A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben

2020. március 08., 08:46


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.Nem mindennapi asszisztenssel büszkélkedhet az egyik fogászati rendelő Egerben: Lara, a bájos border collie mosolyogva üdvözli a vizsgálatra érkezőket, a kezelés végeztével pedig pápával mond búcsút. Lehetetlen nem észrevenni, milyen lelkesedéssel segíti gazdája munkáját, még a kezelőlapot is örömmel veszi át a páciensektől.

 

Lara, a terápiás kutya a fogászati kezelőlapokat is átveszi a páciensektől
Lara, a terápiás kutya a fogászati kezelőlapokat is átveszi a páciensektől
Fotó: Facebook/Dr. Papp Andrea Fogászati Rendelője

 

Dr. Papp Andrea fogorvos öt évvel ezelőtt, menhelyről fogadta örökbe négylábú segédjét. Az elmúlt években Lara több tanfolyamon sajátította el az alapvető engedelmességet és az elragadó trükköket, majd 2019-ben sikeres terápiás vizsgát tett. Szeptember óta gyakran kíséri el gazdáját a rendelőbe, ahol oldja a hangulatot, jótékonyan eltereli a figyelmet:

 

"Ez egy olyan hely, ahol bármennyire is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ne izguljanak a páciensek, de gyakran előfordul, hogy mégis, hiszen olyan beavatkozások előtt állnak, amelyek nem mindennapiak, és nem is feltétlen járnak fájdalommal, de maga a helyzet, a szituáció az olyan, amely kizökkenti a nyugalmukból az embereket. Azok számára, akik szeretik a kutyát, Lara egy csodálatos segítséget tud adni, már a puszta jelenlétével is". – írja az egriügyek.hu.

 

 

 

Szerencsére ritkán fordul elő, hogy jelenléte zavarjon valakit, de ha mégis – vagy éppen nem akad tennivaló – Lara békésen elvonul a helyére, ahol feltöltődik a következő páciens megnyugtatására.

Forrás: egriügyek.hu, tveger.hu
Indexkép forrás: Facebook/Dr. Papp Andrea Fogászati Rendelője

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több mint 45 millió forintos pályázati lehetőség nyílt segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek Több mint 45 millió forintos pályázati lehetőség nyílt segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek
Fogyatékossággal élő embereket segítő kutyák és terápiás ebek kiképzését végző civil szervezeteknek nyílt meg támogatási lehetőség - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Budapesten.

Termékvisszahívás: Rágócsont került visszahívásra Termékvisszahívás: Rágócsont került visszahívásra
Szalmonella fertőzés jelenléte miatt hív vissza a forgalmazó egy rágócsontot. A terméket a vásárlás helyszínén kicserélik, vagy visszatérítik a vételárát.

Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre
Jelenléte mosolyt csal az arcokra, kedvességért cserébe pedig rengeteg szeretetet kap az utcáról mentett 13 éves csivava.

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban
Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Füvezik a kutyám! Füvezik a kutyám!
Füvet eszeget a kutya. Majd ugyanazzal a mozdulattal a befalt mennyiséget ki is hányja. Ismerős? Most nyomozunk egy kicsit, hogy kiderítsük, miért ez a furcsa szokás.

Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben Kisállat- és gazdibarát rendelő nyílt az AsiaCenterben
Könnyen, gyorsan megközelíthető, éjszakai ügyeletet is vállaló, állat- és gazdibarát állatorvosi rendelőt adtak ma át a XV. kerületben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Mr. Davidson, az út széléről mentett motoros kutya Hírek - Címlapon
Mr. Davidson, az út széléről mentett motoros kutya
Így értékelik a szervezők a hétvégi tüntetést Hírek - Címlapon
Így értékelik a szervezők a hétvégi tüntetést
fb-text