A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint kétezer kutyát és macskát kínzott halálra egy spanyol állatmenhely tulajdonosa

2017. január 10., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás és okirathamisítás miatt csaknem négy év börtönre és 20 ezer euró pénzbüntetése ítélte egy spanyol bíróság hétfőn egy torremolinosi állatmenhely tulajdonosát, mert két év alatt mintegy 2000, gondjaira bízott állattal végzett kegyetlen módon.



A málagai bíróság a lehető legmagasabb büntetést szabta ki a 72 éves asszonyra, de a bíró az ítélet kihirdetésekor hangsúlyozta, hogy szerinte súlyosabb büntetés járna a vádlottnak, ezért úgy véli: szigorítani kellene a spanyol büntetőtörvénykönyvet.

 

Az egészséges kutyákat is sorra elaltatták - nem humánus módszerekkel. A kép illusztráció
Az egészséges kutyákat is sorra elaltatták - nem humánus módszerekkel.
A kép illusztráció
Fotó: loulou.com.tr

 

Az asszony a kilencvenes évek óta működtette az állatmenhelyt, amelyet a helyi önkormányzat anyagilag is támogatott, hogy befogadja, gondozza, és megfelelő gazdákhoz juttassa a kóbor kutyákat és macskákat. Azonban a menhelyen ehelyett elaltatták a teljesen egészséges állatokat, 2008 és 2010 között több mint kétezret, ráadásul különösen kegyetlen módon. Az előírtnál kisebb dózisú injekciót adtak be nekik, hogy spóroljanak, és a véna helyett az izomba fecskendezték a szert, ezzel hosszú és fájdalmas agóniára ítélve az állatokat.


A tulajdonos bűntársa egy 55 éves alkalmazott volt, a férfi egy év börtönt és mintegy négyezer eurós pénzbüntetést kapott. A bíróság szerint az asszonyt az anyagi haszonszerzés vezette, mert felvette a menhelynek járó támogatást, miközben az épületben jól jövedelmező kutyapanziót működtetett.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: loulou.com.tr

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nevelőgazdi kerestetik! Hírek - Címlapon
Nevelőgazdi kerestetik!
Májusi hőguta Hírek - Címlapon
Májusi hőguta