A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Nem aggódom. Biztosan visszajönnek értem" - Alfi kutya története

2019. augusztus 27., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




"Egy család vagyunk. Örökre együtt maradunk. Hiszen mi összetartozunk. Úgyhogy nem aggódom. Nem hagynak el. Visszajönnek. Egészen biztosan visszajönnek…"



Alfi hűséges volt. Szerette a családját, igazi jó kutya volt. Alfi szeretett, bízott és várt türelmesen... Története talán a legtipikusabb és az egyik legszomorúbb is. Több száz kutya jár hasonlóan, mint Alfi. Hosszú évekig családtagként élnek, majd egyik napról a másikra egy idegen helyen találják magukat, idegen emberek és idegen kutyák között. De ők várnak, türelmesen, eleinte még reménykedve…

 

 

 

 

 

Ma Magyarországon mintegy 300.000 ebnek nincs hova hazamennie. Óriási szám. Az ő reményük, hogy egyszer majd boldog gazdis kutyaként élhessenek egy szerető családban, legnagyobb részt a menhelyeken, az önkénteseken múlik, hiszen ők gondoskodnak róluk, míg elérkezik az álomgazdi. A menhelyek azonban önhibájukon kívül sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint azt az emberek többsége gondolja: sok helyen a legalapvetőbb szükségletek fedezésére sem jut pénz, és működésük fenntartásához gyakorlatilag teljesen ki vannak szolgáltatva a magánadományozóknak – mutat rá a Kutyaszemmel közleménye. 

 

Éppen ezért a program adománygyűjtést indít, a befolyt összeget pedig a Hangya Közösség segítségével a leginkább rászoruló (leginkább vidéki) menhelyek között osztják majd szét.

 

 


További információ a gyűjtésről ide kattintva olvasható.


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér Hírek - Címlapon
Tíz kutya halálra éheztetése mindössze egy felfüggesztettet ér
Tacskók szállták meg Gödöllőt Hírek - Címlapon
Tacskók szállták meg Gödöllőt