A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Terápiás kutya ébresztette fel a kómában lévő lányt

2018. szeptember 01., 07:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
Fergie egy Amerikában élő labradoodle, aki munkája révén kórházi betegeket vagy súlyos traumát átélt embereket látogat meg. A legutóbbi alkalom során szinte csodát tett!A 19 éves Farrah július 15-én balesetet szenvedett terepjárójával, melynek következtében súlyos agysérülést szenvedett és kómába került. Több hét elteltével a fiatal lány még mindig nem ébredt fel, állapota nem javult. Semmit sem lehetett tenni, csupán várni.

 

Néhány hét elteltével Mary Cullinan meglátogatta Farrah-t kutyájával, Fergie-vel. Fergie kiváló terápiás kutya, a mai napig jár diákokhoz, akik a februári parklandi iskolai lövöldözést átélték. Jelenlétével nyugalmat és boldogságot hoz az emberek szívébe. Olyan azonban még soha sem történt, hogy valakit felébresszen a kómából. Napokig jártak a kórházba Farrah-hoz. Egyik nap nyolc órán át feküdt a lány mellett, nyalogatta a kezét, amikor az egyszer csak csodával határos módon kinyitotta a szemét. Ugyan beszélni és mozogni még nem tud, de ez is hatalmas előrelépés az orvosok szerint.

 

 

 

 

Mary elmondása szerint, Fergie-vel még egyszer sem fordult elő, hogy nyalogatott volna egy beteget. Farrah-t viszont gyakran szokta, és amint abba hagyja, a lány ujjával a kutya felé mutat, ezzel jelezve, hogy folytassa.

A négylábú segítő azóta hatalmas hírnévnek örvend, rengetegen csodájára járnak és nagyon hálásak neki. Az eset nem csak Amerikát, de szinte az egész világot bejárta.

 

 

Fergie gazdája meglepődött, hogy még Magyarországra is eljutott a hír
Fergie gazdája meglepődött, hogy még Magyarországra is eljutott a hír
Fotó: facebook.com/mary.cullinan

 

 

Farrah barátai és családja gyűjtést szerveztek a lány felépülésének támogatására, amelyet ezen a linken lehet elérni. Céljuk 1 millió dollár összegyűjtése, amelyet a lány rehabilitációjára fordítanának. Állapotáról Mary Cullinan Facebook oldaláról folyamatosan tájékozódhatunk. Fergie-vel azóta is nap mint nap látogatják a lányt, és ezt egészen a gyógyulásáig folytatni is fogják. Az orvosok szerint igazi csoda lenne, ha Farrah teljesen felépülne, ám mint láthattuk, csodák igenis léteznek.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaterápiás klinika nyílik Kolozsváron autisták számára Kutyaterápiás klinika nyílik Kolozsváron autisták számára
Erdélyben nyílik Románia első olyan klinikája, ahol állatasszisztált terápia is a rendelkezésre áll a hagyományos terápiák mellett.

Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban
Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve.

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények
Nem teszik lehetővé a hatályos jogszabályok a terápiás kutyák foglalkoztatását az egészségügyi intézményekben, sőt, a szabályozásra hivatkozva az ilyen kutyák beengedését is megtagadhatja az intézmény.

Kutyák segíthetnek a malária megfékezésében Kutyák segíthetnek a malária megfékezésében
Különleges szimatuknak köszönhetően megtaníthatók a malária szagának felismerésére és jelzésére, ezáltal nagy segítséget nyújthatnak majd a malária terjedésének megakadályozásában.

Így gyógyítanak minket kutyáink! Így gyógyítanak minket kutyáink!
Mindennapi társaink, barátaink, lelkünk gyógyítói a kutyák. Nem is gondolnánk azonban, mi mindenben tudják még segíteni gazdáikat kifinomult szaglásuk segítségével! Életünket menthetik meg - ideje hát jobban becsülni ezeket a csodálatos állatokat!

Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Sorozatunk második részében további fajtákat mutatunk be, melyekből allergiások is választhatnak, ha szeretnének kutyát tartani. Ismerjétek meg őket!

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Vizslatúra AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Életet mentett a véradó kutya Hírek - Címlapon
Életet mentett a véradó kutya
Ezek a legaktívabb kutyafajták Hírek - Címlapon
Ezek a legaktívabb kutyafajták