A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tudta ezt a kutyájáról?

2014. szeptember 11., 06:15


Szerző: sklara


Kategória: Jó tudni!




A kutyák gazdáik ásítását együttérzésből utánozzák - fedezték fel svéd kutatók. A Lundi Egyetem tudósai félévesnél idősebb ebeket és annál fiatalabb kölyköket vizsgáltak, és azt találták, hogy az utóbbiakban még nem fejlődött ki az ásítással kifejeződő empátia.



Átragadt az ásítás...?
 
 

A 35 kutyaalany társaságában egy ember ásítozott vagy nem csinált semmit. A hét hónaposnál idősebb ebekre átragadt az ásítozás, a kölykökre nem. A kutatók szerint hasonló a helyzet az embernél: a gyerekek négyéves koruktól kezdenek ásítozni, ha más is ezt teszi környezetükben.

Mindezek alapján a tudósok egyértelműen arra jutottak, hogy a kutyák nemcsak fáradtság, álmosság vagy unalmuk jeleként ásítanak, hanem együttérzésből is, ráadásul nem csupán gazdájuk, hanem számukra ismeretlen emberek iránti együttérzésből is. Jó pár eb egyébként az ásítozós kísérletben elaludt volna, ha nem akadályozzák meg ebben.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.allatportal.hu

Témába vág

Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál
Egy ókori argentin temetkezési helyen talált rókacsontok vizsgálata alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy az akkor emberek háziállatként tarthatták a rőt ragadozókat - jelentette a The Guardian című brit lap.

Miért ásítanak (annyit) a kutyák? Miért ásítanak (annyit) a kutyák?
Fáradt, kimerült, unatkozik vagy szorong? Mi minden rejlik a kutya ásítása mögött?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Barátságra kódolva - Tényleg léteznek a kutyaszeretet gének? Barátságra kódolva - Tényleg léteznek a kutyaszeretet gének?
Ember és kutya kapcsolata hihetetlenül erőteljessé válhat; és ezt már a tudomány is igazolja. Úgy tűnik, négylábú barátaink iránti ragaszkodásunk genetikai alapon nyugodhat.

Egy ősi kutyafajta genetikai térképe segítheti a kutyák evolúciójának jobb megértését Egy ősi kutyafajta genetikai térképe segítheti a kutyák evolúciójának jobb megértését
Egy ausztrál szakemberek vezette kutatócsoport feltérképezte egy ősi kutyafajta, az Afrikából származó basenji teljes genomját, amely segítheti a kutyák evolúciójának, háziasításának és a fajtákra jellemző betegségeknek a jobb megértését.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Paris Hilton: "Ő a legcukibb a világon!" Hírek - Címlapon
Paris Hilton: "Ő a legcukibb a világon!"
Új rekord! – Rengetegen mentek segíteni a menhelynek Hírek - Címlapon
Új rekord! – Rengetegen mentek segíteni a menhelynek