A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él!

2019. január 24., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Csodájára járnak a 7 hónapos kölyökkutya történetének, akire altatás várt a menhelyen. Az állatorvos el is végezte a halálos injekció beadását, ám a kiskutya alaposan meglepte!



Egy oklahomai menhelyen történt a nem mindennapi eset. Ahogy a legtöbb menhelyen Amerikában, ezen az oklahomai telepen is teltházzal kénytelenek számolni a dolgozók. A folyamatosan érkező kutyák miatt sajnos gyakoriak az altatások: a hetekig, hónapokig gazdira nem találó kutyákról kénytelenek lemondani. Ez a sors várt Rudolphra, a 7 hónapos kölyökre is. Senki sem érdeklődött az örökbefogadása iránt, amit talán fekete bundája is indokolt - köztudott, hogy a fekete kutyák indulnak a legkevesebb eséllyel, ha örökbefogadásról van szó. Mivel esélytelennek ítélték, és teltház is volt a menhelyen, altatásra ítélték.

 

 

Rudolph: a kutya, aki nemet mondott az altatásra
Rudolph: a kutya, aki nemet mondott az altatásra

 

 

Meg is kapta Rudolph az injekciót - ám ahogy az állatorvos később visszatért a szobába, ahol Rudolphot hagyta a szúrás után, óriási meglepetés érte. Rudolph ott nézelődött, ahol hagyta, mintha mi sem történt volna. Látva a “csodát”, az állatorvosnak nem volt szíve megismételni a halálos injekciót. Néha egyébként előfordul, hogy nem sikeres az eutanázia, például ha az injekció nem vénába jut, vagy nem elég nagy a dózis.”Hihetetlen történet. Talán ilyen erős volt a kutya élni akarása? Sokan úgy gondolják, hogy valamiféle Isteni gondviselés lehetett a dologban.” - mondta Rochelle Dougall, a King’s Harvest Pet Rescue in Davenport vezetője. Ehhez az állatvédő szervezethez került a félresikerült altatás után Rudolph - az ő menhelyükön egy kutyát sem altatnak el, mindegyiküknek megpróbálnak szerető gazdit találni.

 

 

Rudolph új esélyt kapott az életre: ma már boldog gazdis kutya!
Rudolph új esélyt kapott az életre: ma már boldog gazdis kutya!

 

 

Rudolph különleges történetét hallva rengetegen jelentkeztek, hogy szívesen megismerkednének a csoda-kölyökkel. A sok potenciális gazdijelölt között volt egy fiú, akivel különösen jó összhangba került Rudolph. Követte mindenhová a srácot, mintha csak az árnyéka lenne, így úgy döntött a menhely, hogy (bár volt már kiválasztott gazdijelölt) a fiú és családja fogadhatja örökbe a kölyköt. Rudolph azóta már birtokba is vette új otthonát és családját - és határtalanul boldog!

 

Bár mindössze két napot töltött az új menhelyen Rudolph, ott is csodát művelt. Történetét hallva rengeteg érdeklődő érkezett a menhelyre - és bár mindenki nem vihette haza a fekete négylábút, nagyon sokan rátaláltak a többi lakó között a megfelelő négylábú társukra. A pár nap alatt a menhely fele kiürült, ami hatalmas szó!  

 

 

 

Forrás: eu.desmoinesregister.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal
Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti: A holland parlamenti képviselők új szabályozást szavaztak meg, amely megtiltja, hogy a kisállat-tulajdonosok és a tenyésztők saját maguk végezzenek háziállataikkal, még akkor is, ha azok idősek vagy betegek.

A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára? A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára?
Mindig nehéz döntés, amikor végleg búcsút kell vennünk szeretett kedvencünktől. A gyászt talán semmi sem enyhítheti. Azonban ha megismerjük az eljárást, talán könnyebb lesz elfogadni, hogy így a végső ajándékot adhatjuk négylábú társunknak, megmentve őt egy sor felesleges szenvedéstől. És így talán könnyebben békére lelhet a lelkünk is.

Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról
Bár az emberek feltétel nélkül szeretik őket életük során, úgy tűnik, sokan túlságosan nehéznek találják a búcsút a legvégén. A fő ok, amiért az emberek úgy döntenek, hogy nem kísérik el kedvencüket a legvégső útra, az a bizonytalanság és a félelem, hogy mi fog történni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyákkal gondolta újra a Nat Geo az Oscarra jelölt filmek plakátjait Hírek - Címlapon
Kutyákkal gondolta újra a Nat Geo az Oscarra jelölt filmek plakátjait
Bakancslista készült a kölyökkutyának, akinek már csak hónapjai vannak hátra Hírek - Címlapon
Bakancslista készült a kölyökkutyának, akinek már csak hónapjai vannak hátra