A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben

2020. március 08., 08:46


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.Nem mindennapi asszisztenssel büszkélkedhet az egyik fogászati rendelő Egerben: Lara, a bájos border collie mosolyogva üdvözli a vizsgálatra érkezőket, a kezelés végeztével pedig pápával mond búcsút. Lehetetlen nem észrevenni, milyen lelkesedéssel segíti gazdája munkáját, még a kezelőlapot is örömmel veszi át a páciensektől.

 

Lara, a terápiás kutya a fogászati kezelőlapokat is átveszi a páciensektől
Lara, a terápiás kutya a fogászati kezelőlapokat is átveszi a páciensektől
Fotó: Facebook/Dr. Papp Andrea Fogászati Rendelője

 

Dr. Papp Andrea fogorvos öt évvel ezelőtt, menhelyről fogadta örökbe négylábú segédjét. Az elmúlt években Lara több tanfolyamon sajátította el az alapvető engedelmességet és az elragadó trükköket, majd 2019-ben sikeres terápiás vizsgát tett. Szeptember óta gyakran kíséri el gazdáját a rendelőbe, ahol oldja a hangulatot, jótékonyan eltereli a figyelmet:

 

"Ez egy olyan hely, ahol bármennyire is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ne izguljanak a páciensek, de gyakran előfordul, hogy mégis, hiszen olyan beavatkozások előtt állnak, amelyek nem mindennapiak, és nem is feltétlen járnak fájdalommal, de maga a helyzet, a szituáció az olyan, amely kizökkenti a nyugalmukból az embereket. Azok számára, akik szeretik a kutyát, Lara egy csodálatos segítséget tud adni, már a puszta jelenlétével is". – írja az egriügyek.hu.

 

 

 

Szerencsére ritkán fordul elő, hogy jelenléte zavarjon valakit, de ha mégis – vagy éppen nem akad tennivaló – Lara békésen elvonul a helyére, ahol feltöltődik a következő páciens megnyugtatására.

Forrás: egriügyek.hu, tveger.hu
Indexkép forrás: Facebook/Dr. Papp Andrea Fogászati Rendelője

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban
Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Füvezik a kutyám! Füvezik a kutyám!
Füvet eszeget a kutya. Majd ugyanazzal a mozdulattal a befalt mennyiséget ki is hányja. Ismerős? Most nyomozunk egy kicsit, hogy kiderítsük, miért ez a furcsa szokás.

Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben
Könnyen, gyorsan megközelíthető, éjszakai ügyeletet is vállaló, állat- és gazdibarát állatorvosi rendelőt adtak ma át a XV. kerületben.

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Sok emberen végigfut egy borzongás, ha fogászatról, vagy fogászati kezelésről van szó. A fogorvosoktól sokaknak egyenesen fóbiája van. San Fransiscoban azonban van egy rendelő, ahol megtalálták a hatékony módját a stresszoldásnak - egy öreg, fogatlan kutya személyében!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
„A kutyák az igazi barátaim” - vallja a híres színésznő, Jennifer Aniston Hírek - Címlapon
„A kutyák az igazi barátaim” - vallja a híres színésznő, Jennifer Aniston
Kullancsveszély: nézd meg a kutyád száját is! Hírek - Címlapon
Kullancsveszély: nézd meg a kutyád száját is!