A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér

2019. augusztus 28., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb érthetetlen ítélet van készülőben - mi több, elfogadhatatlan. Tíz agár éhezett, szomjazott, ki tudja milyen kínokat élve át, míg elérkezett a megváltó halál… Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.



Az elmúlt hetekben újra lincshangulat jellemzi az országot teljesen érthető módon: ahelyett, hogy előrelépés történne, egyre több helyről érkezik ismét borzalmasabbnál borzalmasabb állatkínzásokról szóló hír. A felháborodott emberek ismét az utcára vonultak, hogy felhívják a figyelmet a problémára, és követeljék nem csak a törvények szigorítását az állatkínzásra nézve, de azt is, hogy a már meglévő törvényeket figyelembe is vegyék az ítéletek meghozatalakor. 

 

És akkor itt van. 

 

Egy újabb felfüggesztett indítványozása. Tíz ártatlan élet elvételéért - nem csak hogy elvételéért, de megkínzásáért. 

 

Az ügyészség közleménye szerint a hernádnémeti asszony 2015 őszétől 2017 októberéig tartott kennelbe zárva 12 agarat. A kutyákról nem gondoskodott, így a 2017 őszén a helyszínre érkező rendőrök 10 kutya tetemét találták már csak meg… A nő a kutyák testét el sem földelte, mind ott hevertek a telken. 

A még életben lévő két kutyát és további négy agarat az Agár Fajtamentés vette akkor szárnyai alá, a mentésben a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata is segített. (Ide kattintva elérhető az akkor írt posztjuk a mentésről - a képeket azonban csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk megnézésre...)

 

A fejleményekért egészen 2019 augusztusáig kellett várni. A Miskolci Járási Ügyészség szerint a “vádlottnak az állatokkal való bánásmódja 10 kutya pusztulását okozta, valamint alkalmas volt arra, hogy a még életben maradt 2 állat is egészségkárosodást szenvedjen.” 

 

“Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű és a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.” - írja a közlemény.

 

 

 


Indexkép forrás: Agár Fajtamentés; alfahir.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka? Hírek - Címlapon
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka?
"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története Hírek - Címlapon
"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története