A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiával a négylábúakért

2015. február 14., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




Világunkban kutyáink családtagként élnek mellettünk, velünk. Épp ezért, hogyha bármilyen bajuk esik legyen az egy baleset, vagy esetleg az elrepülő idő következménye, megpróbálunk mindent megtenni értük.



Reidinger Anita nem akármit vett a fejébe, amikor elhatározta, négylábúak fizioterapeutájaként fog dolgozni, segíteni, mindezt a festői Zalaegerszegen.

 

De, hogy mi is ez a fizioterápia? Sokrétű tevékenység, mely magába foglalja többek között a gyógytornát, a masszázst, az elektroterápiát, különböző manuális technikákat, de a sportkutyák edzése, és a házi kedvencek kimozgatása is ide tartozik.

Anitát legtöbbször ortopédiai megbetegedések miatt, vagy műtétek után keresik fel a kétségbeesett gazdik. Persze, ha egyáltalán tudomást szereznek róla, hiszen hazánkban egyelőre kis publicitást kap, ez a hasznos, értékes szakma. Ráadásul szinte ismeretlen a kutyatartók körében a prevenció. Pedig kis idő, energia befektetéssel a leggyakoribb gondok orvosolhatóak lennének.

 

fizio

 

Anita nyolc éven keresztül humán gyógytornászként dolgozott, így a tudása jócskán megalapozott. A Kisállat Fizioterápiás Társaság által indított képzésen tanulta ki ezt, az ebekre specializált hivatást.

Nyugat-Dunántúlon nagyon kevés a kutya fizioterapeuta, így a tanfolyam elvégzése után Pécstől-Sárvárig széles körből érkeztek hozzá a gazdik, kis betegeikkel. Mára már a képzés résztvevőit is támogatja tudásával, eközben egyre gyarapszik a meggyógyított négylábúak száma.

 

fizio

 

A kutyák élete a szakemberek kezében van, de emellett fontos látni, hogy a gazdák lelkét is ápolni kell, mert sok esetben az ő hitükön múlik minden. Mint mondja több nehéz kérdéssel is szembesül, szinte nap, mint nap: mennyi idő múlva lesz javulás, van-e értelme tovább folytatni. Kérdések, amikre nincsenek jó válaszok, csupán csak a kitartás, a kemény munka, és a hit marad, mely a legtöbb esetben meghozza a várt eredményt, de előfordul, hogy ehhez egy év „fel nem adása” szükséges.

 

Kihívásokkal teli foglalkozás segíteni a pácienseknek, és a gazdáknak, nem csak testet, hanem a lelket is harmonizálva. Anita gondolkodása mégis sugárzóan pozitív, mert hisz a tudásában, s ezáltal a gyógyulásban, javulásban. Ebben az optimizmusban támogatják saját kutyái: Bogi a 10 éves beagle, aki mellett trénerré válhatott, Tasli, a kilenc éves magyar vizsla, és Chucky a hat éves keverék, akinek több csigolyája is eltörött, egy autóbaleset miatt, de ma már ő is együtt fut a többiekkel, hála Gazdája munkájának.

 

fizio

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veseelégtelenség kutyáknál Hírek - Címlapon
Veseelégtelenség kutyáknál
Miért van szükségünk a kutyára? Hírek - Címlapon
Miért van szükségünk a kutyára?