A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története

2019. augusztus 27., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




"Egy család vagyunk. Örökre együtt maradunk. Hiszen mi összetartozunk. Úgyhogy nem aggódom. Nem hagynak el. Visszajönnek. Egészen biztosan visszajönnek…"



Alfi hűséges volt. Szerette a családját, igazi jó kutya volt. Alfi szeretett, bízott és várt türelmesen... Története talán a legtipikusabb és az egyik legszomorúbb is. Több száz kutya jár hasonlóan, mint Alfi. Hosszú évekig családtagként élnek, majd egyik napról a másikra egy idegen helyen találják magukat, idegen emberek és idegen kutyák között. De ők várnak, türelmesen, eleinte még reménykedve…

 

 

 

 

 

Ma Magyarországon mintegy 300.000 ebnek nincs hova hazamennie. Óriási szám. Az ő reményük, hogy egyszer majd boldog gazdis kutyaként élhessenek egy szerető családban, legnagyobb részt a menhelyeken, az önkénteseken múlik, hiszen ők gondoskodnak róluk, míg elérkezik az álomgazdi. A menhelyek azonban önhibájukon kívül sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint azt az emberek többsége gondolja: sok helyen a legalapvetőbb szükségletek fedezésére sem jut pénz, és működésük fenntartásához gyakorlatilag teljesen ki vannak szolgáltatva a magánadományozóknak – mutat rá a Kutyaszemmel közleménye. 

 

Éppen ezért a program adománygyűjtést indít, a befolyt összeget pedig a Hangya Közösség segítségével a leginkább rászoruló (leginkább vidéki) menhelyek között osztják majd szét.

 

 


További információ a gyűjtésről ide kattintva olvasható.


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér Hírek - Címlapon
Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér
Tacskók szállták meg Gödöllőt Hírek - Címlapon
Tacskók szállták meg Gödöllőt