A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Terápiás kutya ébresztette fel a kómában lévő lányt

2018. szeptember 01., 07:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
Fergie egy Amerikában élő labradoodle, aki munkája révén kórházi betegeket vagy súlyos traumát átélt embereket látogat meg. A legutóbbi alkalom során szinte csodát tett!A 19 éves Farrah július 15-én balesetet szenvedett terepjárójával, melynek következtében súlyos agysérülést szenvedett és kómába került. Több hét elteltével a fiatal lány még mindig nem ébredt fel, állapota nem javult. Semmit sem lehetett tenni, csupán várni.

 

Néhány hét elteltével Mary Cullinan meglátogatta Farrah-t kutyájával, Fergie-vel. Fergie kiváló terápiás kutya, a mai napig jár diákokhoz, akik a februári parklandi iskolai lövöldözést átélték. Jelenlétével nyugalmat és boldogságot hoz az emberek szívébe. Olyan azonban még soha sem történt, hogy valakit felébresszen a kómából. Napokig jártak a kórházba Farrah-hoz. Egyik nap nyolc órán át feküdt a lány mellett, nyalogatta a kezét, amikor az egyszer csak csodával határos módon kinyitotta a szemét. Ugyan beszélni és mozogni még nem tud, de ez is hatalmas előrelépés az orvosok szerint.

 

 

 

 

Mary elmondása szerint, Fergie-vel még egyszer sem fordult elő, hogy nyalogatott volna egy beteget. Farrah-t viszont gyakran szokta, és amint abba hagyja, a lány ujjával a kutya felé mutat, ezzel jelezve, hogy folytassa.

A négylábú segítő azóta hatalmas hírnévnek örvend, rengetegen csodájára járnak és nagyon hálásak neki. Az eset nem csak Amerikát, de szinte az egész világot bejárta.

 

 

Fergie gazdája meglepődött, hogy még Magyarországra is eljutott a hír
Fergie gazdája meglepődött, hogy még Magyarországra is eljutott a hír
Fotó: facebook.com/mary.cullinan

 

 

Farrah barátai és családja gyűjtést szerveztek a lány felépülésének támogatására, amelyet ezen a linken lehet elérni. Céljuk 1 millió dollár összegyűjtése, amelyet a lány rehabilitációjára fordítanának. Állapotáról Mary Cullinan Facebook oldaláról folyamatosan tájékozódhatunk. Fergie-vel azóta is nap mint nap látogatják a lányt, és ezt egészen a gyógyulásáig folytatni is fogják. Az orvosok szerint igazi csoda lenne, ha Farrah teljesen felépülne, ám mint láthattuk, csodák igenis léteznek.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények
Nem teszik lehetővé a hatályos jogszabályok a terápiás kutyák foglalkoztatását az egészségügyi intézményekben, sőt, a szabályozásra hivatkozva az ilyen kutyák beengedését is megtagadhatja az intézmény.

Kutyák segíthetnek a malária megfékezésében Kutyák segíthetnek a malária megfékezésében
Különleges szimatuknak köszönhetően megtaníthatók a malária szagának felismerésére és jelzésére, ezáltal nagy segítséget nyújthatnak majd a malária terjedésének megakadályozásában.

Így gyógyítanak minket kutyáink! Így gyógyítanak minket kutyáink!
Mindennapi társaink, barátaink, lelkünk gyógyítói a kutyák. Nem is gondolnánk azonban, mi mindenben tudják még segíteni gazdáikat kifinomult szaglásuk segítségével! Életünket menthetik meg - ideje hát jobban becsülni ezeket a csodálatos állatokat!

Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Sorozatunk második részében további fajtákat mutatunk be, melyekből allergiások is választhatnak, ha szeretnének kutyát tartani. Ismerjétek meg őket!

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Egy kanadai kórház, ahol megengedték, hogy a betegekhez bevigyék háziállataikat Egy kanadai kórház, ahol megengedték, hogy a betegekhez bevigyék háziállataikat
Nagy lelki támogatást jelent a betegek számára az, hogy mellettük lehetnek kedvenceik. Ezt ismerte fel egy kanadai kórház: engedélyezték, hogy betegeikhez belátogassanak négylábú társaik is.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Sétáltatás biztonságban -  Ki korrigálja a kutyát, ha gazdája nem teszi?! Hírek - Címlapon
Sétáltatás biztonságban - Ki korrigálja a kutyát, ha gazdája nem teszi?!
Ezek a legaktívabb kutyafajták Hírek - Címlapon
Ezek a legaktívabb kutyafajták