A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér

2019. augusztus 28., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újabb érthetetlen ítélet van készülőben - mi több, elfogadhatatlan. Tíz agár éhezett, szomjazott, ki tudja milyen kínokat élve át, míg elérkezett a megváltó halál… Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.Az elmúlt hetekben újra lincshangulat jellemzi az országot teljesen érthető módon: ahelyett, hogy előrelépés történne, egyre több helyről érkezik ismét borzalmasabbnál borzalmasabb állatkínzásokról szóló hír. A felháborodott emberek ismét az utcára vonultak, hogy felhívják a figyelmet a problémára, és követeljék nem csak a törvények szigorítását az állatkínzásra nézve, de azt is, hogy a már meglévő törvényeket figyelembe is vegyék az ítéletek meghozatalakor. 

 

És akkor itt van. 

 

Egy újabb felfüggesztett indítványozása. Tíz ártatlan élet elvételéért - nem csak hogy elvételéért, de megkínzásáért. 

 

Az ügyészség közleménye szerint a hernádnémeti asszony 2015 őszétől 2017 októberéig tartott kennelbe zárva 12 agarat. A kutyákról nem gondoskodott, így a 2017 őszén a helyszínre érkező rendőrök 10 kutya tetemét találták már csak meg… A nő a kutyák testét el sem földelte, mind ott hevertek a telken. 

A még életben lévő két kutyát és további négy agarat az Agár Fajtamentés vette akkor szárnyai alá, a mentésben a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata is segített. (Ide kattintva elérhető az akkor írt posztjuk a mentésről - a képeket azonban csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk megnézésre...)

 

A fejleményekért egészen 2019 augusztusáig kellett várni. A Miskolci Járási Ügyészség szerint a “vádlottnak az állatokkal való bánásmódja 10 kutya pusztulását okozta, valamint alkalmas volt arra, hogy a még életben maradt 2 állat is egészségkárosodást szenvedjen.” 

 

“Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű és a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.” - írja a közlemény.

 

 

 


Indexkép forrás: Agár Fajtamentés; alfahir.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka? Hírek - Címlapon
A kutyatartás lehet a hosszú élet titka?
"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története Hírek - Címlapon
"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története