A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját

2023. szeptember 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is. 

Felkészült személyzet fogadta a mentőautót azon a napon, amikor egy kritikus állapotban lévő pácienst szállítottak be a sürgősségi osztályra. A dolgozók nemcsak szakmailag, de érzelmileg is fel vannak készülve a munkájukkal járó nehézségekre, ám aznap a szeretetnek egy újabb oldalába nyerhettek betekintést.

 

A mentőautót ugyanis egy kutya követte, és végignézte azt is, ahogyan a hordágyon begurítják gazdiját a kórház ajtaján. Nem értette, mi történik a gazdival, de azt érezhette, hogy nagyon nagy a baj. Szeretett volna bejutni utána, de mindannyiszor megállították. Így hát lecövekelt a bejárat előtt, és várt. Várta, mikor láthatja újra gazdiját, azt azonban nem tudhatta, hogy erre már soha többé nem lesz lehetősége.

 

 

Még a szakadó esőben is csak azt várta a kutya, hogy újra láthassa gazdáját
Még a szakadó esőben is csak azt várta a kutya, hogy újra láthassa gazdáját.jpg
Fotó: Facebook/Suzette Hall

 

 

„Nem tudta, hogy apukája már eltávozott közülünk... Így hát csak várt és várt. És minden egyes alkalommal, amikor valaki elhagyta a kórházat, a kutyus reménykedve figyelte, hátha az lesz az, akit annyira szeret” - idézte fel a megható jelenetet Suzette Hall, állatmentő.

 

A kórház személyzetének majd megszakadt a szíve, és a járókelőknek is, akik értesültek Hilary kutyus szomorú történetéről. Szerettek volna segíteni rajta, de ő mindenkitől tartotta a két lépés távolságot. 10 napon keresztül várt a kórház előtt. Senkit nem engedett közel magához.

 

Nagyon aggódtak érte, hiszen enni is alig volt hajlandó, és ez kezdett meglátszani állapotán. Amikor az időjárás-jelentés heves esőzésre figyelmeztetett, és a hurrikán-riasztás is érvényben volt. Hilary biztonságba helyezése égetővé vált, hiszen annyira ragaszkodott apukájához, hogy még az esőben is ott aludt a kórház előtt. Értesítették az állatmentőket, akik azonnal indultak érte.

 

 

 

 

Hilary ekkora már érezhette, hogy gazdája nem fog visszatérni. Rettentően szomorú volt, nem tudta, hová mehetne, nem is érdekelte semmi. Egyre inkább úrrá lett rajta az éhség, így az ínycsiklandó falatoknak hála sikerült befogni. Suzatte Hall tapasztalt állatmentő, megértette, hogy a kiskutya most gyászol, és ez a fájdalom semmihez sem fogható. Még a simogatás és becézgetés, nyugtató beszéd is alig-alig segített neki előbújni csigaházából.

 

„A legszomorúbb az egészben, hogy még azután is, hogy megfogtam, folyton csak a kórház bejáratát nézte, mintha még mindig abban reménykedne, hátha megláthatja gazdáját. Szíven ütött a látvány.”

 

Az asszony hagyta, hogy Hilary elköszönjük a kórháziaktól, majd elvitte az állatklinikára, ahol segítenek neki a felépülésben. Szeretett gazdája és otthona elvesztése nemcsak érzelmileg, de fizikailag is hatással volt erre e kedves kis kutyára, érthető, hogy időbe telik majd, mire újra nyitni tud az emberek felé. Nemrég ideiglenes befogadókhoz költözhetett, ahol nyugodt körülmények között telnek napjai. Senki sem sietteti, megértik, min megy át.

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Suzette Hall

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya
Szívmelengető történet egy mentett kutyusról, akinek köszönhetően újra mosolyogni tudnak azok a gyerekek is, akik kicsit mások, mint társaik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI MOL Nyrt. Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 humoros jelenet, ami minden gazdinak ismerős lesz Hírek - Címlapon
10 humoros jelenet, ami minden gazdinak ismerős lesz
Kifejezetten kutyák számára készült karácsonyi dal Hírek - Címlapon
Kifejezetten kutyák számára készült karácsonyi dal