A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítségünket kéri Mandy, a nyugdíjas tűzszerész kutya

2022. február 28., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Mandy 8 év tűzszerész szolgálat során, egy afganisztáni kiküldetéssel a háta mögött mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.



 

A gazdái (volt katonatársa Laci és párja Szandi) mellett nyugdíjasként is aktív kutyus egészsége az utóbbi időben megromlott. Nemrég sikeresen átesett egy operáción, amikor is melanómát távolítottak el a szájüregéből. A CT vizsgálat viszont osteosarcomát, azaz csontdaganatot mutatott ki más területen. Az egyik góc a gerincét támadta meg, aminek hatására sajnos összeroppanhat egy csigolya bénulást és elképesztő fájdalmat okozva ezzel. Ez a jelenleg elérhető eszközökkel operálhatatlan. A gazdik azonban nem adták fel és addig kutattak, amíg rátaláltak egy bécsi klinikára, ahol kis intenzitású célzott sugárterápiával tudnak segíteni ennek megakadályozásában, és a fájdalom további kontrollálásában. Ehhez két alkalommal kell kivinniük, egy előzetes vizsgálatra majd azt követően egy 5 napos kezelésre.


Akik megosztják az életüket egy társállattal, azok pontosan tudják, hogy az orvosi költségek tetemesek lehetnek. Sajnos ilyen esetben a kisállatbiztosítás sem mindig segítség. Támogatók egy csoportja ezért gyűjtést kezdeményezett a kutyus javára.

 

 

Mandy mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.
Mandy mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.
Fotó: facebook.com/kutyaiskolabudapest/

 

 

Ez a kezelés hazánkban még nem érhető el. Mandy gazdái azonban mindig pozitívan állnak a dolgokhoz és előremutatóan gondolkodnak. Így ebben a helyzetben is – Mandy egészségi állapotának javításán túl – már azt nézik, hogy a daganatos megbetegedésekben más országokban bevált kezelési protokollok szélesebb körben való elérhetővé tételével hogyan tudnak majd segíteni másoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.
Egy-egy ilyen ritkább egészségügyi eset ugyanis nem csupán lelkileg és anyagilag nehéz egy felelős állattartó számára. Az egyik legnagyobb kihívás ilyenkor a versenyfutás az idővel, hogy mielőbb feltárjuk a lehetőségeket és megkaphassa szeretett társunk a megfelelő kezelést, ezzel is növelve az esélyeit.

 

Szívből drukkolunk, hogy ennek a csodálatos veterán tűzszerésznek a sorsa jól alakuljon és sok időt tölthessen még el szerető gazdái körében, a lehető legjobb életminőségben!

 

 

Az alábbi posztban található részletes információ arról, hogy tudunk segíteni Mandynek:

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Honnan tudom, hogy lázas a kutyám? Honnan tudom, hogy lázas a kutyám?
És mit tehetek, hogy segítsek neki?

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között
A menangiómák genetikai felépítése meglehetős hasonlóságot mutat az ember legjobb barátjánál is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih Hírek - Címlapon
Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih
Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni Hírek - Címlapon
Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni