A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több termék is megbukott a NÉBIH kutyasampon tesztjén

2019. május 09., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




24 kutyasampont, köztük csak külföldről beszerezhetőket is tesztelt a NÉBIH a Szupermenta programjában. A teszteken több sampon is megbukott, a hivatal figyelmeztette a gyártókat és felszólította őket a hibák javítására.



24 kutyasampont ellenőriztek a legújabb Szupermenta teszten a Nébih munkatársai. A termékek a biocid, a gyógyhatású és az állatgyógyászati készítmények kategóriájából kerültek ki. A minták többségét, összesen 19-et hazai kiskereskedőknél vették le a szakemberek, míg további 5 termék – online rendeléssel – külföldről érkezett. Utóbbi csoportnál érdemes tudni, hogy ezek a készítmények nem rendelkeznek Magyarországon a forgalmazáshoz szükséges engedéllyel. Külföldi webshopokból azonban bárki számára elérhetőek, így mindenképp érdemes vizsgálni, hogy mennyire megbízhatóak – írja a NÉBIH közleménye.

 

A Nébih laboratóriumi szakemberei, a hatóanyag-tartalom mellett, szúrópróbaszerűen ellenőrizték a kutyasamponok bakteriológiai tisztaságát, pH értékét, valamint sűrűségét is, és szerencsére mindent rendben találtak. Nem úgy a legfontosabb paraméter, azaz a hatóanyag-tartalom esetében. A Magyarországon engedéllyel rendelkező készítmények közül 1 termék a dokumentációban jelölthöz képest kevesebb hatóanyagot tartalmazott. Ugyanennél a készítménynél, valamint egy biocid kutyasamponnál probléma volt az is, hogy a magyar nyelvű információkat csak a termék felbontásával ismerhették meg a vásárlók.  Mindezek miatt a Nébih figyelmeztette az érintett vállalkozásokat és előírta számukra a hibák kijavítását.

 

 

 

 

 

Szintén fontos tapasztalat, hogy az interneten vásárolt, hazánkban nem engedélyezett 5 állatgyógyászati készítményből 3 termékben volt kevesebb a hatóanyag a csomagoláson ígért mennyiséghez képest. Ezekkel a kutyasamponokkal szemben nem tud eljárni a hatóság, de ez az eredmény is alátámasztja, hogy a Magyarországon nem engedélyezett készítmények használata kockázatos, így vásárlásuk nem javasolt.

 

A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálata ezúttal rendhagyó módon zajlott. A gyógyhatású készítményeket csak egy, a klasszikus vásárlói szempontok mentén összeállított kérdőív segítségével értékelték a résztvevők, a tapasztalatokról itt olvashatnak. Emellett a megvizsgált 6, bolha- és kullancsriasztó hatású biocid terméket a dobozon feltüntetett információk, a használati utasítás, a fizikai jellemzők, valamint az illat értékelésével rangsorolták a tesztelők.  

A bolha- és kullancsriasztó kutyasamponok versenyében első helyen a Happy Pet Guard Bolha- és kullancsriasztó sampon végzett. Második lett a Preventol Duo Bolha- és kullancsriasztó sampon, míg harmadikként a Dolly Natural Bolha- és kullancsriasztó sampon végzett.

 

További információk, érdekességek és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.

 

 

 

Forrás: Nébih

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ki a főnök otthon? Így alakul a dominancia a kutya-kutya és a kutya-gazdi kapcsolatában Hírek - Címlapon
Ki a főnök otthon? Így alakul a dominancia a kutya-kutya és a kutya-gazdi kapcsolatában
Zavarta a kutyaugatás, ezért egyszerűen lelőtte a szomszéd kutyáját Hírek - Címlapon
Zavarta a kutyaugatás, ezért egyszerűen lelőtte a szomszéd kutyáját