A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiával a négylábúakért

2015. február 14., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




Világunkban kutyáink családtagként élnek mellettünk, velünk. Épp ezért, hogyha bármilyen bajuk esik legyen az egy baleset, vagy esetleg az elrepülő idő következménye, megpróbálunk mindent megtenni értük.



Reidinger Anita nem akármit vett a fejébe, amikor elhatározta, négylábúak fizioterapeutájaként fog dolgozni, segíteni, mindezt a festői Zalaegerszegen.

 

De, hogy mi is ez a fizioterápia? Sokrétű tevékenység, mely magába foglalja többek között a gyógytornát, a masszázst, az elektroterápiát, különböző manuális technikákat, de a sportkutyák edzése, és a házi kedvencek kimozgatása is ide tartozik.

Anitát legtöbbször ortopédiai megbetegedések miatt, vagy műtétek után keresik fel a kétségbeesett gazdik. Persze, ha egyáltalán tudomást szereznek róla, hiszen hazánkban egyelőre kis publicitást kap, ez a hasznos, értékes szakma. Ráadásul szinte ismeretlen a kutyatartók körében a prevenció. Pedig kis idő, energia befektetéssel a leggyakoribb gondok orvosolhatóak lennének.

 

fizio

 

Anita nyolc éven keresztül humán gyógytornászként dolgozott, így a tudása jócskán megalapozott. A Kisállat Fizioterápiás Társaság által indított képzésen tanulta ki ezt, az ebekre specializált hivatást.

Nyugat-Dunántúlon nagyon kevés a kutya fizioterapeuta, így a tanfolyam elvégzése után Pécstől-Sárvárig széles körből érkeztek hozzá a gazdik, kis betegeikkel. Mára már a képzés résztvevőit is támogatja tudásával, eközben egyre gyarapszik a meggyógyított négylábúak száma.

 

fizio

 

A kutyák élete a szakemberek kezében van, de emellett fontos látni, hogy a gazdák lelkét is ápolni kell, mert sok esetben az ő hitükön múlik minden. Mint mondja több nehéz kérdéssel is szembesül, szinte nap, mint nap: mennyi idő múlva lesz javulás, van-e értelme tovább folytatni. Kérdések, amikre nincsenek jó válaszok, csupán csak a kitartás, a kemény munka, és a hit marad, mely a legtöbb esetben meghozza a várt eredményt, de előfordul, hogy ehhez egy év „fel nem adása” szükséges.

 

Kihívásokkal teli foglalkozás segíteni a pácienseknek, és a gazdáknak, nem csak testet, hanem a lelket is harmonizálva. Anita gondolkodása mégis sugárzóan pozitív, mert hisz a tudásában, s ezáltal a gyógyulásban, javulásban. Ebben az optimizmusban támogatják saját kutyái: Bogi a 10 éves beagle, aki mellett trénerré válhatott, Tasli, a kilenc éves magyar vizsla, és Chucky a hat éves keverék, akinek több csigolyája is eltörött, egy autóbaleset miatt, de ma már ő is együtt fut a többiekkel, hála Gazdája munkájának.

 

fizio

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást
Cookie az első kölyök, aki a forradalmian új módszernek köszönhetően pár nap alatt legyőzte a fertőzést.

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com JULIUS-K9 Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veseelégtelenség kutyáknál Hírek - Címlapon
Veseelégtelenség kutyáknál
Miért van szükségünk a kutyára? Hírek - Címlapon
Miért van szükségünk a kutyára?