A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítségünket kéri Mandy, a nyugdíjas tűzszerész kutya

2022. február 28., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Mandy 8 év tűzszerész szolgálat során, egy afganisztáni kiküldetéssel a háta mögött mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra. 

A gazdái (volt katonatársa Laci és párja Szandi) mellett nyugdíjasként is aktív kutyus egészsége az utóbbi időben megromlott. Nemrég sikeresen átesett egy operáción, amikor is melanómát távolítottak el a szájüregéből. A CT vizsgálat viszont osteosarcomát, azaz csontdaganatot mutatott ki más területen. Az egyik góc a gerincét támadta meg, aminek hatására sajnos összeroppanhat egy csigolya bénulást és elképesztő fájdalmat okozva ezzel. Ez a jelenleg elérhető eszközökkel operálhatatlan. A gazdik azonban nem adták fel és addig kutattak, amíg rátaláltak egy bécsi klinikára, ahol kis intenzitású célzott sugárterápiával tudnak segíteni ennek megakadályozásában, és a fájdalom további kontrollálásában. Ehhez két alkalommal kell kivinniük, egy előzetes vizsgálatra majd azt követően egy 5 napos kezelésre.


Akik megosztják az életüket egy társállattal, azok pontosan tudják, hogy az orvosi költségek tetemesek lehetnek. Sajnos ilyen esetben a kisállatbiztosítás sem mindig segítség. Támogatók egy csoportja ezért gyűjtést kezdeményezett a kutyus javára.

 

 

Mandy mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.
Mandy mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.
Fotó: facebook.com/kutyaiskolabudapest/

 

 

Ez a kezelés hazánkban még nem érhető el. Mandy gazdái azonban mindig pozitívan állnak a dolgokhoz és előremutatóan gondolkodnak. Így ebben a helyzetben is – Mandy egészségi állapotának javításán túl – már azt nézik, hogy a daganatos megbetegedésekben más országokban bevált kezelési protokollok szélesebb körben való elérhetővé tételével hogyan tudnak majd segíteni másoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.
Egy-egy ilyen ritkább egészségügyi eset ugyanis nem csupán lelkileg és anyagilag nehéz egy felelős állattartó számára. Az egyik legnagyobb kihívás ilyenkor a versenyfutás az idővel, hogy mielőbb feltárjuk a lehetőségeket és megkaphassa szeretett társunk a megfelelő kezelést, ezzel is növelve az esélyeit.

 

Szívből drukkolunk, hogy ennek a csodálatos veterán tűzszerésznek a sorsa jól alakuljon és sok időt tölthessen még el szerető gazdái körében, a lehető legjobb életminőségben!

 

 

Az alábbi posztban található részletes információ arról, hogy tudunk segíteni Mandynek:

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál – Tünetek és teendők betegség esetén Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál – Tünetek és teendők betegség esetén
Változatos tünetei miatt nem mindig könnyű felismerni a betegséget, ám az állapot hamar súlyosbodhat, ezért mielőbbi állatorvosi ellátást igényel. Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

A test és az elme kapcsolata kutyáknál – Betegség is okozhatja, hogy kedvencünk másként kezd el viselkedni A test és az elme kapcsolata kutyáknál – Betegség is okozhatja, hogy kedvencünk másként kezd el viselkedni
Kellemetlen és gyakran ijesztő, ha a kutya viselkedése megváltozik. De vajon gondolunk-e arra, hogy egészségügyi probléma állhat a hátterében?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih Hírek - Címlapon
Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih
Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni Hírek - Címlapon
Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni