A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szobrot emeltek a lánynak és kutyájának, akik túlélték a szibériai vadont

2016. január 05., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
Naida a kutya, és Karina a kislány története egészen magával ragadó. Majdnem két teljes hetet töltöttek el együtt a szibériai vadonban. Naida csak annyi időre hagyta magára kis gazdáját, amíg elment, hogy a megmentésükre siető embereket találjon.2014. július 29-én Rodion Chikitova belevágott egy hosszú túrába, hogy eljusson szülőfalujába, arról nem tudva, hogy négy éves kislánya, Karina követte őt az erdőbe. A kölyökkutyájuk, Naida is csatlakozott hozzá. Karina anyukája azt hitte, Rodion magával vitte a lányt, mindaddig, amíg néhány nappal később nem beszéltek telefonon. Ekkor a legnagyobb félelmük igazolódott be, a kislány eltűnt.

 

A csapatok, és a kutya
A csapatok, és a kutya
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Csapatok keresték földön és levegőben, de semmi nyomát nem látták Karinának. Egyesek azt bizonygatták, hogy biztosan medvetámadás érte az erdőben. Az esélyek, hogy megtalálják a kislányt, és kutyáját az adott körülmények között, a 40 °C-os melegben, nagyon alacsonyak voltak. De 9 nappal az eltűnésük után a kutya visszatért a lány lakhelyére, Olom falujába.

 

Két nappal Karina megtalálása előtt a kutyusa hazajött. Ez volt az a pillanat, amikor a szívünk teljesen összeszorult, ugyanis úgy véltük, Naida társasága jelentősen megnöveli a kislány túlélésének esélyeit. Az éjszakák Yaukitában nagyon hidegek, néhány területen akár mínuszokba is átfordulhatületen a hőmérséklet – mondta Afanasiy Nikolayev, a Sakha Republic Rescue Service szóvivője.

 

Úgy gondoltuk, ha a kölyök ott van vele, hogy megölelje, az elég meleget biztosít számára, hogy átvészelje az éjszakákat. Tehát amikor a kutya megjelent, azt mondtuk ennyi volt, itt a vége. Ha eddig még életben volt - amire igen kicsi esély mutatkozott – akkor biztosan elvesztette minden reményét.

 

A kislány megtalálása Naida segítségével
A kislány megtalálása Naida segítségével
Fotó: lifewithdogs.tv

 

De Naida nem csak visszatért, azért jött, hogy embereket hívjon, akik megtalálják Karinát, és a megmentőket pontosan a kislányhoz vezette. Karina elbújt a magas fűben, ez lehetett az oka, hogy nem látták a magasból sem.

 

A kutya segítségével azonnal megláttuk a fűben rejtőzködő kislányt. Odaszaladtunk hozzá, adtunk neki egy kis teát, majd amilyen gyorsan csak lehetett autóba tettük, és kórházba szállítottuk – mesélte Nikolayev. Az ölemben vittem Karinát az autóhoz, aki olyan könnyű volt, mint egy madár. Nem nyomhatott többet 10 kilónál, de csodával határos módon teljesen öntudatánál volt. Nem szenvedett különösebb sérülést sem, csak néhány szúnyogcsípés, és horzsolás tarkította a bőrét. Karina elmesélte, hogy bogyókon, és folyóvízen éltek Naidával, így élték túl a két hetet.

 

Karina, a nagymamája, és Naida
Karina, a nagymamája, és Naida
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Naida visszatérte után a kislány első szavai azok voltak hozzá, hogy „miért hagytál itt?”. De emiatt a csodálatos kutya miatt élhette túl Karina a történteket, és találhatták meg azelőtt, mielőtt bármi rossz történt volna.

 

Nikolay Chochchasovot inspirálta a páros kitartása, és egy bronz szobrot alkotott a tiszteletükre. Karina pont akkor ünnepelte a hatodik szülinapját, amikor Nikolay Mestnikov, a Yakutsk repülőtér igazgatója leleplezte a szobrot.

 

Szobor a hős páros tiszteletére
Szobor a hős páros tiszteletére
Fotó: lifewithdogs.tv

Forrás: lifewithdogs.tv
Indexkép forrás: lifewithdogs.tv

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babakorában elhagyták, most idős menhelyi kutyáknak segít örökbefogadókra találni a 14 éves lány Babakorában elhagyták, most idős menhelyi kutyáknak segít örökbefogadókra találni a 14 éves lány
Mindenkinek jár egy második esély, vallja a fiatal lány, aki egészen kicsi korában megtapasztalta az elhagyatottság érzését. Ma már gazdátlan kutyáknak segít szerető otthonra találni, ahogy neki is sikerült.

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

Megmentene a kutyád, ha bajba kerülnél? A kutatók szerint igen! Megmentene a kutyád, ha bajba kerülnél? A kutatók szerint igen!
Kutatók szerint akkor is meg akarnánk menteni minket kutyáink, ha erre semmilyen képzést nem kaptak, tehát nem hivatásos mentőkutyák. A kísérletben egyszerű házi kedvencek és gazdáik vettek részt, segítségükkel a kutyák mentési szándékait és motivációit vizsgálták.

Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten
Épp szabadnapját töltötte a rendőrnő, mikor az utcán észrevett egy bajban lévő kutyát és kétségbeesett gazdáját.

A legcukibb élőszobor - kutyájával adja elő performanszát a fiatal srác A legcukibb élőszobor - kutyájával adja elő performanszát a fiatal srác
Megőrül az internet népe a világ talán legcukibb élőszobráért. Nem csoda, hisz annak közreműködője egy igen tehetséges kiskutya!

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból
Ha legjobb barátunkról bajba kerül, nem gondolkodunk, azonnal cselekszünk. Akkor is, ha ez a barát éppen egy négylábú - érte is ugyanúgy megtennénk mindent, igaz?

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában
Egy új, megható kezdeményezés indult útjára Nagy-Britanniában: az arra érdemes házi kedvencekről emlékplakettel emlékeznek meg, ahogy a kátlábúakról szoktak. A kezdeményezéssel szeretnék ráirányítani a figyelmet négylábú barátaink nagyszerűségére.

A hősök néha négy lábon járnak: 6 hónapos kölyökkutya mentette meg gazdáját a csörgőkígyótól A hősök néha négy lábon járnak: 6 hónapos kölyökkutya mentette meg gazdáját a csörgőkígyótól
Hősként ünnepli a világ a kis golden retrievert: a Todd nevű kölyökkutya megmentette gazdáját azzal, hogy gazdija és a támadni készülő csörgőkígyó közé ugrott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Árva állatoknak segít gazdára találni az IKEA - videóval! Hírek - Címlapon
Árva állatoknak segít gazdára találni az IKEA - videóval!
Tacskó zavarta meg az időjárás-jelentést az RTL Klubon Hírek - Címlapon
Tacskó zavarta meg az időjárás-jelentést az RTL Klubon