A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mit keres egy bárány a kutyakozmetikában?

2023. szeptember 10., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nem mindennapi látvány fogadja a járókelőket egy argentin kutyaszalonnál. 

Nagy és fehér és bolyhos, de tényleg jól látom, amit látok? Teszik fel maguknak időnként a kérdést az emberek, amikor elhaladtak egy kutyakozmetika előtt, és benéztek az ablakán. Néhányan annyira ledöbbennek, hogy egy pillanatra megtorpannak az utcán, egyvalaki pedig nem bírta ki, hogy ne videózza le, amit látott. Igen, egy juh volt az. Éppen fürdették.

 

Mint kiderült, aznapra volt előirányozva a havonta szokásos szépítkezős programja a vidám patásnak. Egy border collie őrizte biztonságát, így neki csak annyi volt a teendője, hogy élvezze a csinosítást.

 

 

@agosolmos #animals #animalsoftiktok #viral #messi #fyp #foryou ♬ sonido original - Agos Olmos

 

 

Franchesca a neve, és négy kutyával osztja meg életét otthonában. Ő is a falka része, vagyis családtag. Minden hónapban eljön egyszer fodrászkodni. Az egyik kutyánk különösen nagy gonddal vigyáz rá” - mesélte Guillermina, a kutyakozmetika tulajdonosa.

 

Franchesca most 10 hónapos, és egészen pici volt még, amikor az Andok hegység lábánál rátaláltak. Teljesen egyedül volt ott, miután mamája ragadozóknak esett áldozatul. Nem sokkal később örökbefogadták a kis bárányt, gazdáival a szalon közelében él.

 

„A nyája most már kicsit más, de egyszerűen imádja családját és a kutyatesói is odavannak érte” - lelkendezett Guillermina, aki mindig nagyon örül, amikor e különleges vendég toppan be az ajtaján.

 

 

 

 

Nagyon jól viselkedik” - tette hozzá, bár igaz, ami igaz, a kutyák szőrzetétől eltérően a gyapjú tisztán tartása és ápolása valamivel több időt vesz igénybe. Főleg, mire megszárad. Ettől eltekintve „egy élmény vele dolgozni”.

 

A környéken sokak fülébe eljutott már a hír, hogy egy mentett juh is a lakóközösség tagja, de mindig akad, aki meglepődik rajta:

 

Franchesca igazi híresség mifelénk, sokan megállnak az üzlet előtt, hogy megcsodálják. Néhányan még be is jönnek kíváncsiskodni” - mondta el a kutyakozmetikus, aki cseppet sem bánja, ha páratlan vendégéről kérdezik. 

 

 

@agosolmos Respuesta a @j #viral #foryoupage #messi #fyp ♬ sonido original - Agos Olmos

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@agosolmos
Cikk első megjelenése: 2023. augusztus 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját Hírek - Címlapon
10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika Hírek - Címlapon
A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika