A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szabadidejében kóbor kutyákat fürdet egy brazil kisfiú, hogy segítsen nekik gazdira találni

2021. december 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Szeretném, ha az emberek nem félnének örökbefogadni egy hontalan kutyust. Ennél jobb dolog nincs is a világon."Él egy kisfiú Brazíliában, akik szabadidejét valami egészen más tevékenységgel üti el, mint kortársai java része. Megtehetné, hogy hétvégén is a barátaival töltse idejét, olvasson vagy tévét nézzen, Thiago azonban úgy döntött, a szombati napjait inkább olyanokra áldozza, akiknek igazán nagy szükségük van rá.

 

A 11 éves kissrác mindig is imádta az állatokat, és ahogy cseperedett, egyre erősödött benne az érzés, bárcsak segíthetne valamiképpen a hontalan kutyákon és macskákon. Számuk megdöbbentően magasra rúg Brazíliában, becslések szerint elérheti a 30 milliót is! Az állatmentők ott is megfeszített erőkkel dolgoznak nap nap után, de a helyzet korántsem szívderítő.

 

 

Mindezt első kézből tapasztalva, főhősünknek támadt egy remek ötlete: ha már nem veheti magához az összes kóborkát, legalább abban segíthet nekik, hogy egy kicsit jobban érezzék magukat. Így indult el a „Gazdátlan vagyok, de tiszta” projekt, melyet édesapjával együtt hívott életre 2020 végén.

 

„Az újévhez közeledve úgy éreztem, muszáj valamit tennem ezekért az állatokért. Miközben apukámmal beszélgettem erről, felvetettem az ötletemet, hogy megfürdethetnénk a kóbor kutyákat, így tiszták és illatosak lehetnének, és az emberek is más szemmel néznének rájuk ezután” – mesélte a bátor kisfiú. Nehézségek azért akadtak, hiszen nem könnyű rávenni az utcán élő négylábúakat arra, hogy hagyják magukat megfogni.

 

 

„Nagyon félnek, és a legtöbbjüket bántalmazták is. Beletelt egy kis időbe, mire kitaláltuk, hogyan fogjunk hozzá. Apukám felkereste a legközelebbi állatmenhelyet, és szép lassan nekiláttunk a munkának. Minden újonnan bekerülő kutyát alaposan megfürdettünk.”

 

Fürdetés, szárítás után pedig már jöhetnek is a remekbeszabott fotók. Természetesen a kisfiú sem hiányozhat róluk, édesapja pedig megszerkeszti a képeket, majd feltölti Instagram-oldalukra, így növelve az esélyét annak, hogy a kutyák gazdira találjanak. Kezdeményezésük híre hamar elterjedt, rengetegen reagáltak rá elismerően, továbbá kutyasamponnal és törölközőkkel is támogatják az ügyet.

 

 

„A projekt igazán gyümölcsözőnek bizonyul, mivel a legtöbb gazdikereső már otthonra is talált. Ez hatalmas motivációt ad ahhoz, hogy folytassuk” – mondta el Thiago. Reméli, hogy erőfeszítéseiknek köszönhetően idővel az emberek szemléletmódja is megváltozik, és másként gondolnak majd a kóbor állatokra, akikkel nap, mint nap találkoznak az utcákon. Talán sikerül másokat is meggyőzni arról, hogy engedjék be őket a szívükbe és otthonukba:

 

Szeretném, ha az emberek nem félnének örökbefogadni egy hontalan kutyust. Ennél jobb dolog nincs is a világon. De fontos, hogy úgy vegyék magukhoz a kutyát, hogy tisztában vannak azzal, ő nem egy tárgy vagy játékszer, hanem egy élőlény, aki hosszú éveken át mellettük lesz, és semmi mást nem szeretne, mint elhalmozni minket a szeretetével.”

 

 

Ha lehetőségeik nem engedik, hogy otthont nyújtsanak egy kutyának, Thiago szerint akkor sem szabad elkeseredni. Sokféle módon segíthetnek a kóborkákon, például adományozással, és ha tehetik, önkéntes feladatokat is vállalhatnak a menhelyeken. Már egy látogatással, sétáltatással is szebbé varázsolhatják a gazdira várók napját.

 

Ezt mi magunk is megtehetjük szabadidőnkben, és a kutyusok öröme határtalan boldogsággal tölt majd el minket is!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@guridochapeu_oficial/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre
A két jóbarátot hihetetlenül szoros szálak fűzik egymáshoz, ezért nem is volt kérdés, hogy együtt kellett maradniuk.

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Hírek - Címlapon
Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
Több mint 200 menhely kap segítséget karácsonyra Hírek - Címlapon
Több mint 200 menhely kap segítséget karácsonyra