A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiás kutya ébresztette fel a kómában lévő lányt

2018. szeptember 01., 07:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű




Fergie egy Amerikában élő labradoodle, aki munkája révén kórházi betegeket vagy súlyos traumát átélt embereket látogat meg. A legutóbbi alkalom során szinte csodát tett!



A 19 éves Farrah július 15-én balesetet szenvedett terepjárójával, melynek következtében súlyos agysérülést szenvedett és kómába került. Több hét elteltével a fiatal lány még mindig nem ébredt fel, állapota nem javult. Semmit sem lehetett tenni, csupán várni.

 

Néhány hét elteltével Mary Cullinan meglátogatta Farrah-t kutyájával, Fergie-vel. Fergie kiváló terápiás kutya, a mai napig jár diákokhoz, akik a februári parklandi iskolai lövöldözést átélték. Jelenlétével nyugalmat és boldogságot hoz az emberek szívébe. Olyan azonban még soha sem történt, hogy valakit felébresszen a kómából. Napokig jártak a kórházba Farrah-hoz. Egyik nap nyolc órán át feküdt a lány mellett, nyalogatta a kezét, amikor az egyszer csak csodával határos módon kinyitotta a szemét. Ugyan beszélni és mozogni még nem tud, de ez is hatalmas előrelépés az orvosok szerint.

 

 

 

 

Mary elmondása szerint, Fergie-vel még egyszer sem fordult elő, hogy nyalogatott volna egy beteget. Farrah-t viszont gyakran szokta, és amint abba hagyja, a lány ujjával a kutya felé mutat, ezzel jelezve, hogy folytassa.

A négylábú segítő azóta hatalmas hírnévnek örvend, rengetegen csodájára járnak és nagyon hálásak neki. Az eset nem csak Amerikát, de szinte az egész világot bejárta.

 

 

Fergie gazdája meglepődött, hogy még Magyarországra is eljutott a hír
Fergie gazdája meglepődött, hogy még Magyarországra is eljutott a hír
Fotó: facebook.com/mary.cullinan

 

 

Farrah barátai és családja gyűjtést szerveztek a lány felépülésének támogatására, amelyet ezen a linken lehet elérni. Céljuk 1 millió dollár összegyűjtése, amelyet a lány rehabilitációjára fordítanának. Állapotáról Mary Cullinan Facebook oldaláról folyamatosan tájékozódhatunk. Fergie-vel azóta is nap mint nap látogatják a lányt, és ezt egészen a gyógyulásáig folytatni is fogják. Az orvosok szerint igazi csoda lenne, ha Farrah teljesen felépülne, ám mint láthattuk, csodák igenis léteznek.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek
Év végéig 10 vármegyében, 33 intézményben lesznek kutyás érzékenyítő foglalkozások.

A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára
Hála a tündéri kutyusnak mindenkinek jobb kedvvel folytatódik a napja, aki összefut vele munkába vagy épp hazafelé menet a vonaton. Lássuk be! Minden járatra kellene egy ilyen csodás hangulat-felelős!

Heteken át várt a kórház előtt a kutya, hogy láthassa szeretett gazdiját Heteken át várt a kórház előtt a kutya, hogy láthassa szeretett gazdiját
... és amikor találkozhatott vele, egyenesen a karjába ugrott, és elhalmozta puszikkal. Megható videók!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életet mentett a véradó kutya Hírek - Címlapon
Életet mentett a véradó kutya
Ezek a legaktívabb kutyafajták Hírek - Címlapon
Ezek a legaktívabb kutyafajták