A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér

2019. augusztus 28., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újabb érthetetlen ítélet van készülőben - mi több, elfogadhatatlan. Tíz agár éhezett, szomjazott, ki tudja milyen kínokat élve át, míg elérkezett a megváltó halál… Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.Az elmúlt hetekben újra lincshangulat jellemzi az országot teljesen érthető módon: ahelyett, hogy előrelépés történne, egyre több helyről érkezik ismét borzalmasabbnál borzalmasabb állatkínzásokról szóló hír. A felháborodott emberek ismét az utcára vonultak, hogy felhívják a figyelmet a problémára, és követeljék nem csak a törvények szigorítását az állatkínzásra nézve, de azt is, hogy a már meglévő törvényeket figyelembe is vegyék az ítéletek meghozatalakor. 

 

És akkor itt van. 

 

Egy újabb felfüggesztett indítványozása. Tíz ártatlan élet elvételéért - nem csak hogy elvételéért, de megkínzásáért. 

 

Az ügyészség közleménye szerint a hernádnémeti asszony 2015 őszétől 2017 októberéig tartott kennelbe zárva 12 agarat. A kutyákról nem gondoskodott, így a 2017 őszén a helyszínre érkező rendőrök 10 kutya tetemét találták már csak meg… A nő a kutyák testét el sem földelte, mind ott hevertek a telken. 

A még életben lévő két kutyát és további négy agarat az Agár Fajtamentés vette akkor szárnyai alá, a mentésben a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata is segített. (Ide kattintva elérhető az akkor írt posztjuk a mentésről - a képeket azonban csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk megnézésre...)

 

A fejleményekért egészen 2019 augusztusáig kellett várni. A Miskolci Járási Ügyészség szerint a “vádlottnak az állatokkal való bánásmódja 10 kutya pusztulását okozta, valamint alkalmas volt arra, hogy a még életben maradt 2 állat is egészségkárosodást szenvedjen.” 

 

“Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű és a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.” - írja a közlemény.

 

 

 


Indexkép forrás: Agár Fajtamentés; alfahir.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke szerdán Budapesten.

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában
Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban
A teheráni rendőrség nemrégiben bejelentette, hogy "a közterek biztonságának megőrzése érdekében" bűncselekménynek minősül, ha valaki a parkban sétáltatja a kutyáját, és az állattartóknak hamarosan az engedély nélkül tartott kisállatok elkobzására is fel kell készülniük - számolt be róla a BBC brit közszolgálati média hírportálja kedden.

Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
Állatkínzás miatt indult nyomozás: elhanyagolt, csontsoványra éheztetett kutyát mentettek meg az állatvédők a veszprémi rendőrökkel karöltve.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka? Hírek - Címlapon
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka?
"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története Hírek - Címlapon
"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története