A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítségünket kéri Mandy, a nyugdíjas tűzszerész kutya

2022. február 28., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Mandy 8 év tűzszerész szolgálat során, egy afganisztáni kiküldetéssel a háta mögött mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra. 

A gazdái (volt katonatársa Laci és párja Szandi) mellett nyugdíjasként is aktív kutyus egészsége az utóbbi időben megromlott. Nemrég sikeresen átesett egy operáción, amikor is melanómát távolítottak el a szájüregéből. A CT vizsgálat viszont osteosarcomát, azaz csontdaganatot mutatott ki más területen. Az egyik góc a gerincét támadta meg, aminek hatására sajnos összeroppanhat egy csigolya bénulást és elképesztő fájdalmat okozva ezzel. Ez a jelenleg elérhető eszközökkel operálhatatlan. A gazdik azonban nem adták fel és addig kutattak, amíg rátaláltak egy bécsi klinikára, ahol kis intenzitású célzott sugárterápiával tudnak segíteni ennek megakadályozásában, és a fájdalom további kontrollálásában. Ehhez két alkalommal kell kivinniük, egy előzetes vizsgálatra majd azt követően egy 5 napos kezelésre.


Akik megosztják az életüket egy társállattal, azok pontosan tudják, hogy az orvosi költségek tetemesek lehetnek. Sajnos ilyen esetben a kisállatbiztosítás sem mindig segítség. Támogatók egy csoportja ezért gyűjtést kezdeményezett a kutyus javára.

 

 

Mandy mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.
Mandy mindig az embereket segítette. Most viszont ő szorul támogatásra.
Fotó: facebook.com/kutyaiskolabudapest/

 

 

Ez a kezelés hazánkban még nem érhető el. Mandy gazdái azonban mindig pozitívan állnak a dolgokhoz és előremutatóan gondolkodnak. Így ebben a helyzetben is – Mandy egészségi állapotának javításán túl – már azt nézik, hogy a daganatos megbetegedésekben más országokban bevált kezelési protokollok szélesebb körben való elérhetővé tételével hogyan tudnak majd segíteni másoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.
Egy-egy ilyen ritkább egészségügyi eset ugyanis nem csupán lelkileg és anyagilag nehéz egy felelős állattartó számára. Az egyik legnagyobb kihívás ilyenkor a versenyfutás az idővel, hogy mielőbb feltárjuk a lehetőségeket és megkaphassa szeretett társunk a megfelelő kezelést, ezzel is növelve az esélyeit.

 

Szívből drukkolunk, hogy ennek a csodálatos veterán tűzszerésznek a sorsa jól alakuljon és sok időt tölthessen még el szerető gazdái körében, a lehető legjobb életminőségben!

 

 

Az alábbi posztban található részletes információ arról, hogy tudunk segíteni Mandynek:

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre
Egy friss tanulmányból az is kiderül, melyek ezek a fajták.

Hónapokig látogatta a férfi a félős, beteg kutyát, mire sikerült elnyernie bizalmát Hónapokig látogatta a férfi a félős, beteg kutyát, mire sikerült elnyernie bizalmát
„Ránéztem, és azt mondtam neki: Mindenki lemondott már rólad, de én nem fogok. Egy nap haza foglak vinni.”

Honnan tudom, hogy lázas a kutyám? Honnan tudom, hogy lázas a kutyám?
És mit tehetek, hogy segítsek neki?

Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve
Ízületi gyulladás, szívproblémák, légzési nehézségek… Bármennyire is aranyosan néznek ki dundin, az elhízás számos egészségügyi gondot okozhat kedvenceiknél. De mitől is híznak el a kutyák?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih Hírek - Címlapon
Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih
Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni Hírek - Címlapon
Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni