Fotó: facebook.com/TylerandSinatra/

 

„Az évek múlávásal egyre jobban elhatalmasodott rajtam a depresszió. Egyre kevésbé láttam már a jó dolgokat. Aztán jött Sinatra, és kirángatott ebből. Ő a legjobb barátom, az egyetlen, akire valaha is szükségem lehet.”

 

A diabéteszes fiú és hű társa elválaszthatatlan párost alkotnak. Sinatra mindig gazdija mellett van, a nap 24 órájában ügyel mentális és fizikai egészségére is, immáron két éve. Nagy népszerűségre tettek szert a fiú középiskolájában is, még az évkönyben is együtt szerepelnek. A legnagyobb megtiszteltetés azonban e hétvégén érte kettősüket.

 

Tyler leérettségizett, és amikor az ünnepségen átvette bizonyítványát, segítője társaságában lépett fel a színpadra. Természetesen Sinatra is kiöltözött a nagy eseményre, csinos kalapot és hozzá illő talárt is kapott saját méretében - nem csoda, hogy hatalmas ovációval fogadták őket.

 

A fiú és kutyája együtt vették át az érettségi bizonyítványt is
A fiú és kutyája együtt vették át az érettségi bizonyítványt is
Fotó: facebook.com/TylerandSinatra/

 

A sporttermet betöltő taps mindkettőjüknek szólt, hiszen Tyler a betegségével járó nehézségek ellenére is sikerrel letette vizsgáit, Sinatra pedig igazi hősnek kijáró ünneplésben részesült, hiszen nap, mint nap megmenti gazdája életét. Még nem döntötték el, merre vezet útjuk, de a nagybetűs élet ösvényén együtt folytatják közös utazásukat, egymásra figyelve és vigyázva.

 

„A Sinatra és köztem lévő kapcsolatot senki nem értheti meg mindaddig, amíg szert nem tesz egy ilyen négylábú barátra."

 

Történetük remélhetőleg felhívja a figyelmet arra is, hogy a cukorbetegség milyen súlyos mértékben érinti sokunk életét. Egy gondos segítő jelenléte azonban lényegesen megkönnyítheti a mindennapokat, és hihetetlen erőt ad a küzdelmes pillanatokban is.

 

Tyler, a cukorbeteg fiú és segítőkutyája, Sinatra
Tyler, a cukorbeteg fiú és segítőkutyája, Sinatra
Fotó: facebook.com/TylerandSinatra/

Forrás: facebook.com/TylerandSinatra/, thedodo.com
Indexkép forrás: facebook.com/TylerandSinatra/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így lett újra kutyás Bereczki Zoltán Hírek - Címlapon
Így lett újra kutyás Bereczki Zoltán
Csodarecept, varázsmódszer a kutyanevelésben – létezik? Hírek - Címlapon
Csodarecept, varázsmódszer a kutyanevelésben – létezik?